Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Εξωφρενικές περιπτώσεις ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό


Μπορεί η κυβέρνηση να διατείνεται πως σε δύσκολη θέση θα βρεθούν μόνο “επαγγελματίες μπαταχτσήδες”, όμως το πρόβλημα με τα “κόκκινα” ακίνητα, δεν είναι τόσο απλό. Σύμφωνα με την “Ημερησία” στα ειρηνοδικεία μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα θα βρεθούν για πλειστηριασμό 5.000 ακίνητα. Μέσα στο 2017, ο αριθμός εκτοξεύεται στις 50 χιλιάδες!

Στα χέρια των τραπεζών βρίσκονται έτοιμοι φάκελοι για 2.000 δανειολήπτες που δεν συνεργάζονται, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει και τα συνεχή ειδοποιητήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για οφειλέτες μεγάλων ποσών που επί μήνες δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και παρ’ ότι ειδοποιήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν. Αφορούν σε ακίνητα μεγάλης αξίας, πάνω από 200 – 300 χιλιάδες ευρώ, κυρίως εξοχικά σε ακριβά νησιά, για τους οποίους «δεν θα υπάρξουν χάρες και άλλες εξυπηρετήσεις», τονίζουν τραπεζικοί κύκλοι.

Ανάμεσα όμως στα 50 χιλιάδες «επικίνδυνα» ακίνητα, βρίσκονται και πολλά δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν τις δόσεις ή να πληρώσουν τα χρέη τους. Οχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στις εφορίες και τους δήμους. Υπενθυμίζεται ότι για χρέη προς το δημόσιο (εφορία, Ταμεία) και προς ιδιώτες, δεν υπάρχει καμία ασπίδα προστασίας, σε αντίθεση με χρέη στις τράπεζες.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του πολίτη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έβλεπε να βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι άτομο με ειδικές ανάγκες που έχει επιχειρηματικό δάνειο 300 χιλ. ευρώ, αλλά και χρέη στον ΟΑΕΕ ύψους 60 χιλ. ευρώ. Η κινητοποίηση την περασμένη Τετάρτη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης απέτρεψε τον πλειστηριασμό και οδήγησε στα σοβαρά επεισόδια. Υπάρχουν, όμως, και πιο ακραίες περιπτώσεις πλειστηριασμών οι οποίοι αποτράπηκαν, αλλά προκάλεσαν τις εικόνες «σκληρού ροκ» έξω από τα ειρηνοδικεία.

Οπως καταγγέλλουν μέλη των οργανώσεων που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες υπήρξαν οι εξής εξωφρενικές υποθέσεις:

Πολίτης είχε συνολική οφειλή 12.581 ευρώ. Τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί ήταν: Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 64,12 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 26.000 ευρώ, άλλο διαμέρισμα 47,11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 36.800 ευρώ, διαμέρισμα 43,92 τ.μ. με πάρκινγκ 11,25 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ και διαμέρισμα 60,36 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ.

Ιδιώτης στο Μαρούσι χρωστά σε άλλον ιδιώτη το ποσό των… 480 ευρώ και ζητήθηκε ο πλειστηριασμός διαμερίσματος.

Πολίτης χρωστά το ποσό των 9.996 ευρώ και στο πινάκιο γράφτηκε ο πλειστηριασμός ενός αγρού και 2 ορόφων από κατοικία.

Τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία για χρέος 100 χιλ. ευρώ και μια διώροφη κατοικία για δάνειο 360 χιλ. Ευρώ.
 http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου