Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: “Γυμνή” η πυροπροστασία στη χώρα μας, θα “καούμε” και φέτος.

 


Οι πρώτες πυρκαγιές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη χώρα μας και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες πως η κυβέρνηση παρά την περσινή ανείπωτη τραγωδία δεν πήρε το μάθημά της και επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα στον τομέα της πυροπροστασίας. 
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ήταν το μόνο κόμμα πέρυσι που εγκαίρως από τις αρχές της Άνοιξης (6 Μαρτίου 2021) είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου περιέγραφε κατά γράμμα όλα τα προβλήματα που υπήρχαν σε επίπεδο πυροπροστασίας στη χώρα μας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για όσα είχε καταγράψει.   
Η φιλοσοφία που έχει περάσει ότι η Πολιτική Προστασία λειτουργεί συμπληρωματικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν υπάρχουν φωτιές, πρέπει να αλλάξει. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Το Πράσινο Κίνημα θέλει μέσα από μία χαρακτηριστική περίπτωση να αναδείξει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί καταλήγουμε να κλαίμε πάνω από τις στάχτες συνεχώς. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανοίξει καν ο Κωδικός μέσα από τον οποίο μπορούν οι Περιφέρειες της χώρας να προχωρήσουν σε προληπτικά αντιπυρικά έργα και στην αγορά των απαραίτητων μηχανημάτων και οχημάτων. Οι Περιφέρειες της χώρας είναι “γυμνές” και όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μπορούν να τι επιβεβαιώσουν.

Το Πράσινο Κίνημα έχει προτάσεις και θα τις επαναλαμβάνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει τις προτάσεις του για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζεται αυτή η τραγική κατάσταση. 
Το Πράσινο Κίνημα, επαναφέρει την πρότασή του για τη δημιουργία εξειδικευμένων επιτροπών Αντιπυρικής Θωράκισης. Με εξειδικευμένες ασκήσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων, όχι την ώρα της κρίσης αλλά σε προηγούμενο χρόνο με την συμμετοχή των πολιτών.
Τη δημιουργία, συγκεκριμένου εθελοντικού σώματος πολιτών.
Την πρόσληψη προσωπικού που θα επιμορφωθεί και θα εξειδικευτεί στις προληπτικές λειτουργίες που πρέπει να γίνουν ανά κατηγορία φυσικής καταστροφής και στη συγκεκριμένη δράση που πρέπει να κάνει την ώρα της κρίσης.
Να χρησιμοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες και εξειδικευμένα οικολογικά υλικά αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία για την στάση που πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες την ώρα της φυσικής καταστροφής.
Θα λέγαμε να πάρουν πίσω και τα αντιπεριβαλλοντικά νομοσχέδια, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα δεν θα τους το επιτρέψουν. Ζητάμε με ένταση, επίσης, να προσλάβουν πάλι τους δασεργάτες δασοπροστασίας, που έχουν εξειδικευτεί και πιστοποιηθεί για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο τα οποία καταλήγουν σε ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι, τρέχουν τελευταία στιγμή να σώσουν ότι σώζεται.

Κώστας Καλογράνης: “Αδιανόητο ότι δεν έκαναν τίποτα έναν χρόνο”
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: “Την πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού αναγκάζεται φέτος το Πράσινο Κίνημα να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα παντελούς έλλειψης πυροπροστασίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της αδυναμίας σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων. Μοιάζει αδιανόητο ότι όσα έγιναν πέρυσι δεν ήταν ικανά για να πείσουν τους κυβερνώντες να προχωρήσουν σε έναν ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχεδιασμό. Δυστυχώς ο κίνδυνος τω+ν πυρκαγιών είναι ακριβώς ο ίδιος και φέτος. Ελπίζουμε μόνο στην καλή τύχη...”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση — Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου