Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ - ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ

http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2716

Τι θα γίνει με τη δημοτική έκταση της οδού Μητροπούλου;

Σε μαφιόζικο σκηνικό φαίνεται να εγκλωβίζεται ο Δήμος Βριλησσίων!



Ακόμη ένα επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ «Οικογενειακό Αθλητικό Κέντρο Βριλησσίων Α.Ε.», που ενοικιάζει από το 2004 τη δημοτική έκταση των 9 περίπου στρ. της οδού Μητροπούλου, (ΟΤ 365): Ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με έγγραφό του που κοινοποιεί προς το Δήμο Βριλησσίων, (30 Σεπτεμβρίου 2015), προβλέπει "την οριστική διακοπή με σφράγιση της παράνομης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» που είχε εγκαταστήσει η επιχείρηση και την επιβολή προστίμου 14.673,51€".

Τι έχει συμβεί; Προ εβδομάδων, (όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος στο Δ.Σ.), η ΔΕΗ σφράγισε λόγω ρευματοκλοπής το μετρητή ρεύματος που τροφοδοτούσε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, γι' αυτό και αυτή κατέφυγε σε γεννήτρια!

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Από το 2012 φέρεται η ΔΕΗ να έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρείας, λόγω μη εξόφλησης οφειλών, όμως τότε αυτή ηλεκτροδοτήθηκε από άλλο ρολόι, που είναι εγγεγραμμένο στο όνομα του δήμου!

Και μόνο τα προηγούμενα, θα ήταν αρκετά, όχι μόνο για την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης από την πλευρά του δήμου, αλλά και για τον ενδελεχή έλεγχο των χειρισμών των προηγούμενων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής, η οποία ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή της, φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε διαπιστώσεις και σε σενάρια απεμπλοκής, για τα οποία, προφανώς, το δημοτικό συμβούλιο θα ενημερωθεί εκ των υστέρων.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη του δήμου λόγω μη καταβολής ενοικίων, δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης, ότι σε βάρος της έχει ασκηθεί πλήθος καταγγελιών για πολεοδομικές παραβάσεις ή ελλιπείς αδειοδοτήσεις, (προ μηνών είχε σφραγιστεί και για λόγους ασφαλείας -απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων, αλλά αποσφραγίστηκε αυθημερόν!), ενώ πολλές είναι και οι καταγεγραμμένες μηνύσεις περιοίκων για διατάραξη ωραρίου κοινής ησυχίας κλπ.

Τέλος, τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνον έχουν επέλθει μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, εν αγνοία του δήμου (;), αλλά και μέρος του ΟΤ 365 φέρεται να έχει επινοικιαστεί σε αθλητικό σωματείο, χωρίς όμως το δημοτικό συμβούλιο να είναι ενήμερο και σύμφωνο, όπως προβλέπεται στην αρχική σύμβαση, με συνέπεια να τίθεται τώρα και ζήτημα μεταβολής των χρεώσεων της ΔΕΗ λόγω διαφορετικών δημοτικών τελών!

Η υπόθεση της δημοτικής έκτασης της οδού Μητροπούλου είναι ενδεικτική των αδιεξόδων που προκαλούν οι αδιαφανείς χειρισμοί των εκάστοτε διοικήσεων. Η μια εμπλοκή ή το ένα λάθος, φέρνει το επόμενο. Το δημοτικό συμβούλιο καθίσταται ένα εκ των υστέρων, μη ουσιαστικό όργανο. Και αντί τα προβλήματα να διευθετούνται έγκαιρα και «ανοιχτά», επαφίενται σε μικροπολιτικούς χειρισμούς ή σε άτυπες συσκέψεις νομικών συμβούλων, με αποτέλεσμα ο δήμος να βγαίνει ζημιωμένος και έκθετος. Άραγε, οι εκατοντάδες χιλιάδες που οφείλει η συγκεκριμένη εταιρεία που «συνεργάζεται» από το 2004 με το δήμο Βριλησσίων πότε θα εισπραχθούν; Και πότε θα μπει ένα οριστικό τέλος σε μια υπόθεση, που ολοένα και περισσότερο μετατοπίζεται στη σφαίρα της ανομίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου