Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - 5η διάσχιση Ρεματιάς - από την Πεντέλη μέχρι τα Βριλήσσια Το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου 2022, πραγματοποιείται η 5η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, η οποία διοργανώνεται από τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και τον Δήμο Βριλησσίων.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 09:30 από τη σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρεις ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο). Για να φτάσουμε στην σπηλιά θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά από το σημείο αναστροφής του Λεωφορείου (διασταύρωση για την Μονή Παντελεήμονος).

ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ

Ø  με τα λεωφορεία του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ που θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί στο metro Δουκίσης Πλακεντίας Mooven Βaguette Cafe · Σταθμός Μετρό, Chalandri 152 38, κόστος μεταφοράς 3 € -ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής

Ø  με τα λεωφορεία που θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμος Βριλησσίων και θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί από την πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων (στη συμβολή των οδών Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής

Ø  με τα λεωφορεία των συλλόγων που συμμετέχουν

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων).

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας» (σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε  μία περίπου ώρα για να φτάσουμε στη Νέα Πεντέλη, όπου ο "Βριλησσός" θα προσφέρει νερό, χυμούς και το καθιερωμένο πλέον λουκουμάκι.

 Μετά από σύντομη στάση και ενημέρωση  θα μπούμε στην ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό. Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όλη η διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα  Βριλήσσια  θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις .

Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 720 μέτρα και θα κατέβουμε στα Βριλήσσια στα 250μέτρα.

Το μήκος της διαδρομής μας είναι περίπου 8 χλμ.

Όσοι επιθυμούν συντομότερη περιπατητική διαδρομή (περίπου δύο ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10:30 στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης, για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωσή της στα Βριλήσσια.

Στη Νέα Πεντέλη μπορείτε να φτάσετε με τη λεωφορειακή γραμμή 451, που ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – Λεωφόρο Πεντέλης.

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας περίπου στις 13:30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους πάνω από τη Σισμανογλείου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό καθώς και με μουσική εκδήλωση που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ø  στον ΒΡΙΛΗΣΣΟ Δευτέρα 9/5, Τετάρτη 11/5, Παρασκευή 13/5 από τις 20:00 έως τις 20:30 Σάββατο 14/5 12:30 έως 13:00 στο τηλέφωνο 2108105665

Ø  στον Δήμο Βριλησσίων, από Δευτέρα 9/5 έως Παρασκευή 13/5 από 10:00 έως 13:00  στο τηλέφωνο 2132050510

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, σνακ)

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 10μελής ομάδα αρχηγών αναβάσεων του Βριλησσού με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ και όχημα της πολιτικής προστασίας Βριλησσίων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια κάποιος από τους συμμετέχοντες.

Όλη η πεζοπορική διαδρομή από την Σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια είναι σηματοδοτημένη από τον Βριλησσό με πράσινη πατουσίτσα σε πορτοκαλί φόντο.

Η δράση υλοποιείται με τη συμμετοχή αθηναϊκών και περιφερειακών ορειβατικών συλλόγων.

Την 5η Πεζοπορική Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στηρίζουν ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδος (ΕΟΣ Χαλκίδος), Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, πεζοπόροι Χαλανδρίου,  πεζοπόροι Αρτέμιδος, Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ορίζοντες» Νέο Ηράκλειο

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου