Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης: Οι φορείς της πόλης δημιουργούν πολιτισμό
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Με την πολιτιστική δημιουργία φορέων του Χαλανδρίου ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Πέντε φορείς της πόλης παρουσιάζουν θεατρικές, μουσικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, οι οποίες θα καλύψουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ από την 1η έως τις 6 Ιουλίου.

Δευτέρα 1η Ιουλίου

Χαλάνδρι, ένα ταξίδι ζωής
Από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου


Μουσικό και χορευτικό ταξίδι από όλες τις γωνιές του ελληνισμού με τελικό προορισμό την πόλη του Χαλανδρίου και το μωσαϊκό ανθρώπων που τη συνθέτει μέσα στον χρόνο.

Τετάρτη 3 Ιουλίου

Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου

Πρώτο μέρος: Συναυλία με έργα Ρώσων κλασικών συνθετών (Rimsky – Korsakov, Tschaikowsky, Shostakovich)

Δεύτερο μέρος: Γνωστά ρώσικα τραγούδια

Τραγουδούν: Ελένη Ουσμάνοβα και Ίγκορ Τόικιν
Διεύθυνση Ορχήστρας: Kώστας Ιωαννίδης

Πέμπτη 4 Ιουλίου
Η Ευθαλία του Γαλατά, του Θωμά Κοροβίνη

Από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος "Εν Άστει" που διοργανώνει σε συνεργασία με τους δήμους – μέλη του, παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, τη θεατρική παράσταση Η Ευθαλία του Γαλατά, του Θωμά Κοροβίνη, βασισμένη στη νουβέλα "Φαχισέ Τσίκα", με τη Νικολέττα Βλαβιανού, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ.

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Η κωμωδία του αυτόχειρα, του Νικολάι Έρντμαν
Από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου


Δέκα χρόνια μετά την Επανάσταση στη Ρωσία, σε μια φτωχική γειτονιά, λόγω μιας ενδοοικογενειακής παρεξήγησης, διαδίδεται η φήμη ότι ένας άνεργος σύζυγος επιχειρεί να αυτοκτονήσει. Εκπρόσωποι της διανόησης, της τέχνης, του εμπορίου, της Εκκλησίας σπεύδουν να επωφεληθούν από αυτήν την παρεξήγηση. Πόσο τελικά κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;

Σκηνοθεσία: Στέφη Θεοδότου

Σάββατο 6 Ιουλίου

Ο Δράκος, του Ευγένιου Σβαρτς
Από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ»


Ένα διασκεδαστικό παραμύθι που μιλάει για τη διαρκή προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουν όλοι οι πολίτες για να αποτινάξουν το τέρας του φασισμού, αρχίζοντας από τον ίδιο τους τον εαυτό και για το πως «πρέπει να σκοτώσουμε τον δράκο που ζει μέσα μας».

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου