Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

«Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΣΠΑΠ με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα»

 


 


 Με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Πεντελικού από την περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Νίκου Χαρδαλιά.

«Η πρόληψη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, κατά την τελετή παραχώρησης των  δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων στον Σ.Π.Α.Π.

Κατά την τελετή παράδοσης των δύο πυροσβεστικών οχημάτων, ο περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Σ.Π.Α.Π. τον οποίο σήμερα απαρτίζουν 13 δήμοι της Αττικής, καθώς και τη συμβολή των εθελοντών. «Κατά τη θητεία μου στην Πολιτική Προστασία, κλήθηκα να αντιμετωπίσω σημαντικές κρίσεις στο πεδίο. Εάν κάτι γνωρίζω καλά, είναι πως μόνο μαζί πετυχαίνουμε πάρα πολλά. Είναι αυτονόητο ότι κανένα μέτρο δεν αποδίδει χωρίς συνεργασία, συνεννόηση και χωρίς μία ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείριση. Σε επίπεδο κεντρικού κράτους, τοπικών φορέων και πολιτών. 

Στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος δασοπροστασίας, οι ομάδες των εθελοντών πυροσβεστών έχουν κομβικό ρόλο. Περιφρουρούν τα δάση μας, εντοπίζουν έγκαιρα μια πυρκαγιά προτού εκείνη εξαπλωθεί, καλύπτουν απομονωμένες περιοχές και φυσικά συνδράμουν τις άξιες γυναίκες και άνδρες του Πυροσβεστικού μας Σώματος. Αποτελεσματική λειτουργία του εθελοντισμού δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων από μέρους της Πολιτείας. Και είναι χρέος μας να εξασφαλίζουμε σε όλους τα απαραίτητα μέσα, προκειμένου να μπορούν να επιτελούν με ασφάλεια το σπουδαίο έργο τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Γιατί όταν βρισκόμαστε στο πεδίο, ο ένας πρέπει να κρατάει το χέρι του άλλου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, σημείωσε: «Καλωσορίζουμε τον περιφερειάρχη στο επιχειρησιακό κέντρο του ΣΠΑΠ και τον ευχαριστούμε για την προσφορά αυτών των οχημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή μας ικανότητα». Ο κ. Ξυπολητάς ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΠΑΠ για την ενίσχυση των μηχανισμών πυροπροστασίας και ειδικότερα, για την προμήθεια drones από τους Δήμους, την αγορά νέων οχημάτων και την πρόσληψη επιπλέον εποχικού προσωπικού. 

Η απόφαση για την παραχώρηση στον Σ.Π.Α.Π. δύο καινούριων διπλοκάμπινων ημιφορτηγών 4 x 4 με πυροσβεστική υπερκατασκευή, για την περιπολία δασικών εκτάσεων, την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τη μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών, ελήφθη στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, στις 31 Μαΐου 2024. 

Επισημαίνεται ότι, κατόπιν παρέμβασης του περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά, η Περιφέρεια απέκτησε τελικά στην ίδια τιμή ολοκαίνουργα οχήματα και όχι μεταχειρισμένα, όπως ήταν οι αρχικές εισηγήσεις.
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Λεωνίδας Μανωλάκος, Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου και Υγείας Θάνος Ασκητής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Χιωτάκης, Μαργαρίτα Βάρσου και Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, ο εκτελεστικός γραμματέας Γιάννης Σελίμης, η ειδική γραμματέας Έλενα Ράπτη και ο διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, ενώ από πλευράς Σ.Π.Α.Π. οι δήμαρχοι Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης και Ραφήνας - Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακά στελέχη.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πασσάς, η αν. γεν. διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Αργυρή Μουρτζανου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των ενώσεων εθελοντών.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου