Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΕΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΝΤΑΒΙΑ

 

Κατέθεσαν εχθές στον κ. Ειρηνοδίκη Χαλανδρίου και στα πλαίσια της προανάκριση που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Αθηνών μετά τη νέα μήνυση Κουράση κατά του Άγγελου Νταβία για ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ μετά την ΑΝΑΦΟΡΑ του Νταβία για το θέμα των ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ.

Πρώτος κατέθεσε ο Δημήτρης Λέρτας, ο οποίος ρωτήθηκε αν ο Νταβίας λέει ψέμματα στην αναφορά του. "Σε καμία περίπτωση" απάντησε και τόνισε ότι ο Νταβίας δεν έκανε μήνυση κατά του Κουράση αλλά μηνυτήρια αναφορά ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, ενώ για την ουσία τη υπόθεσης των γραμματίων είπε ότι αυτή προκλήθηκε μετά από κάποιες "παρατυπίες" στην διαδικασία της δωρεάς στις οποίες αναφέρθηκε ο ίδιος ο Κουράσης στο δημοτικό συμβούλιο σε μια ενημέρωση που είχε όμως πολλές "ασάφειες", όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο Δ. Λέρτας.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Γιάννης Λαδόπουλος, ο οποίος - σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ήταν καταπέλτης, χωρίς στρογγυλέματα και δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος κατέθεσε ότι:

1. Η μηνυτήρια αναφορά του Νταβία αποτυπώνει όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από τον ίδιο τον Κουράση και αυτό τεκμαίρεται από τα πρακτικά του ΔΣ.
2. Ενώ (ο Γ.Λαδόπουλος) ήταν εκ των στενών συνεργατών του πρώην δημάρχου κατά την θητεία του, κορυφαίο μέλος της παράταξής του, ουδέποτε είχε ενημερωθεί για την συμφωνία Κουράση - Ιωνά και τα γραμμάτια μέχρι που το θέμα έφτασε το 2018 στο δημοτικό συμβούλιο.
3. Η διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων για αποδοχή οποιασδήποτε δωρεάς από δήμο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και αυτή δεν τηρήθηκε από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση (Κουράση, Κατσοπρίνη, Παπασταθόπουλο)..

Ο Νταβίας έχει υποδείξει ως μάρτυρα και τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο, ο οποίος εχθές δεν πήγε να καταθέσει αφού φιλοξενεί τους Κινέζους επισκέπτες από το Χαρμπίν και ενημέρωσε τον Νταβία ότι θα ζητούσε προθεσμία για να καταθέσει μέσα στην βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου