Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥMΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ




1) Επανασύσταση των συνοικιακών συμβουλίων ή εκλογή τοπικών προέδρων σε κάθε εκλογικό διαμέρισμα (περιοχή) του δήμου, με αρμοδιότητες συμβουλευτικές και παρουσία στα δημοτικά συμβούλια με θέματα σχετικά με την περιοχή τους. Η εκλογή θα γίνεται παράλληλα με τις εκάστοτε δημοτικές εκλογές, με πρωτοβουλία και οργάνωση του Δήμου.

2) Δημοτικά δημοψηφίσματα σε μείζονα θέματα αυστηρά τοπικού ενδιαφέροντος και αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και ψηφοφορίας .

3) Σύσταση του προβλεπόμενου από το ΠΔ προστασίας της ρεματιάς φορέα διαχείρισης.

4) Μόνιμη λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης με ευθύνη αντιδημάρχου για συνεχή επικοινωνία του δήμου με τους ενεργούς φορείς της πόλης.

5) Χωρίς άλλες αναβολές, εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου για την  λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων (γραφείο, γραμματειακή υποστήριξη κλπ)

6) Αλλαγή κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου,  livestraming σε ΟΛΕΣ τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με δυνατότητα ηλεκτρονικής παρέμβασης των πολιτών με τηλεδιασκέψεις ή chat, με  ερωτήσεις και προτάσεις ακόμα και από το σπίτι τους,  σε θεσμοθετημένη - ανά τακτά χρονικά διαστήματα -  συνεδρίαση του σώματος ως "ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"

7) Επανασύσταση των καταργημένων από την διοίκηση Κουράση Νομικών Προσώπων του Δήμου: Πολιτισμός, Αθλητισμός, Κοινωνική Πολιτική στα νομικά πρόσωπα.

8) Αξιοποίηση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών των δημοτών για την λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων.

9) Σημαντική διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στο  ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΛΥΑ ΑΕ 

Το μεγαλύτερο έλλειμμα του δήμου Χαλανδρίου, τα τελευταία εννέα χρόνια είναι η επικράτηση ενός αντιδημοκρατικού μοντέλου διοίκησης , που αρνήθηκε τον έλεγχο της εξουσίας από τους πολίτες και τελικά ο κατεξευτελισμός κάθε ιδέας ή πρόβλεψης ουσιαστικής παρέμβασης του πολίτη στην λήψη της απόφασης.
ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ. 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤ΄ΕΠΙΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΕΔΩΝ  

ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου