Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

2003 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΛΜΟΣ ΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΝΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ. Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ελεύθερος χώρος στην γωνία Βάρναλη και Επιδαύρου έχει αφεθεί από τον συχωρεμένο Γ. Κουρτέση στο ίδρυμα για να αξιοποιηθεί για να γίνει ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ δια τας κορασίδας του Χαλανδρίου.

Το ίδρυμα, με την σύμφωνη γνώμη όλων στην πόλη και το υπουργείο Οικονομικών που το εποπτεύει, αλλάζει τον σκοπό από ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ σε ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, αφού πλέον οι "κορασίδες" με τα οικοκυρικά δεν έχουν την σχέση που είχαν στα χρονια του μακαριστού ευεργέτη του Χαλανδρίου (κατά την βούλησή του, διότι μάλλον ευεργέτης μιας κλίκας τελικά έγινε άθελά του.)

Η περιουσία του ιδρύματος είναι τεράστια.

Επιλέγεται από το ΔΣ να χτιστεί η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ στον χώρο που όλοι ξέρουμε, την δεκαετία του 1990, - σήμερα πίσω από τον σταθμό ΧΑΛΑΝΔΡΙ του ΜΕΤΡΟ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙ¨ΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ (θα το δούμε αυτό αναλυτικά) για το καλό της πόλης και του σκοπού του ιδρύματος.

Στο ακίνητο στην Βάρναλη και Επιδαύρου λοιπόν δεν θα γίνει παιδικός σταθμός πλέον.
Είναι ελεύθερο από την βούληση του διαθέτη, σου λέει.

Να αξιοποιηθεί - σου λέει - για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού.
Γιατί έχει νηπιαγωγούς, υπαλλήλους, διευθυντές, τρόφιμα κλπ σου λέει ο παιδικός σταθμός για να λειτουργήσει. Χρειάζεται λεφτά για να λειτουργήσει, δεν αρκεί που χτίστηκε.

Μάιστα!
Αλλά μπορεί να γίνει και δημοτικό σχολείο όμως εκεί, έτσι; Ειδικά αν φτάνουν τα έσοδα του ιδρύματος για να λειτουργήσει ο σταθμός.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟΣ

- ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ! ΟΚ! Ας γίνει μαγαζιά και διαμερίσματα για να χρηματοδοτήσει την λειτουργία της ΕΤΣΙΑΣ (αφού δεν φτάνει για να τον χρηματοδοτήσει το Εμπορικό Κέντρο στην Πλάτωνος και Χαϊμαντά, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης στην πιο εμπορική της γωνία).

΅ΔΕΞΙΑ -ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ - ΧΑΪΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΟ

- Άρα θα πάρει το ίδρυμα τα παιδιά της πόλης τσάμπα μετά που θα έχετε περισσότερα έσοδα, έτσι;
150 παιδιά - τουλάχιστον και by the book - θα έχουν παιδικό σταθμό δωρεάν, με κριτήρια οικογενειακά και εισοδηματικά, έτσι;
-ΟΧΙ.
- Τι ΟΧΙ;

- Όχι όλα τα παιδιά. Μερικά που θα καθορίζει ο δήμος θα μαίνουν δωρεάν (20-30-40 λέει ο παπά Σπύρος). Τα άλλα θα τα πάρει το ίδρυμα και θα πληρώνουν δίδακτρα για τα λειτουργικά του σταθμού!

- ????????????????????????????????

"Εγώ εισηγούμε να έχουμε μεγαλύτερη συνεργασία με τον δήμο, να είναι στο ΔΣ και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου" λέει ο παπαΣπύρος αλλά "δεν συμφωνεί το συμβούλιο που αυτό το συμβούλιο το έβαλε ο διαθέτης, δεν μπορούμε να μην το σεβαστούμε".

- Καλά αγαπητέ μας παπα Σπύρο, αλλά από ό,τι είπε ο διαθέτης να γίνει μόνο αυτό που αφορά την συγκρότηση του ΔΣ πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα; Τα μέλη του ΔΣ που έχασαν τα λεφτά του ιδρύματος στο χρηματιστήριο και δεν υλοποοιούν την βούληση του διαθέτη ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕ;

ΑΛΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ 2003.
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα είπε σκόπιμα για να βγουν στην φόρα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι από το 2005 εισπράττει το ίδρυμα τα νοίκια και από την Βάρναλη και Επιδαύρου μαζί με τα νοίκαι από την "Πλάτωνος και Χαϊμαντά".

Ο παιδικός σταθμός λειτούργησε πέρυσι, ύστερα πάλι από δική μας πίεση ΚΑΙ ΠΗΡΕ 20 παιδιά με ΔΙΔΑΚΤΡΑ.

Δηλαδή τα έσοδα του ιδρύματος από τα νοίκια ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ούτε καν για 20 παιδιά!

Τι έγινε ρε συνδημότες του ΔΣ; Πότε θα πάρετε κανένα παιδάκι στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ;;;

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!

ΜΗΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!
ΜΗΤΕ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!
ΜΗΤΕ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ  ΜΙΛΑΝΕ!
ΜΗΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ!

Εμείς μιλάμε και μας λένε - δικαίως - τρελούς!

Και αποδεικνύουμε τι λέμε για να  μας λες και εσύ τρελούς αναγνώστη μας αλλά να μην μας λες ΨΥΕΤΕΣ.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου