Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Χωρίς νέα απόφαση για συνέχεια των καταλήψεων των αμαξοστασίων καθαριότητας έληξε η συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα;

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας (επικεφαλής της ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ανατροπής) πρότεινε να ανασταλούν οι καταλήψεις και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι με άλλες μορφές αγώνα.
(Η ανατροπή έχει 4 έδρες στην ΕΕ αλλά η Μαρία Παπαδοπούλου λείπει στο Βερολίνο εκπροσωπώντας την ΠΟΕ ΟΤΑ, οπότε όλες αυτές τις μέρες στην ΕΕ η Ανατροπή εκπροσωπείται με 3 έδρες αντί 4.)

Οι δύο ψήφοι της ΔΑΚΕ (ΝΔ) συντάχθηκαν με την εισήγηση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ οπότε υπέρ της αναστολής των καταλήψεων συγκεντρώθηκαν 5 ψήφοι.

Υπέρ νέας απεργίας αύριο Παρασκευή και συνέχιση των καταλήψεων εισηγήθηκε ο κ. Πετρόπουλος, επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ (ΚΚΕ - 3 έδρες)  και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το ΜΕΤΑ ΟΤΑ (ΛΑΕ - 2 έδρες).

¨Ετσι διαμορφώθηκε μια ψηφορορία 5-3-2, άρα απόφση με απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορούσε να παρθεί εκτός αν ο Νίκος Τράκας έκανε χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν επέλεξε  να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος για να κλείσει το θέμα με 6-3-2 και παρέπεμψε την οριστική απόφαση στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Από σήμερα στις 12 το βράδυ που λήγει η 24ωρη απεργία,  η Ομοσπονδία δεν έχει απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων και το βάρος πέφτει στα πρωτοβάθμια σωματεία αν θέλουν να συνεχίσουν τις καταλήψεις ή θα μαζεύουν τα σκουπίδια μέχρι την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Βέβαια ήδη ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ που έγινε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί οι ΕΡΓΑΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ότι πήραν το περισσότερο που μπορούσαν να πάρουν και απλά ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ να μην τους το χαλάσουν και ΔΕΝ ισχύσουν όσα περιλαμβάνονται στην τροπολογία Τσίπρα - Σκουρλέτη.
Δεν περιμένουν τους εργατοπατέρες και τα κομματικά υπόγεια να συνεδριάσουν για να τους πουν τι να κάνουν.

Και ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ τώρα, που ξαναγυρίζουν στις δουλειές τους μέχρι τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθούν, ελπίζουν στην πραγματική, γρήγορη, την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ , την ΕΜΠΡΑΚΤΗ όχι την ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των ΔΗΜΩΝ για  τον καθορισμό του τελικού αριθμού των θέσεων που θα πάνε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Διότι αυτό ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.


Και περιμένουν στην γωνία να δουν τους καμουφλαρισμένους Μουτζαχεντίν της ιδιωτικοποίησης που θα επιχειρήσουν να κριθεί η τροπολογία αντισυνταγματική ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ την ωρα που ο Πορτοσάλτε θα φωνάζει "ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ".

Η ΠΛΑΤΕΙΑ έχει εικόνα από όλη την Ελλάδα και τα γράφουμε αυτά.

Αν θέλει βέβαια η ΔΑΣ και το ΜΕΤΑ μπορούν, όπου είναι πλειοψηφία στα πρωτοβάθμια σωματεία (όπως ας πούμε στα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι κλπ) να συνεχίσουν τις κλιμακωμένες κινητοποιήσεις τους και να μην μαζεύουν τα σκουπίδια . ....

- ΤΙ ΟΧΙ;;;;
- Πώς;;;
- Μα τα μαζεύουν λες;;;
- Τι;
- Τα Βριλήσσια και το Μαρούσι λάμπουν από την προηγούμενη βδομάδα;;;;
- Αλήθεια; Σώωωωπα!
- Δηλαδή επειδή δεν τα γράφαμε την ώρα της μάχης για να μην παίξουμε το παιχνίδι του διχασμού του μετώπου και να κερδίσουν ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ (όχι τα κόμματα και οι παρατάξεις) ό,τι περισσότερο μπορούσαν, νομίζεις ότι δεν τα βλέπαμε κιόλας;;;

Δεν είδαμε νομίζετε το "ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ που ξεβρώμισες την πόλη" σε παραρεμάτιο γλυψιματικό site;;;;

¨Η δεν ξέραμε ότι ο γείτονας πρόεδρο της ΚΕΔΕ μίλαγε εκ του ασφαλούς αφού οι εργαζόμενοί του δεν τον εξεθεταν και πολύ στους δημότες,  αφού το σωματείο δεν ήταν και πολύ .... σκληροπυρηνικό;

Μιλάμε για σωματεία με απολύτο έλεγχο  από "τις ταξικέςς δυνάμεις" (έτσι αυτοαποκαλείται το ΠΑΜΕ για να διαφοροποιηθεί από τους άλλους που τους λέει ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ), έτσι; 

Τι;;;;

Και στο Χαλάνδρι - όπου ΔΑΣ και ΜΕΤΑ έχουν την πλειοψηφία, αδειάζουν πρώτα τους κάδους των ιδιωτών της Ανακύκλωσης και αφήνουν γεμάτους τους κάδους με τα σύμμεικτα;;;;

ΣΟΒΑΡΑ;;;;
Δεν το είχα προσέξει βρε παιδί μου!

ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ! 

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου