Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Στο Γιάννη Μπαλάφα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Τι ζήτησε και τι... "πήρε"

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, συνάντησε, σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), κατόπιν αιτήματός τους, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης τους [φωτο].
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπ’ όψιν του Υπουργού και του Υφυπουργού Εσωτερικών.
Τα αιτήματα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζήτησε:
- Άμεση επαναφορά της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σ/ν για την αξιολόγηση στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης.
- Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές και θεσμοθετημένες άδειες).
- Υπολογισμό στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση της χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015).
- Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
- Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015, να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση.
- Να μην υπάρχει βαθμολογική "καθήλωση" στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
Οι απαντήσεις του Υφυπ. Εσωτερικών Γ. Μπαλάφα
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, τόνισε τη «δεδομένη διάθεση» για συνεργασία του Υπουργείου με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την εμπιστοσύνη που πρέπει να διέπει τη σχέση τους, «ώστε η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπική Αυτοδιοίκησης, να φέρνει αποτελέσματα». Για αυτόν τον σκοπό, ο Υφυπουργός έκανε πρόταση για τη δημιουργία μόνιμης ομάδας εργασίας εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εκπροσώπων του Υπουργείου, η οποία και έγινε αποδεκτή, για την προώθηση των ζητημάτων αυτών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι, η κυβέρνηση προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε δώδεκα παρεμβάσεις (οι οποίες πέρασαν με ΠΝΠ και νομοσχέδια) που αφορούν την καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα την αποδέσμευση των προσλήψεων σε υπηρεσίες που καλύπτονται από ανταποδοτικά τέλη, την παράταση συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και αυτών στα κοινωνικά προγράμματα των δήμων, αλλά και τη μείωση του ωραρίου για το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των ΟΤΑ Α ́ Βαθμού από σαράντα ώρες σε τριάντα ώρες, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Σε ότι αφορά τα άλλα αιτήματα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Υφυπουργός τόνισε ότι, αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα της μη περικοπής του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές και θεσμοθετημένες άδειες) και το αίτημα της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων ΔΕ με εμπειρία και ότι θα ασκήσει θετική παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη διευθέτησή τους.
Στην συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Τράκα, ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών.

http://epoli.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *