Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο ΝΕΟΣ ΒΕΛΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: ΝΑΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ!Από εχθές με απασχολεί αν θα το κάνουμε στην Πλατεία ή δεν θα το κάνουμε.

ΠΟΙΟ;

Μα να σου δείξουμε αναγνώστη μας το μεγάλο καλλιτεχνικό δημιούργημα του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Επιδαύρου - Αθηνών παραβιάζοντας ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εκ της ιδρύσεως του blog το 2010 τον κανόνα: ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΛΙΚάκια με κωλαράκια, βυζάκια κλπ.

Όχι γιατί είμαστε σεμνότυφοι. Μας ξέρεις και δεν κρυβόμαστε υποκριτικά πίσω από το δαχτυλάκι μας.

Αλλά γιατί δεν θέμε να μπερδεύουμε την φούστα με την βούρτσα.

Σήμερα όμως τελικά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Θα σου δείξιυμε την .... φούστα (αν θέλεις θα την δεις, με δική σου ευθύνη) αφού αποτελεί πλέον το κυρίαρχο πολιτιστικό μοντέλο στην χώρα μετά τον διορισμό του Jan Fabre (Βέλγος, φιλέλλην λέει, και πολύ ριζοσπάστης καλλιτέχνης) στην θέση του Καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου από τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά.

Διότι αν και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΗ και ΚΑΘΟΛΟΥ caumme il faut ΠΛΑΤΕΙΑ ντραπεί να αναδείξει το μέγεθος αυτό, της καλλιτεχνικής δημιουργίας του νέου διευθυντή  τότε ποιος θα το κάνει;

Ποιος θα σου δείξει το παλλόμενο δημιουργικό πάθος.
Ποιος θα αναδείξει αυτή την διεθνιστική, (ευρω)λυγούρικη (πάρτο όπως θες αυτό) επιλογή.
Ποιος θα αναδείξει το έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή της ετήσιας σημαντικότερης πολιτιστικής διοργάνωσης της χώρας που μερικά ΟΥΓΚ επιμένουν να  διαδίδουν ότι έδωσε τα φώτα του πολιτισμού εις την Ευρώπη των Γότθων και των Γαλατών και πήρε τα αρχίδια τους. (σόρυ αλλά ΕΔΩ δεν κόβεται η λέξη).

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ που τον συνδέει με την χώρα μας αφού έχει τίτλο "ΟΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ"

Αν κοκκινίζετε εύκολα μην πατήσετε το play, αν το κάνετε θα είναι με δική σας ευθύνη να δείτε ό,τι πεταχτεί μπροστά στα μάτια σας, μην αρχίζετε να βρίζετε εμάς, έτσι;

Και μην μιλήσει κανείς για ανηθικότητες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ούτε να μας στείλει κανένας τζες του κόλπου στον δήμο αγωγή για προσβολή της δημοσίας αιδούς, έτσι;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, δεν φταίμε εμείς.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου