Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θ. Φωτεινός “Ο πόλεμος καταστρέφει τους πολίτες και τις κοινωνίες

 


Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε στην συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού οι ΠΑ.Κ.Ο.Ε και «ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΣ», στα πλαίσια την Έκθεσης Ζωγραφικής από Ουκρανούς ζωγράφους, με θέμα την Ουκρανική κρίση, τον πόλεμο, την μετανάστευση.Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Τρίτη, 19/4/2022, στην αίθουσα του Δήμου Αθηναίων (Ευελπίδων αρ. 18, δίπλα στα Δικαστήρια), εκτός του κ. Θράσου Φωτεινού/Προεδρεύοντα ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συμμετείχαν επίσης οι κα. Σ. Βούλτεψη/ΝΔ και ο κ. Γ. Αποστολόπουλος/ΚΙΝΑΛ.

Ο Θράσος Φωτεινός είπε μεταξύ άλλων:
“Ο πόλεμος καταστρέφει τους πολίτες και τις κοινωνίες, τον Λαό εν γένει.
Θέλουμε να είμαστε σαφείς στο ότι θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, τους Ουκρανούς πρόσφυγες, όπως αντίστοιχα να πράξουμε και για όσους πρόσφυγες προέρχονται από κάθε πόλεμο.
Όσον αφορά στα ζητήματα του πολέμου, η ΕΕ έστω και καθυστερημένα προσπαθεί να βοηθήσει τους Ουκρανούς, όμως φέρνει κύρια ευθύνη δεδομένου ότι καμία συμφωνία που εδώ και 20 χρόνια έχει υπογραφεί -μετά την πτώση των καθεστώτων- δεν έχει εφαρμοστεί. Η λογική της ΕΕ για “το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους και και τις κοινωνίες” δεν την αφήνει να υιοθετήσει κάτι διαφορετικό.
Ο Πούτιν είναι το μέρος και αποτέλεσμα του Ρωσικού εθνικισμού.
Όλοι ξέραμε ότι κάπως έτσι θα προέκυπτε η κατάσταση. Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν λειτουργεί ο εθνικισμός σε μία χώρα.
Η ΕΕ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένου ότι όχι μόνο η ιμπεριαλιστική Ρωσία αλλά και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές παρεμβαίνουν και ενισχύουν τον πόλεμο. Άρα κινδυνεύουμε όλοι πια.
Η ΕΕ οφείλει να αναγνωρίσει τα λάθη της και έστω καθυστερημένα να παρέμβει και να λειτουργήσει ενιαία και δημοκρατικά”.

Τέλος ανέφερε: “Εθνικιστικές, ακροδεξιές και ναζιστικές λογικές εμφανίστηκαν και στην χώρα μας. Ευτυχώς με την δύναμη των πολιτών, έγκαιρα αντιμετωπίστηκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυθούμε, διότι οι καταστάσεις που συνεχίζουμε να βιώνουμε όπως η ακρίβεια, η μείωση των δικαιωμάτων, η έλλειψη δημοκρατίας, οι επεμβάσεις στους θεσμούς, οι κοινωνικές αδικίες είναι βασικές παράμετροι που βοηθούν στην ανάπτυξη τέτοιων λογικών”.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου