Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ολοκληρώθηκε και πλέον Η ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που έχει ληφθεί ΠΟΤΕ από ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είνια γεγονός!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - όχι ο δήμαρχος προσωπικά - θα καταθέσει ΑΓΩΓΗ κατά της ελεύθερης έκφρασης στον ΔΗΜΟ, κατά μέσου μαζικής ενημέρωσης, κατά εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης.

ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!

Η αγωγή βασίζεται σε γνωμάτευση δικηγόρου που γνωμοδοτεί ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ να κατατεθεί η ΑΓΩΓΗ. Αυτό λοιπόν περιμένουμε να δούμε πώς στοιχειοθετείται.

Την απόφαση ψήφισαν - εκτός του εισηγητή Συμεών - οι παρόντες σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ:

Καλομοίρης Γρηγόρης
Λυμπεράτος Γεράσιμος
Γκάκας Στέργιος
Χριστούλη Έλενα

ΟΧΙ ψήφισε ο Κουράσης
ΛΕΥΚΟ (!!!!) ο ΜΥΡΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ
ενώ απούσα από την συνεδρίαση ΕΠΕΛΕΞΕ να είναι η Λούλα Καρατζά.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΨΕΜΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αφού ό,τι έχει γραφτεί συνοδεύεται από αδιάσειστα στοιχεία ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (άντα μπορεί κάτι να μας έχει διαφύγει ή να μην το ξέρουμε, αλλά γι' αυτό ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, σε αυτή την - ακόμα - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν αυτή την απόφαση - ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ και τον Σ. Γκάγκα που δηλώνει ανένταχτος - στην κρίση της τοπικής κοινωνίας και όσων επαγγελματιών, ανεξάρτητων ή ερασιτεχνών δημοσιογράφων αρθρογραφούν στο - ακόμα ελεύθερο - διαδίκτυο.

Ζητάμε την συνειδητή (όχι συναισθηματική) συμπαράστασή των δημοκρατικών πολιτών και βεβαίως των αρθρογράφων μας, των αναγνωστών μας και των συλλογικών φορέων της πόλης που φιλοξενούμε καθημερινά, αν κατανοούν ότι Η ΑΝΟΧΗ στον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ και ότι ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ αν ανεχθούν τέτοιες ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ.

Ζητάμε την συμπαράστασή τους για να τα καταφέρουμε να αντιπαραθέσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΝΩΜΙΑ και απέναντι σε αυτή τη νέα απροκάλυπτη, ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ απόπειρα οικονομικής και ηθικής μας εξόντωσης, από μια διοίκηση του δήμου που ο κατήφορός της προς τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ δεν έχει πλέον φρένα.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ, ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΚΡΙΣΊΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΑΣ που θα αξιολογήσουν αν υπάρχει ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ή απλά ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, που ακόμα είνια επιτρεπτή σε αυτή την χώρα.

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ μέχρι την τελευταία ικμάδα μας, να επαναφέρουμε τον ΔΗΜΟ ΜΑΣ σε τροχιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Η εισήγηση - απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου παραδίδεται στην κρίση των δημοκρατών αναγνωστών μας.

ΘΕΜΑ : Παροχή πληρεξουσιότητας στον δικηγόρο Αθηνών Πολύδωρο Τακόπουλο για άσκηση αγωγής.

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η

Οι διατάξεις της παρ.1 περίπτ. ιβ’, ιγ΄ και περίπτ. ιε’ του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 ορίζουν ότι «Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές, αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων» και «αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστήρια. Μπορεί επίσης να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσεων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία».

Στο άρθρο 51 του ν. 3979/2011 ορίζεται ότι : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Οι υπάλληλοι στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. Η εκπροσώπηση συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του Ν. 3852/2010, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών ».

Στην προκειμένη περίπτωση

α. Στο τοπικό site με την επωνυμία «στην πλατεία» «Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου», τις τελευταίες εβδομάδες ο συντάκτης του site Νταβίας με μία σειρά ακραία υβριστικών και συκοφαντικών άρθρων, που βρίθουν ανακριβειών και ψεμάτων, προσπαθεί να (και) προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου καθώς και του πολιτικού χώρου που αυτός εκπροσωπείΜε βάση όλα τα ανωτέρω στοιχεία, εισηγούμεθα :

Nα ασκηθεί αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον της ιδιοκτησίας και του συντάκτη Αγγελου Νταβία, του τοπικού σαϊτ με την επωνυμία «στην πλατεία» «Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου»

Επειδή σύμφωνα με την υπ’αρ. πρωτ. 25929/8-9-2016 γνωμοδότηση του δικηγόρου, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, κρίνεται προς το συμφέρον του Δήμου η άσκηση αγωγής.

Επειδή για την επίλυση του ανωτέρω ζητήματος απαιτούνται εξειδικευμένες νομικές γνώσεις.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιημένο ισχύει, η κατά τα ανωτέρω ανάθεση σε δικηγόρο πρέπει να αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Επειδή στον Δήμο Χαλανδρίου υφίσταται Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας αλλά σε αυτό δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια εντολή και αντιμισθία.

Ύστερα από αυτά, παρακαλούμε:

Α) για την λήψη απόφασης άσκησης αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση.

Και σε περίπτωση θετικής απόφασης:

i) για την λήψη σχετικής απόφασης, ώστε να παρασχεθεί στο Δικηγόρο Αθηνών, Πολύδωρο Τακόπουλο του Θεμιστοκλέους, (με ΑΜΔΣΑ 13806), η απαραίτητη Πληρεξουσιότητα όπως πράξει τα δέοντα ήτοι όπως για λογαριασμό του Δημάρχου Χαλανδρίου συντάξει, καταθέσει, κοινοποιήσει αρμοδίως και εκδικάσει, κάθε νόμιμο ένδικο Μέσο, και κυρίως Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, εναντίον της ιδιοκτησίας και του συντάκτη Αγγελου Νταβία, του τοπικού σαϊτ με την επωνυμία «στην πλατεία» «Η Ηλεκτρονική εφημερίδα για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου», και πράξει τα δέοντα καταθέτοντας προτάσεις, προσθήκη-αντίκρουση, προτείνοντας και εξετάζοντας μάρτυρες και γενικά προβαίνοντας σε οιεσδήποτε ενέργειες είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση της ανωτέρω εντολής-παροχής πληρεξουσιότητας. για την εκπροσώπηση του Δημάρχου κατά την εκδίκαση της αγωγής όποτε και αν αυτή οριστεί και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο αυτής.

ii) για την έγκριση α) της αμοιβής του δικηγόρου για την σύνταξη, κατάθεση, κοινοποίηση και παράστασή του στο Δικαστήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και την κατάθεση Προτάσεων, ύψους τετρακοσίων επτά (407) ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24% και ενσήμων 17,18 ευρώ, η οποία αναλύεται σε 102,00 € για σύνταξη-κατάθεση της αγωγής, 134 ευρώ για παράσταση και 171,00€ για Προτάσεις και για (24%) Φ.Π.Α (407Χ24=) 97,68 ευρώ, και συνολικά (407,00+97,68+17,18=521,86€) πεντακόσια είκοσι ένα ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών και κρίνεται ως εύλογη καθώς είναι η προβλεπόμενη από τον νόμο (προείσπραξη δικηγορικής αμοιβής ΔΣΑ, Ν.4194/2013 (ΦΕΚ 208/27-09-2013) και την τροποποίησή του με το Ν.4205/2013 (ΦΕΚ 242/06-11-2013)), β) της αμοιβής του δικηγόρου για την περίπτωση αναβολής της συζήτησης ποσού εκατόν ογδόντα εννέα ευρώ και δέκα λεπτών (189,1€), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., η οποία αναλύεται σε 152,50 € για αμοιβή και 36,60 € για Φ.Π.Α.(24%), και κρίνεται ωσαύτως ως εύλογη κατά τα ανωτέρω και συνολικά για την έγκριση του ποσού των (521,86+189,10=710,96€) επτακοσίων δέκα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (710,96€).

iii) για την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6111 του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2016.

Για την αντιμετώπιση της προκύπτουσας οικονομικής δαπάνης έχει εκδοθεί η απαιτούμενη ΠΑΥ εις βάρος του ΚΑ 00.6111 του προϋπολογισμού 2016 επτακοσίων δέκα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (710,96€) η οποία έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο δεσμεύσεων με α/α 1213/2016


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συμέων(Σίμος) Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ στη Θράκη

Θέμα: Η αναμόρφωση του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration ( MBA ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΔΠΘ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις