Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πού οφείλεται η αύξηση του κόστους των σκουπιδιών ; του Θωμά Μπιζά


Ο ΕΔΣΝΑ λέει πως ή αύξηση οφείλεται στην μείωση των εισερχομένων σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ και στην αποπληρωμή χρεών προς τους εργολάβους από τα παρελθόντα έτη που κέρδισαν με δικαστικές αποφάσεις.

Ας δούμε τώρα τι συνέβη με την μείωση των εισερχομένων. 

Το 2017 ο ΧΥΤΑ της Φυλής δέχτηκε 54.000 τόνους λιγότερα σκουπίδια και είχε απώλεια εσόδων από την χρέωση των σκουπιδιών περίπου 2.380.000 ευρώ . (54.093.822 τόνοι * 44 ευρώ = 2.380.128.168)

Λέει λοιπόν ο ΕΔΣΝΑ : αφού μειώθηκαν τα έσοδα λόγω της μείωσης των σκουπιδιών και ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα έξοδα λόγω της αποπληρωμής των χρεών, για να ισοσκελίσω τα έσοδα με τα έξοδα , αυξάνω τα έσοδα μου κοστολογώντας ακριβότερα τα σκουπίδια που μπαίνουν στον ΧΥΤΑ και έτσι καλύπτω την χασούρα.

Ας το αναλύσουμε τώρα το πράγμα για να δούμε τι συμβαίνει . 

  • Η περίφημη μείωση των σκουπιδιών οφείλεται στα κλαδέματα των πράσινων των δήμων που οδηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ΕΜΑΚ ατελώς προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει για θάψιμο, (25.000 τόνοι περίπου).
  • Κατά δεύτερο λόγο υπήρξε μείωση των όγκων από κάποιους δήμους που το 2016 είχαν μια πολύ περίεργη αύξηση των απορριμμάτων που έστειλαν τον ΧΥΤΑ. 
Ο δήμος Φυλής για παράδειγμα το 2015 έστειλε στο ΧΥΤΑ 29.279 τόνους , ενώ το 2016 έστειλε 39.747 (αύξηση 35,75%!) Το 2017 τα σκουπίδια του δήμου Φυλής μειώθηκαν ξανά στους 30.116 τόνους ..
Ο δήμος Αμαρουσίου το 2015 έστειλε 40.218 τόνους και το 2016 έστειλε ξαφνικά 47.445 τόνους (αύξηση 18% !) Το 2017 τα σκουπίδια του δήμου Αμαρουσίου μειώθηκαν ξανά στους 42.592 ...
Κατά ένα περίεργο τρόπο τα σκουπίδια στην Φυλή και το Μαρούσι αυξομειώνονται μαζί.
Η ουσία είναι πως η περίφημη μείωση των σκουπιδιών και των εσόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στα κλαδέματα που πάνε στο ΕΜΑΚ και στην περίεργη αυξομείωση των σκουπιδιών από αυτούς τους δήμους.

Η μείωση των σκουπιδιών λόγω ανακύκλωσης είναι δυστυχώς απειροελάχιστη και από πολύ λίγους δήμους. 

Τα έσοδα λοιπόν μειώθηκαν και το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε.
Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική;
Από τα 44 ευρώ τον τόνο που πλήρωσαν το 2017 οι δήμοι στον ΕΔΣΝΑ, τα 23 ευρώ πήγαν για αντισταθμιστικά και τα 11 για το ΕΜΑΚ!
Από τα 78.682.774 ευρώ που εισπράττει ο ΕΔΣΝΑ τα 39.470.000 πηγαίνουν για αντισταθμιστικά και άλλα 18.000.000 για το περίφημο ΕΜΑΚ .
Δηλαδή το 75% των εσόδων του ΕΔΣΝΑ καταλήγει στους δυο βασικούς «νταβατζήδες» των σκουπιδιών που είναι ο δήμος Φυλής και ο όμιλος Μπόμπολα. 

Το ερώτημα είναι απλό : γιατί ο ΕΔΣΝΑ επιλέγει να μετακυλήσει την αύξηση του κόστους στους δήμους (άρα στους δημότες) και δεν αποφασίζει να καταργηθούν τα αντισταθμιστικά, ούτως ώστε να μειωθεί δραματικά το κόστος και να αξιοποιηθούν σωστά αυτά τα τεράστια ποσά που σπαταλάμε άσκοπα; 

Γιατί δεν διαθέτουμε αυτά τα ποσά προκειμένου να γίνουν δημοτικές υποδομές ανακύκλωσης και έτσι να μειωθούν οι ποσότητες που στέλνουμε στις χωματερές; 


Απάντηση δεν υπάρχει, αλλά εμείς την απάντηση την γνωρίζουμε.

Γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρούμε άνετα το μνημείο του περιβαλλοντικού μακελειού στην Φυλή και να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο από τις αντιδράσεις των ιθαγενών.
Μπορεί το οικονομικό κόστος να είναι μεγάλο, αλλά το πολιτικό κόστος είναι μικρό.
Αυτές είναι οι πολιτικές που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και δυστυχώς δεν τολμήσαμε να τις αλλάξουμε.
Τον λογαριασμό λοιπόν θα τον πληρώσουν και πάλι τα γνωστά θύματα γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν και αλλιώς.
Αλλά και τα θύματα δεν είναι άμοιρα ευθυνών .

ΘΩΜΑΣ ΜΙΖΑΣ
http://anntilogos.blogspot.com


Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΖΑΣ ήταν ο επικεφαλής της ΑΣΚ ΟΤΑ, της παράταξης των Καλομοίρηδων και των Γκιτάκων που τον ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ από την παράταξη που ίδρυσε, γιατί είχε την εντιμότητα να μην πηδήξει σαν ποντικαράς  από το τρένο μόλις στράβωσε το σκίσιμο των μνημονίων με ένα άρθρο και οι Καλομοιρογκιτάτοι λερώνονταν. ΟΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΔΕΣ!

Ο Μπιζάς ξέρει ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΎΜΜΕΙΚΤΟΥ. 
Και ξέρει και από μέσα τα παιχνίδια στον ΕΣΔΝΑ!

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του από το προσωπικό του blog για να το διαβάσετε μαζί με το δελτίο τύπου της Ένωσης Δημάρχων

ΣΧΟΛΙΟ Α..Ν: 
Ο Μπιζάς τα είπε όλα.

Το παραμύθι περί μείωσης του όγκου από την ανακύκλωση, τα προγράμματα κλπ που θα μειώσει τα δημοτικά τέλη για τον δημότη δυστυχώς ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ! 
Και ο δράκος τρέφεται με τα λεφτά σου.

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ που σου λένε οι συστεμικοί τσάτσοι που εκλέγεις αλλά και οι συστεμικοί αντιπολιτευόμενοι της βούρτσας,  για τον τρόπο μείωσης των δημοτικών τελών χωρίς ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην καθαριότητα,  στο εθνικό, περιφερειακό και τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, στα πράσινα σημεία κλπ, και τα καθρεφτάκια που δείχνουν στους "ευαίσθητους" ιθαγενείς και " εθελοντές" ηλίθιους, μέσω του γεμίσματος της πόλης με πολύχρωμους κάδους ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εταιρειών, που τους χαρίζουμε την πρώτη ύλη και τους προσκυνάμε και από πάνω για το καλό που μας κάνουν να μειώνουν τον όγκο απορριμμάτων, δεν μειώνει το κόστος της διαχείρισης.

Τώρα λοιπόν έχουμε από τον ΕΣΔΝΑ την ΠΡΩΤΗ ΑΥΞΗΣΗ για τα σκουπίδια, λόγω ΜΕΙΩΣΗΣ του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγει στην χωματερή !!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ ή ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΣ;;;;

Αυτό  δηλαδή που σου διαφημίζουν οι Ρουσσοανδρεοπουλοκουράσηδες, το γαλαζοπρασινολουλακί κατεστημένο ως μεγάλη πιτυχία που θα σου μειώσει τα δημοτικά τέλη ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ!

ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!

Γιατί δεν θες να φτιάξουμε έναν σοβαρό χώρο διαχείρισης απορριμμάτων.

Και στο τέλος θα γίνεις και Κέρκυρα, ΜΠΑΜΠΟΥΊΝΟ και θα πνιγείς στο σκουπίδι.

ΕΘΕΛΟΝΤΗ! 

ΒΛΑΚΑ που πιστεύεις ότι θα σώσεις τον κόσμο, μόνος σου, δουλεύοντας τσάμπα για να σου δώσει το αφεντικό τσικουλάτα.

Που δίνεις το ΑΛΛΟΘΙ για να μην αναγκαστούν να στήσουν ένα πράσινο σημείο οι ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ και χάσουν κανένα κουκί από τον αγανακτισμένο  ΙΔΙΩΤΗ, που θέλει να πετάει τα σκουπίδια του και αυτά να εξαφανίζονται με μαγικό ραβδί χωρίς να πληρώνει κιόλα.  

ΤΣΑΜΠΑ που του λέει και η Λούλα. ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ NA ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦANΕ ΤΑ ΑΡΟΥΡΙΑ!

Αλλά μην ανησυχείτε όμως. Έρχονται και οι σοβαροί. ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ! 
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΑ!
Θα τα δώσουν στον ιδιώτη να τα μαζεύουν φτηνότερα οι μαύροι, μαύρα εργαζόμενοι.
 Τι με νοιάζει εμένα - σου λέει ο άριστος - τι θα κάνει ο εργολάβος με τους εργαζόμενους του.

Από κοντά και η αριστερά (μπαίνοντας). ΒΟΛΕΎΕΤΑΙ!

Πουλάει στους εργάτες καθαριότητας ότι είναι κακό να κάνουν ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -  ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ,  διαχωρισμό των σκουπιδιών, "να πιάνουν τα σκουπίδια"(οι .... εργάτες καθαριότητας) γιατί είναι κουραστικό και ανθυγιεινό για τον εργαζόμενο καθαριότητας - δημόσιο υπάλληλο (ενώ αν το κάνει στον ιδιώτη είναι λιγότερο κακό).


Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ - ο δημόσιος, ο αριστερός, ο προστατευόμενος εργάτης να μην ανακατεύεται με σκουπίδια, σου λέει. 
Στον ιδιώτη δεν μας νοιάζει. (Και τα βρίσκει λοιπόν αυτή η αριστερά με τους άριστους για να παίζουν και οι δύο το παιχνίδι τους.)

 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Τα παιχνίδια της "μαφίας του σύμμεικτου", των συστεμικών συνδικαλιστών, περιφερειαρχών  και  ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ δεν έχουν τέλος στην πλάτη των δημοτών που πληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου