Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥΜε επίσημο προσκεκλημένο του Συμεών τον Κώστα Παττακό συνεδρίασε εχθές το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έγκριση της μελέτης επικαιροποίησης και την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του δημαρχείου.

Μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ για το Χαλάνδρι μέρα ήταν η χθεσινή αφού ΟΜΟΦΩΝΑ - ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις - ενέκριναν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Την ανέγερση του δημαρχείου στον χώρο του.

Εκεί στην γωνιά 25ης Μαρτίου και Βασ. Γεωργίου.
Εκεί που ο χώρος έχει απαλλοτριωθεί την δεκαετία του 1990.

Όταν - όπως θύμισε ο Κώστας Παττακός - πρώτος ο Κώστας Δόλογλου πρότεινε να ξεκινήσει ο δήμος να το παίρνει στην ιδιοκτησία του  - όταν η μία από τις τρεις ιδιοκτησίες που το αποτελούσαν εκπλειστηριάζονταν από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η συνέχεια δεν ήταν εύκολη: Αναγκαστική απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας Γκούβερη και στη συνέχεια μάχη για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας Τουρκομένη.

Τότε ο χώρος ανέγερσης δημαρχείου είχε γίνει πια στο σύνολό του περιουσία του δήμου.
Και το 1998 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ "ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ".

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός το 1999 και μετά .... μια παρένθεση χρόνων με διαφωνίες και άλλες απόψεις πρί της "αξιοποίησης" του ακινήτου - εντελώς προσχηματικές αφού το ακίνητο ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ και οι απαλλοτριώσεις έχουν γίνει ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.

Το θέμα είχε σχεδόν ξεχαστεί.

Ενοίκια επί ενοικίων καταβάλλονται σε τυχερούς ...... "επενδυτές" για την στέγαση των υπηρεσιών του δήμου. Δύο κτίρια αρχικά και ένα τρίτο - το παντοκοροϊδείο -  νοικιάζονται από τον δήμο.

Εκλογές 2014 και μετά ..... Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.

ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Ο σημερινός δήμαρχος σε αυτό το θέμα ΕΣΤΡΙΨΕ.

Η τεχνική υπηρεσία - υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Νότα - έκανε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ που δεν αφήνει κενά ως προς τη νομιμότητα των επιλογών που θα γίνουν για να ολοκληρωθεί το project. αποδεικνύοντας ότι ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Συνέβαλε πολύ ο Γενικός Διευθυντής του δήμου Χρήστος Μπαμπανιώτης,  ο οποίος είχε συμβάλλει και στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό - τότε, στην επιτροπή αξιολόγησης ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΕΡΚΙΖΑ.
Και δέχτηκε  γι΄αυτό ο Χρήστος Μπαμπανιώτης  τα εύσημα από τον νυν και τον τότε δήμαρχο - τον Ρούσσο και τον Παττακό αντίστοιχα - που βρίσκονταν εχθές στην αίθουσα.

Ο Κώστας Παττακός δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί σε δύο συντρόφους που δεν είναι πλέον στον μάταιο τούτο κόσμο και που συνέβαλαν περισσότερο από κάθε εν ζωή στέλεχος της τότε διοίκησης στο όραμα ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Τον Τζίμη και τον Μάρκο - τον Μάρκο Παπαδάκη και τον Τζίμη  Παπαμιχαήλ.

Με ψιλογκρίνια το ΝΑΙ από τον Κουράση, ο οποίος ζήτησε να γίνει στο δημαρχείο θέατρο 700 θέσεων (!) αντί για 300 που προβλέπονται (δεν θα εξηγήσουμε τώρα τι βρίσκεται πίσω από αυτή την πρόταση).

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος έκανε την έκπληξη και .... ονόμασε και τον Ακατανόμαστο, μαζί με τον Παττακό και τους δημοτικούς συμβούλους της τότε περιόδου που συνέβαλαν.

"ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" είπε ο Γ. Θωμάς ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την πρόταση Κουράση λέγοντας ότι σήμερα ένα θέατρο 300 θέσεων - σωστά οργανωμένο καλύπτει τις ανάγκες κάθε παράστασης.

Θετική η Καρατζά με την παρατήρηση "δημαρχείο πρέπει να κάνουμε, όχι θέατρο"
Θετικοί οι αντάρτες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, τους οποίους εκπροσσώπησε ο Γρηγόρης Καλομοίρης στη συζήτηση.

Τοποθέτηση με νόημα από την Μαρία Λοτσάρη : Να κάνουμε κάτι σοβαρό. ¨Οχι ολίγο δημαρχείο, ολίγο θέατρο και ολίγο καφενεία.

"Συνήθως καταψηφίζω τα θέματά σας, σήμερα λέω να κάνω μια εξαίρεση" είπε ο Ακατανόμαστος.
"Δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε" συνέχισε. "Ομόφωνα πρέπει να διεκδικήσουμε και την χρηματοδότηση" είπε.

Θετικά - χωρίς να τοποθετηθεί ψήφισε και η παράταξη Ανδρεόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου