Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ - ΠΡΟΚΗΡΎΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΣΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣΕπιτέλους οι υπηρεσίες καθαριότητας όσων δήμων θέλουν και διοικούνται από διοικήσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ,  θα ενισχυθούν με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό, μετά από την πολύχρονη, μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων, που οδήγησε στο καθεστώς της τελευταίας φουρνιάς των συμβασιούχων για κάλυψη ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

(Το τονίζουμε το "ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ" για να μην μπερδεύεσαι ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ).

Για να τα λέμε και αυτά - παρά τα όσα έλεγαν τα δεξιά και αριστεροδέξια παπαγαλάκια μετά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, πέρυσι το καλοκαίρι, η κυβέρνηση, το Υπ. Εσωτερικών τήρησε κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

8725 θέσεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προκηρύχθηκαν για να ενισχύσουν τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΉΣ και να αναιρέσουν τα επιχειρήματα των μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού και της ιδιωτικοποίησης.

Μερικοί - όχι πολλοί ευτυχώς -  δημαρχάρες βέβαια παίξανε και παίζουν παιχνιδάκια απολύτως ανάλογα της παράδοσης του βλαχοδήμαρχου της χώρας των κατσαπλιάδων είτε για να χώσουν στο πακέτο άσχετες με την καθαριότητα ειδικότητες και να βολέψουν κολλητούς, είτε για να χάσουν τις θέσεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, μια και έχουν δεσμευτεί σε εργολάβαρους να τους δώσουν το κοκό της αποκομιδής και των δημοτικών τελών, έπεισαν τους μπαμπουίνους τους ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την ιδιωτικοποίηση γιατί δεν έχουν προσωπικό και τώρα, πάει... έκοψε η μαγιονέζα.

Δεν θα αναφερθούμε σε πολύ τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα ενός "προοδευτικού", "κεντροαριστερού" και εσχάτως "νεοααριστερού" δήμου της γειτονιάς που "έχασε" καμιά 50αριά θέσεις από ..... "λάθος" γιατί έχουμε σκιαχτεί, μην μας ζωγραφίσουν τα φρύδια οι μουτζαχεντιν της Φιλικής Εταιρείας των νεοφιλελέδων της τοπικής διαπλοκής.

Και αντί για 50 εργαζομένους στην υπηρεσία του που αρχικά προβλέφθηκαν, τελικά ζήτησε επίσημα ΕΞΙ!
Κατά λάθος, εξεπίτηδες, που λέγαμε μικροί, πάνε 46 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
(Καλά τους ξηγήθηκε ο Σκουρλέτης και έβγαλε άλλες 500 θέσεις καπέλο ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ).

Και χάθηκαν χωρίς να ανοίξει μύτη από τους μεγάλους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

";¨Εχουμε πολύ δουλειά βρε παιδί μου,  δεν προκάνουμε να κάνουμε σωστά το αίτημα στο ΥΠΕΣ να έρθουν εργάτες" λέει. Πνίγονται ένα πράμα.

"Μην μας πιέζεται να κάνουμε σωστά την αίτηση να έχουμε όλες τις θέσεις στην καθαριότητα" σου λέει. "Ένα λαθάκι κάναμε, τι μας βάζετε και άλλη δουλειά για να έρθουν εργάτες και δεν έχει στεγνώσει το χύψι ακόμα".
"Δώστε μέρος της δουλειάς μας σε κανέναν ιδιώτη να την κάνει, γιατί δεν προκάνω ρε παιδί μου".

Θυμάστε που ο Κουράσης έδωσε σε ιδιώτη να συντάξει μέχρι και τον προϋπολογισμό του δήμου;
Ποια δεν ήθελε να δουλέψει;  Ε ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ;;;;
Και θυμάστε τι έγινε;;;
Γιατί τότε δεν κόπηκε κανείς που δεν ξέρω για πόσο καιρό δεν είχε ο δήμος προϋπολογισμό από τον ... ιδιώτη;

Πολύ βολικός αυτός ο συνδικαλισμός αν είσαι διοίκηση που θες να κάνεις ιδιωτικοποίηση, έτσι δεν είναι;;;; Σε στηρίζουν όλοι οι δεξιοί για πλάκα, έτσι δεν είναι;

Σε λίγο θα βγουν και φόρα παρτίδα οι "μη εργοδοτικοί συνδικαλιστές" ανοικτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης έτσι όπως το πάμε, για να μην πιέζουν οι κωλοαιρετοί τους εργαζόμενους να αποδίδουν στην δουλειά τους. Στην δουλειά για την οποία τους πληρώνουν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Γιατί στην πραγματικότητα, στα μουλωχτά ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, μη σε κοροϊδεύουν.

"Ποιοι θα αποφασίσουν αν κάνει καλά την δουλειά του ο εργαζόμενος σε τρεις μήνες; ΕΣΕΙΣ;" φώναζε εκείνη που παριστάνει την πρόεδρο στο δημοτικό συμβούλιο προς τον δήμαρχο της πόλης και τους αιρετούς.

ΟΧΙ ΚΑΛΕ!
ΕΣΕΙΣ!  Ποιοί είναι οι αιρετοί; Εκπροσωπούν τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΛΑΟ;
ΟΧΙ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΚAI ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ!

Στο τέλος δεν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους, αν δεν σε βολεύουν.
Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.

ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!
Ποιος; Ο Δήμαρχος;

ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ.

Που σου έκανε η ίδια περιφρούρηση στην κατάληψη που έκανες στο αμαξοστάσιο ΜΟΝΗ ΣΟΥ, αφού εργαζόμενοι να περιφρουρήσουν τον χώρο δεν είχαν έρθει.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΥΛΑ!
Είσαι πρόεδρος του εαυτού σου και της Λούλας.

Αλλά αφού κινητοποιείς αιρετό στην κινητοποίηση των ..... εργαζομένων, μπορεί και ο άλλος αιρετός να μιλήσει. Μην αρχίσεις τα φτηνιάρικα περί παρεμβάσεων στα του συλλόγου.

Είναι επιχειρήματα ....last year.

Δεν θα κρίνει τον εργαζόμενο  Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ - Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ!

  Όοχι!  ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ.
Άντε και όποιος ακόμα σε ψηφίσει.

Τι παρεξηγιέσαι που σε λέω ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ!. Αφού είσαι ο ορισμός!

Ο μπαμπουίνος είναι μόνο για να σε πληρώνει να πλαστογραφείς αποφάσεις του ΔΣ που δεν σου αρέσουν, εσένα που είσαι ξύπνια και ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΗ.

ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ και έδωσες σόου;
ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ!

Θες να στο ξαναθυμίσω;
Αλλά αυτή τη φορά δεν θα βάλω μόνο την πλαστογραφημένη απόφαση για το ΔΣ της ΦΛΥΑ που είναι ελαφρύ το αδίκημα. ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ!
Για την καταστροφή των εγγράφων.

"Σας ψηφίζουν για δημοτικούς συμβούλους και νομίζετε ότι θα αποφασίζετε εσείς" φώναξε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ,  που δεν πήγε να διαμαρτυρηθεί εκεί που αφήνονται - δια επιτηδευμένων λαθών και παραλείψεων ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ (που εκτελούν εντολές βεβαίως, αν δεν εκτελούσαν εντολές θα τους ζητούσαν ΕΥΘΥΝΕΣ για τέτοια λάθη) - να χαθούν 50 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

Για την μία θέση που δεν κάλυπτε καν "πάγια και διαρκή ανάγκη του δήμου" κόπηκαν όμως οι συνδικαλισταράδες που έχουν μπερδευτεί και αυτοί, όπως όλοι μέσα σε αυτή την κρίση, τη λαίλαπα, το μνημονιακό χάος και την αντιμνημονιακή υποκρισία για το τι είναι φιλεργατικό, τι αντεργατικό, τι αριστερό, τι δεξιό, τι πάνω και τι κάτω.

Εδώ έχουν "πελαγώσει" οι μορφωμένοι, χρισμένοι αρχηγοί των ΠΑΣΟΚων όπως είπες ρε φίλε Νίκο. 
Οι σκουπιδιαρέοι δεν θα παρασυρθούν και θα μπερδευτούν ως προς τις ιεράρχησεις τους;
Άσε που έχουν εκλογές και θέλουν κανένα κουκί από τον μπαμπουίνο και κάνουν τον καργαγωνιστή.

"Πάρτε κανέναν ιδιώτη να μην δουλεύουμε εμείς".
Εκεί θα το πάνε πάντως στο φιρί φιρί οι "μη εργοδοτικοί συνδικαλιστές¨. (Μη εργοδοτικός συνδικαλιστής είναι αυτός που δεν εκτελεί τις εντολές της διοίκησης στην δουλειά του - άρες, μάρες κουκουνάρες - μάθανε δυο πολιτικές λέξεις και έγιναν νοματαίοι ).

Και όταν θα απεργούν θα μαζεύουν .... πρώτα την ανακύκλωση.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ή θες να κάνω και κακά μου;;;

ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ, ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που από την εργασία τους κερδίζουν.

Και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι πρώτοι που θα είναι ΚΑΛΟΙ  και ΤΥΠΙΚΟΙ στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, θα δίνουν το παράδειγμα, δεν θα προστατεύουν τεμπελχανάδες. καταχραστές και πλαστογράφους , δεν θα εκμεταλλεύονται ή θα ταλαιπωρούν τον πολίτη για να κάνουν πολιτική, δεν θα παίζουν πολιτικό - παραταξιακό παιχνίδι στην διοίκηση του οργανισμού στον οποίο δουλεύουν με την δουλειά τους, θα σέβονται την διοίκηση που τους διαλέγει και τους στέλενει ο λαός και θα διεκδικούν ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ από αυτή τα δίκιά τους. 
Δεν θα διεκδικούν το προνόμιο να μην υπακούν στις εντολές της διοίκησης για την εργασία τους .... συνδικαλιστική αδεία.

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μπας και ξεκολλήσει ο τροχός.

Και δεν ανεχόμαστε άλλο το επιχείρημα "το 2006 δεν έγινε ΕΔΕ απόδοσης ευθυνών, να μην γίνει και τώρα και ποτέ".

Είναι το πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΌ επιχείρημα. ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ!

Και η χώρα και η κοινωνία είναι κολλημένη στην λάσπη για να επιτρέψουν σε κάποιους να θέλουν να την συντηρήσουν και σήμερα στο ίδιο σημείο που ήταν το 2006, ή το 2010.

Πρέπει να σπρώχνουμε πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ. Με το βλέμμα στο μέλλον, όχι στο παρελθόν.

Ποιοι σήμερα μπορεί να είναι με το παλιό και την υπεράσπισή του καθολικά
Μα μόνο οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ του παλιού. 
Αυτοί που το έφτιαξαν όπως είναι, αυτοί που μοιράστηκαν λάφυρα σπουδαία και μεγάλα το 2006 ή .... το 1997.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου