Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΧΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΟΛΛΗΤΩΝΚάποιοι λένε ότι το μόνο μέσο που έχει απομείνει στην κοινωνία, ΣΤΟΝ ΛΑΟ, για να αντισταθεί στα όσα του καπελώνει, η παγκόσμια επικυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, της υπερεθνικής ελίτ όπως την λένε άλλοι, είναι η διευρυμένη συμμετοχή του πολίτη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Κατά την γνώμη μου είναι η τελευταία μάχη που μπορεί να δοθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πριν μιλήσουμε για ολοκληρωμένη δικτατορία.

Δεν είναι δημοκρατία αυτή που σήμερα την παριστάνει, στην Ελλάδα και στην ΕΕ αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της επιβολής ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, χωρίς εκλογές και παρεμβάσεις του λαϊκού παράγοντα και των εκπροσώπων του σε καμία επιλογή των "ειδικών", της γραφειοκρατίας, των εκλεκτών της εξουσίας.

Δημιουργεί κλαυσίγελο σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη να διαβάζεις ή να ακούς υποτιθέμενους αντισυστεμικούς, επαναστατημένους της πλάκας γραφειοκράτες - συνδικαλιστές να έχουν τα πυρά τους στραμμένα στους πολίτες που ενεργοποιούνται, παίρνουν την απόφαση να συμμετάσχουν στα κοινά, σηκώνονται από τον καναπέ, εκδηλώνοντας την φιλοδοξία προσφοράς και παρέμβασης και να βάλλονται από τον κάθε γραφειοκράτη ως εν δυνάμει απατεώνες.

Και μάλιστα από υποστηρικτές κατά δήλωσιν τους γραμματιοληπτών και δωροληπτών.

Οι μάσκες έχουν πέσει και το αποκρουστικό πρόσωπο ενός μηχανισμού περιφρούρησης του συσχετισμού στον δήμο έχει αποκαλυφθεί.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ υπέρβασης παραλυτικών ισορροπιών που κρατάνε τον δήμο και την τοπική κοινωνία πίσω.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε ούτε ξιπασμένοι, ούτε ψώνια, ούτε σωτήρες ξέρουμε ότι αυτό που θέλουμε είναι εφικτό ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ στα κέντρα λήψη της απόφασης, ώστε ακριβώς να αποδυναμωθεί ο ρόλος του παρασκηνίου που προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμιά του.

Και αυτό απαιτεί και ΚΟΣΤΟΣ οικονομικό.

Ελάχιστο μπροστά στην εξοικονόμηση πόρων που μπορεί να γίνει αν η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος περιορίσει την τεράστια διαφθορά που θρέφει και συντηρεί το παρασκήνιο.

Ελάχιστο μπροστά στο κοινωνικό όφελος από την ενίσχυση της συλλογικής δυνατότητας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ της κοινωνίας σε όσα της επιβάλλονται παρασκηνιακά επειδή οι πολίτες είναι στον καναπέ.

Εκείνοι που βάζουν στο στόχαστρο την παρουσία των αιρετών προϊσταμένων τους στην εργασία τους, βάλλοντας κατά των πενιχρών αποζημιώσεων και εξόδων που προβλέπονται από το νόμο και είναι ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ συνήθως έχουν κίνητρο την αποφυγή ελέγχου των δικών τους πεπραγμένων ή φοβούνται ότι μπορεί να πρέπει να εργαστούν λίγο παραπάνω και να χαλάσει η .... ζαχαρένια τους.

Εκείνοι που συγκαλούν την λειτουργία των δημοτικών οργάνων αποφάσεων σε ωράριο απαγορευτικό για τους μη δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους εργαζόμενους αιρετούς και δημότες έχουν σκοπιμότητα. 

Η παραβίαση των προβλέψεων του νόμου για τις διευκολύνσεις στην λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων - παροχή γραφείου, τηλεφώνου  και γραμματειακής υποστήριξης είναι πολιτική επιλογή αποτροπής της λαϊκής συμμετοχής.
 
Στο νέο δημοτικό συμβούλιο - με την εξουσιοδότηση που θα μας δώσει - ελπίζουμε - ο Χαλανδραίος δημότης - εμείς δεν θα υποκύψουμε στις συντηρητικές, γραφειοκρατικές πιέσεις των βολεμένων.
Δηλώνουμε ότι έχουμε σχέδιο και πρόθεση να τους ξεβολέψουμε.
 Όχι να τους εκδικηθούμε ή να τους απολύσουμε.
Αλλά να τους εξηγήσουμε και αν δεν καταλάβουν να τους επιβληθεί να κατανοήσουν ότι είναι ΕΝΤΟΛΔΟΧΟΙ, δεν είναι εντολείς. Όσο χειραφετημένοι και να είναι - και θέλουμε να είναι - ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ στους αιρετούς και τις δημοτικές παρατάξεις.

Θα τους ξεβολέψουμε  εμμένοντας στην αρχή: ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΑΣ, που δεν είναι ο εκάστοτε δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος και εκείνος εντολοδόχος είναι, αλλά είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
Που έχουν επιλέξει τους εκπροσώπους τους και οφείλετε να τους σέβεστε.

Ο δήμος είναι το σπίτι των δημοτών και οι δημότες είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι τους, πόσο μάλλον αν έχουν αποφασίσει να ενεργοποιηθούν, πόσο μάλλον αν εκλεγούν.
Έχουν δικαιώματα στο σπίτι τους. Δεν είναι μουσαφιρέοι.
Και οι εργαζόμενοι δεν είναι παρά το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του σπιτιού, δεν είναι οι ιδιοκτήτες.

ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, όχι έναν δήμο ΕΠΙΒΟΛΗΣ στον δημότη.

Τις επαναλαμβάνουμε τώρα που οι μάσκες έπεσαν.

Και σε καλούμε δημότη Χαλανδρίου να μας ενισχύσεις για να ανοίξουμε τις πόρτες του σπιτιού σου να μπεις μέσα για να αποφασίζουμε μαζί ποιο είναι το συμφέρον σου.
Δική σου επιλογή είναι να μην το αφήσεις σε εκείνους που δεν θέλουν να δίνουν λογαριασμό.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥMΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
  1.  Επανασύσταση των συνοικιακών συμβουλίων ή εκλογή τοπικών προέδρων σε κάθε εκλογικό διαμέρισμα (περιοχή) του δήμου, με αρμοδιότητες συμβουλευτικές και παρουσία στα δημοτικά συμβούλια με θέματα σχετικά με την περιοχή τους. Η εκλογή θα γίνεται παράλληλα με τις εκάστοτε δημοτικές εκλογές, με πρωτοβουλία και οργάνωση του Δήμου.
  2.  Δημοτικά δημοψηφίσματα σε μείζονα θέματα αυστηρά τοπικού ενδιαφέροντος και αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και ψηφοφορίας . 
  3. Σύσταση του προβλεπόμενου από το ΠΔ προστασίας της ρεματιάς φορέα διαχείρισης. 
  4. Μόνιμη λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης με ευθύνη αντιδημάρχου για συνεχή επικοινωνία του δήμου με τους ενεργούς φορείς της πόλης.
  5.  Χωρίς άλλες αναβολές, εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου για την  λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων (γραφείο, γραμματειακή υποστήριξη κλπ)
  6. Αλλαγή κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου,  livestraming σε ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με δυνατότητα ηλεκτρονικής παρέμβασης των πολιτών με τηλεδιασκέψεις ή chat, με  ερωτήσεις και προτάσεις ακόμα και από το σπίτι τους,  σε θεσμοθετημένη - ανά τακτά χρονικά διαστήματα -  συνεδρίαση του σώματος ως "ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"
  7.  Επανασύσταση των καταργημένων από την διοίκηση Κουράση Νομικών Προσώπων του Δήμου: Πολιτισμός, Αθλητισμός, Κοινωνική Πολιτική στα νομικά πρόσωπα.
  8.  Αξιοποίηση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών των δημοτών για την λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων. 
  9. ) Σημαντική διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στο  ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΛΥΑ ΑΕ 
Το μεγαλύτερο έλλειμμα του δήμου Χαλανδρίου, τα τελευταία εννέα χρόνια είναι η επικράτηση ενός αντιδημοκρατικού μοντέλου διοίκησης , που αρνήθηκε τον έλεγχο της εξουσίας από τους πολίτες και τελικά ο κατεξευτελισμός κάθε ιδέας ή πρόβλεψης ουσιαστικής παρέμβασης του πολίτη στην λήψη της απόφασης.

ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ. 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤ΄ΕΠΙΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΕΔΩΝ  

ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου