Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ


Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας κότσυφας που τον λέγαν Σίμο, Είχε μαζέψει γύρο του και άλλα 24 κοτσυφόπουλα και με την υποστήριξή τους διοικούσε το δάσος.

Κάθε πρωί καθότανε σε ένα κλαδί καμαρωτός- καμαρωτός και περνούσαν από μπροστά του τα άλλα πουλιά του δάσους: μπεκάτσες, αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγώνια

Από μακριά τον χαιρετούσαν και από κοντά του έλεγαν: «Γειά σου Σίμο και κυρ Σίμο», και αυτός απαντούσε: «δεν με λένε Σίμο και κυρ Σίμο , αλλά με λένε Σίμο και κυρ Σίμο και αφέντη τσουτσουλομύτη»

Πέρασαν τρία χρόνια, και μέσα σε αυτά τα χρόνια, 9 κοτσυφόπουλα σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι και άλλα 4 αποσύρθηκαν στις φωλιές τους . 13 δηλαδή συνολικά κοτσυφόπουλα, όχι μόνο απέσυραν την υποστήριξη τους σε αυτόν, αλλά και τον κατάγγειλαν άμεσα με χίλιες δύο καταγγελίες.

Έτσι έμεινε ουσιαστικά με μόνο 11 κοτσυφόπουλα, που έμειναν κοντά του, όχι γιατί τον πίστευαν και τον εκτιμούσαν, αλλά διότι ή τα χαρτζιλίκωνε από το κοινό ταμείο του δάσους ή ήταν αυτοεξυπηρετούμενα.

Με μόνο 11 υποστηρικτές δεν μπορούσε να διοικήσει το δάσος. Ο νόμος του δάσους ήταν σαφής. Για να διοικηθεί το δάσος χρειάζονται 21 τουλάχιστον υποστηριχτές.

Έπρεπε, που λέτε, ή να παραιτηθεί , όπως συχνά απειλούσε τα κοτσιφόπουλα για να τα κρατάει μαζί του, αν είχε τόσο δα φιλότιμο και αξιοπρέπεια, ή να γίνει μια θλιβερή μαριονέτα που να το παίζει διοικητής.

Επέλεξε το δεύτερο, καθότι δεν ήταν μόνο αναξιοπρεπής και αφιλότιμος, αλλά είχε και πρόβλημα επιβίωσης ως άεργος.

Κάθισε, που λέτε, το πρωί σε ένα κλαδί θλιβερός και ξεπουπουλιασμένος για να περάσουν από μπροστά του τα άλλα πουλιά του δάσους.: μπεκάτσες αηδόνια τσαλαπετεινοί και παγώνια.

Από μακριά τον χαιρετούν και από κοντά του λένε: «Γεια σου Σίμο και κυρ Σίμο και αφέντη τσουτσουλομύτη»

Και αυτός τους απάντησε: « δεν με λένε Σίμο και κυρ Σίμο και αφέντη τσουτσουλομύτη, μόνο Σίμο με λένε μόνο Σίμο»

Έβαλαν τα γέλια τα πουλιά με το αξιολύπητο ψώνιο, που του άρεσε να παίζει, ξεπουπουλιασμένος και θλιβερός, τον διοικητή του δάσους, και ζήσαν αυτά καλά και εμείς καλύτερα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Καλό είναι πάντος το δάσος να μην το διοικούν μόνοι τους οι κότσυφες αλλά να παίρνουν μέρος και τα άλλα πουλιά στις λήψεις των αποφάσεων, δε νομίζεις Νίκο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου