Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

 

Θα σας πω μια ιστορία σήμερα για το δίπλα χωριό, το Βριλήσσι.

Στην Μητροπούλου και Καλλιανίου, στα Βριλήσσια υπάρχει ένας ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - έχει προκύψει από εισφορές σε γη των κατοίκων  όταν μπήκε η περιοχή στο σχέδιο - τότε παλιά επί κοινοτάρχη Αντώνη Ράμφου.  (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ!!!)

Στο σχέδιο πόλης ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος: "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ".
(Σχέδιο πόλης στη ΜΠΑΝΑΝΙΑ, λέμε τώρα).

Ο χώρος της Μητροπούλου - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΙΡΟΥΣΙΑ - σου λέει, έπρεπε να αξιοποιηθεί, να μην κάθεται και σκουλικιάζει.

Όχι από τον δήμο ή καμιά δημοτική επιχείρηση όμως.
Μην λες σοσιαλισμούς .... 

Να τον πάρει ιδιώτης να τον αξιοποιήσει να κάνει δουλειές.
Άλλωστε δεξιοί άνθρωποι διοικούσαν το Βριλήσσι.

Μισθώθηκε λοιπόν από τους νεοφιλελέδες, σε έναν επιχειρηματία, τον κο ΚΟΕΝ για να τον αξιοποιήσει πριν χρόνια, δημαρχεύοντος του Ανάργυρου του Πολεμικού Ανταποκριτού νομίζω.

(Οι  άλλοι οι προ του Ανάργυρου ήταν μαλάκες .... θέλανε κοινωφελείς χρήσεις να κάνει ο δήμος σου λέει μόνος του, άκου να δεις! ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΕΣ!).

Εκείνος λοιπόν - ο κος ΚΟΕΝ - έκανε γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα καφέ και τις αναγκαίες εγκαταστάσεις (WC, αποδυτήρια κλπ) για να κάνει την δουλειά του.

Τα νοίκιαζε ο επιχειρηματίας τα γήπεδα αυτά για να παίζουν μπάλα οι παρέες, όπως γίνεται με τα ιδιωτικά γηπεδάκια.
Έκανε δεξιώσεις, γάμους ....
Πολύ ωραία ΙΔΙΩΤΙΚΗ δουλειά ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΓΗ!

Έκανε είναι η αλήθεια την επένδυση βέβαια. Χάλασε κάποια λεφτά αλλά τότε πλήρωνε στον δήμο φιστίκια αράπικα, για να βγάλει την επένδυση, σου λέει.

Ανάμεσα στις παρέες που έπαιζαν μπάλα ήταν μια παρέα, που μετεξελίχθηκε σε επίσημο αθλητικό σωματείο: ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ.

Στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ ο ενοικιαστής του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ μίσθωνε τα γήπεδα μερικές  ΩΡΕΣ για να παίζει μπάλα.

Σταδιακά έγινε η "πουστιά" να του υπομισθώσει του συλλόγου ο ενοικιαστής,  ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον χώρο, όχι τα γήπεδα μόνο κάποιες ώρες της ημέρας, οπότε ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ανέλαβε ουσιαστικά την διαχείριση του χώρου ως "μπροστινάρη" του ενοικιαστή.
(Είναι το μοντέλο που προβάλλουν μερικοί, μερικοί και για το Χαλάνδρι: Σύλλογοι μπροστινάρια).

Αφού έβαλε καλή ασπίδα τα παιδιά και την φουκαριάρα την μάνα τους ο ενοικιαστής,  τα παιδιά που αθλούνται στον χώρο - λες και δεν έχει δημοτικό αθλητικό κέντρο το Βριλήσσι ή λες και αν δεν τον είχε εκείνος μισθωμένο τον χώρο δεν θα έπαιζαν παιδιά, αφού η αρχική σύμβαση που κάλυπτε την απόσβεση της επένδυσης είχε λήξει και παρατεινόταν χαριστικά με "αυξήσεις" του μισθώματος (παρακάτω θα δεις πόσο μεγάλες) -  σταμάτησε να πληρώνει και το ρεύμα και τα μισθώματα στον δήμο από πάνω!

Η ΔΕΗ τότενες πήγε και αφαίρεσε το ρολόι του γηπέδου γιατί ο επιχειρηματίας - μισθωτής χρώσταγε και στην ΔΕΗ τριψήφιο νούμερο, όπως έμαθα αρμοδίως.

Ο κος Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος όμως, αντί να λήξει την σύμβαση και να δει τι θα κάνει με τον χώρο ο δήμος (να χτίσει το δημαρχείο, να τον λειτουργήσει ως δημοτικό ίσως ή να τον ξαναμισθώσει) έβαλε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ για να εξυπηρετήσει τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ - σου λέει - να έχει ρεύμα ο σύλλογος.
Τα παιδιά να παίζουν, σου λέει. ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ!

Θα τον πληρώνει και ο δήμος με δημόσιο χρήμα!

Δηλαδή ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε δημόσια γη,  χρώσταγε στον δήμο και την ΔΕΗ , δεν πλήρωνε, δεν έκανε διακανονισμό στην ΔΕΗ για να κρατήσει το ρολόι που είχε, αλλά ο δήμος τον άφηνε να συνεχίζει να επιμισθώνει τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ και να παίρνει χρήματα ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Και πήγε ο κος Ιωαννίδης και ΕΒΑΛΕ και ΡΟΛΟΙ από πάνω για να δώσει και ρεύμα τσάμπα!!!!
Τέτοια ευαισθησία δηλαδή για τα παιδιά και την φουκαριάρα τη μάνα τους ....
Ούτε ο Καραμουρτζούνης!

Δηλαδή έτσι μεγαλοεπιχειρηματίας γίνομαι και εγώ, δηλαδή. 
Άμα θέτε φωνάξτε με!!!

Εδώ και δύο χρόνια ο δήμος Βριλησσίων και μάλιστα σε συνεννόηση και κοινή γραμμή με την  Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να έρθει σε κάποια συνεννόηση με τον ενοικιαστή του για να ρυθμιστεί η υπόθεση χωρίς να προκαλέσει πολέμους και αντιπαραθέσεις.

ΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ και αν το κάνει να συζητήσουν για πιθανή ανανέωση της ληγμένης άδειας λειτουργίας.

Εκείνος αρνείται όμως πεισματικά να δώσει κανένα φράγκο και να τακτοποιηθεί, με δικαιολογία - λέει - ότι ο δήμος έχει βάλει υψηλά δημοτικά τέλη και αφού θα πληρώνει τα δημοτικά τέλη είναι ΟΚ και δεν πρέπει να πληρώνει και μίσθωμα.

ΤΡΕΛΕΣ!
Λες και τα δημοτικά τέλη τα πληρώνει μόνος εκείνος, όχι όλοι οι Βριλησσιώτες.

Σα να λέμε δηλαδή ότι ο ενοικιαστής διαμερίσματος που πληρώνει δημοτικά τέλη δεν θα πληρώνει το νοίκι στον ιδιοκτήτη.

Έχουμε στην διάθεσή μας τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά οφειλής του, μας τα είπαν από τον δήμο, το πρωί που κάναμε ρεπορτάζ, αλλά θα τηρήσουμε "τα προσωπικά δεδομένα" του ΙΔΙΩΤΗ
(όχι μόνο τα "προσωπικά δεδομένα" για την Π.....  - άντε πρωί πρωί μη νευριάσω - επειδή είναι δημόσια υπάλληλος).

Ένα στοιχείο θα δώσουμε όμως στον αναγνώστη για να καταλάβει για τι μιλάμε και να κάνει τις συγκρίσεις με το Χαλανδριστάν και όσα έχουν ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ ειπωθεί εδώ για τις συμβάσεις της ΦΛΥΑ.

Ο χώρος είναι 10 στρέμματα.
ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ!
10 ολόκληρα στρέμματα στα Βριλήσσια ΕΝΤΟΣ σχεδίου!!!

Το μηνιαίο μίσθωμα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ (μετά τις ¨"αυξήσεις")  να καταβάλει και αρνείται ο ενοικιαστής για τα 10 στρέμματα είναι 4200 το μήνα!!!!!

(Κάνε σύγκριση με τα 11 χιλιάρικα για 3 στρέμματα στο Χαλάνδρι για το δημοτικό πάρκινκ, έτσι για πλάκα. Το ρεύμα δε, δεν το πληρώνει για ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ και ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, όχι για δημοτικό πάρκινγκ και δέκα λάμπες, εκεί o επιχειρηματίας, ούτε για καμιά καντίνα, έτσι;).

ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!!!!

Και ενώ εχτές ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ έκαναν αυτό που έπρεπε, δηλαδή προχώρησαν σε ΣΦΡΑΓΙΣΗ του χώρου για να προστατεύσουντα συμφέροντα του δημοσίου, και να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, τους την έπεσαν σε χρόνο dt με πανταχώθεν πυρά αι μεγάλαι πολιτικαί κομματικαί δυνάμεις!

Βέβαια πρώτος την έπεσε στην περιφέρεια και τον ΝΥΝ,   O ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ αλλά πες ότι αυτό ήταν αναμενόμενο πολιτικά και εξηγήσιμο αφού ..... τα είπαμε.

Το πολιτικά αξιοπρόσεκτο είναι η οργίλη αντίδραση της Ελένης Σακισλή! 

Της υποψήφιας δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια που την έπεσε στον δήμο αλλά και την Περιφέρεια Αττικής της συντρόφισσας Δούρου πριν κρατήσει την αναπνοή της και μετρήσει μέχρι το δέκα

Και βέβαια του γνωστού σε εμάς στο παρασκήνιο αλλά παντελώς άγνωστο εις το προσκήνιο (πασίγνωστου και μη εξαιρετέου δηλαδή) μέγα παράγοντα των ΑΝΕΛέναν ΜΠΕΛΤΣΙΟ που έχει βάλει την ουρίτσα του και στα του Χαλανδρίου να ξιφουλκούν κατά τους δήμου και της περιφέρειας που έκαναν την δουλειά τους και μάλιστα αφού εξάντλησαν επί μεγάλο χρόνο τα όρια συνεννόησης με τον επιχειρηματία.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑ.......

Μάλλον πρέπει να τα παρακολουθήσει λίγο η ΠΛΑΤΕΙΑ και παραδίπλα γιατί είναι .... διαδημοτικά μου φαίνεται τα μπερδέματα.

Και κάποτε πρέπει να ξεμπερδευτούμε αναγνώστη μου!

Από χορτάτους και παραφουσκωμένους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου