Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Δήμος Βριλησσίων - Συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

 


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους των Βριλησσίων.

Άλλα έξι οχήματα απομακρύνθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης μας. Η δράση θα συνεχιστεί εντατικά το προσεχές χρονικό διάστημα. Από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεγεί με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία 17 αυτοκίνητα. Πρόκειται για οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν αφήσει σε δρόμους αλλά και διάφορους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε:« Απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα από την πόλη μας. Αποτρέπουμε τη δημιουργία εστιών μόλυνσης στις γειτονιές μας. Η περισυλλογή τους απελευθερώνει Δημόσιο Χώρο, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και στην εύρυθμη λειτουργία της. Τα οχήματα που περισυλλέγονται οδηγούνται στην ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να ανακτάται το σύνολο των υλικών τους»

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμμή Δημότη 2132050560-1 από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα προκειμένου να προχωρά η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων να επικολλούν την προβλεπόμενη από το νόμο ειδοποίηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης και ανακύκλωσης των οχημάτων.

Οι προϋποθέσεις του νομικού πλαισίου για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι:

-Το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες ή ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης.

-Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τον Δήμο Βριλησσίων επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανές σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του.

-Σε περίπτωση που παρέλθει το χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζει ο νόμος και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος προχωρά στην περισυλλογή και την ανακύκλωσή του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου