Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συνεδρίαση Ε.Ε. Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Στο Γενικό Συμβούλιο η τελική απόφαση

Ένα τέταρτο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου (15:18), ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (φωτο, συνεδρίαση 25.06.17), με μοναδικό αντικείμενο τη λήψη απόφασης για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων, κινητοποιήσεις, που διανύουν την 11η μέρα σήμερα, με τις συνέπειες από τις πρώτες ημέρες να είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες....

[16.50]: Με το “βλέμμα στραμμένο” προς την κοινωνία, η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πριν λίγα λεπτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr αποφάσισε διαφορετικές, ηπιότερες από τις μέχρι σήμερα μορφές δράσεις, για την προάσπιση του εργασιακού δικαιώματος των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” στην Καθαριότητα Δήμων, στην προσπάθειά της να “αποκλιμακώσει” τις σοβαρές συνέπειες, που έχουν ήδη δημιουργηθεί, αλλά και να αποφύγει ακόμη σοβαρότερες…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελική πρόταση του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κ. Νίκου Τράκα, η οποία και "πήρε" πέντε (5) ψήφους (3 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ – 2 ΔΑΚΕ) αποφασίστηκε η μη συνέχιση προς το παρόν ενδεχομένως των κινητοποιήσεων, σύγκληση των Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, και στη συνέχεια Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, βάσει των αποφάσεων των Σωματείων Εργαζομένων, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση.

Η πρόταση της ΔΑΣ - ΟΤΑ (ΚΚΕ) πήρε τρεις (3) ψήφους, ενώ του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑ.Ε.) δύο (2)

Η διαδικασία πριν την απόφαση - Οι τοποθετήσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr, με το ξεκίνημα της συνεδρίασης, και τις πρωτολογίες, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, ο οποίος πρότεινε κάλεσμα των Σωματείων Εργαζομένων προς διατύπωση γνωμών - έκδοση αποφάσεων, ακολούθως Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και άλλες μορφές κινητοποιήσεων στη συνέχεια, βάσει και των αποφάσεων των Σωματείων Εργαζομένων, με ιδιαίτερη προσοχή στις “κοινωνικές συνέπειες”.

Αμέσως μετά, το ΚΚΕ [(ΔΑΣ - ΟΤΑ), Βασίλης Πετρόπουλος, Γ.Γ. Ε.Ε.] πρότεινε 24ωρη απεργία, για την Παρασκευή (30 Ιουνίου), επικαλούμενο «κλίμα τρομοκρατίας», τη Δευτέρα (3 Ιουλίου) Γενική Συνέλευση και αν την Τρίτη (4 Ιουλίου) δεν έχουν “ανέβει” στην ΕΑΠ οι πληρωμές των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” την επόμενη μέρα - Τετάρτη 5 Ιουλίου - απεργία.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑ.Ε.), ακολούθως, πρότεινε 24ωρη απεργία για αύριο, Παρασκευή, Σαββατοκύριακο αποχή, Γενικό Συμβούλιο την Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί, για τις «μορφές της πάλης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εκπρόσωπός του, Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ε., Βασίλης Γκιτάκος.

Τέλος, η ΔΑΚΕ [(Ν.Δ.), Σπύρος Πολυζώης, Β’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.], παίρνοντας το λόγο, αρνήθηκε την πρόταση για 24ωρη απεργία, για αύριο, Παρασκευή.

Από το epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου