Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Παρουσία Φωτίου η ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα Κέντρα ΚοινότηταςΠαρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η ημερίδα – συζήτηση που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προώθηση από το Υπουργείο Εργασίας της δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας.

Στην ημερίδα – συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διευθυντές – Προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ της Αττικής.

Ειδική ενημέρωση έκανε και η Εύη Κάιλα από το Γραφείο Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των αιρετών και των στελεχών των Ο.Τ.Α.

Στην τοποθέτηση της η κα. Φωτίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σχεδιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ και με την συμβολή και τις συμβουλές πολλών Δημάρχων, κυρίως της Αττικής, που μας έχουν προτείνει το τι πρέπει να κάνουμε και φυσικά συνομιλούμε και με την Π.Ε.Δ.Α.», ενώ ήταν επικριτική σε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου παρουσιάζοντας έντονη ανισοκατανομή προνοιακών δράσεων. «Μπορεί ένας Δήμος της Μακεδονίας με 17.000 κατοίκους να έχει 5 Κ.Η.Φ.Η.; Άρα κάτι δεν έγινε καλά και εμείς είπαμε να μην το ξανακάνουμε. Και τώρα σχεδιάζουμε τα Κέντρα Κοινότητας για όλη την Ελλάδα, προτείναμε 250 Κέντρα, όσοι δηλαδή είναι οι Δήμοι με πληθυσμό πάνω από 10.000».

Από την πλευρά της, μεταξύ άλλων η κα. Κάιλα τόνισε πως τα Κέντρα Κοινότητας «είναι one stop shop, είναι δομές συμπληρωματικές και επικουρικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α’ βαθμού, Δομές υποδοχής, καταγραφής και διασύνδεσης πολιτών, Δομές συντονισμού δράσεων κοινωνικής ένταξης και Δομές παρακολούθησης της πορείας των ωφελούμενων» σημειώνοντας με έμφαση πως «τα Κέντρα Κοινότητας δεν αντικαθιστούν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, δεν είναι δομές επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων με ίδια μέσα, δεν είναι δομές ελέγχου υπηρεσιών ΟΤΑ και φορέων και υπηρεσιών».Ολόκληρη την ημερίδα, τόσο τις τοποθετήσεις, όσο και τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις που δόθηκαν, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι της ΠΕΔΑ στο youtube εδώ:

1) Βίντεο 1 - https://youtu.be/HjvGtvNUyh8

2) Βίντεο 2 - https://youtu.be/GfCPpNhAQMI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου