Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Σωστό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία, που παίζει με την «ιστορική της τύχη»

 

 


 Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου - με 448 ψήφους υπέρ, 67 κατά και 107 αποχές – που «κόβει» την Τουρκία του Ερντογάν από τις ενταξιακές διαδικασίες εξαιτίας της συνεχούς οπισθοδρόμησης τη
ς στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και για την απρόκλητη, βάναυση και προκλητικά εχθρική της συμπεριφορά απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Για τις εντεινόμενες και συνεχιζόμενες πολεμικές ιαχές και απειλές των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι αυτές υπονομεύουν το αναγκαίο περιβάλλον ασφάλειας και καλής γειτονίας. Και όσον αφορά την Κύπρο καλούν την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προτάσεις της για «λύση δυο κρατών», να αποσύρει όλα τα κατοχικά στρατεύματα της από το νησί , να σταματήσει τον τουρκικό παράνομο εποικισμό της και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.
Το γεγονός ότι ξεδιάντροπα, ωμά και κυνικά η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου – απέναντι στην τεράστια αποβατική στρατιά που έχει δημιουργήσει και συντηρεί - αλλά και της αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας των νησιών μας, μας αναγκάζει αναμφισβήτητα να αναθεωρήσουμε άρδην, όλη την εξωτερική και αμυντική μας πολιτική, που στηριζόταν στον «κατευνασμό του λύκου».
Το γεγονός ότι μόνο το ευρωκοινοβούλιο – και όχι η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών – θέτει κάποιες ουσιώδεις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, είναι ένα μείζον πρόβλημα για Ελλάδα και Κύπρο. Και δυστυχώς επίσης το ΝΑΤΟ με την πολιτική του «Πόντιου Πιλάτου» ενισχύει τις σαρκοβόρες ονειρώξεις των «τούρκων λύκων».
Οι Έλληνες κομματικοί και πολιτειακοί «αξιωματούχοι» εθισμένοι σε έναν άνευ σημασίας και ουσίας μηρυκασμό τετριμμένων θέσεων μιας άλλης εποχής, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό, που αγωνιά για την ευημερία και ασφάλεια του. Και αποθρασύνουν τους επιβουλείς μαζί με τους σπόνσορες τους.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης για όλα τα παραπάνω προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Είναι αναμφισβήτητο ότι εάν και όποτε χρειαστεί – όπως συνέβη άλλωστε και σε κάθε στιγμή των χιλιάδων χρόνων της ιστορίας μας – θα υπερασπιστούμε απέναντι στους βαρβάρους, την εδαφική κυριαρχία μας, δηλαδή την ευημερία του λαού μας. Ας μην έχουν αυταπάτες οι γείτονες μας, είτε στα βόρεια, είτε στα ανατολικά. Η ειρηνική διάθεση μας και το γεγονός ότι μας ενδιαφέρει να κοιτάμε με αισιοδοξία στο μέλλον μέσα από την αλληλεγγύη των λαών, δεν μας κάνει μαλθακούς ή ριψάσπιδες. Αν και μπορεί ανάμεσα μας να υπάρχουν και «τέτοιοι». Ούτε οι άσπονδοι φίλοι μας «δυτικά» μπορούν να μας υπονομεύσουν. Η απάντηση μας είναι μία και μόνο: Ειρηνική συνεργασία χωρίς πολεμικές ιαχές και κορώνες, διαφορετικά η ιστορία και το μέλλον, θα τους εκδικηθούν με τρομερό τρόπο».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου