Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΚΑΙ ΔΙΗΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ !!!


Ένα πολύ ενδιαγέρον κείμενο ενός συντρόφου που προτιμάει την ανωνυμία του.

Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος σε κάποιες από τις επισημάνσεις μου .
Δεν μπορεί να κάνω λάθος σε όλες .

Άρα όσοι αντέχουν και θέλουν μπορούν να τα διαβάσουν για "καλύτερη" και "συνολικότερη" ενημέρωση και ίσως να τα στείλουν και σε άλλους [ δεν με ενδιαφέρει η πατρότητα , που δεν είναι άλλωστε μόνο δική μου .

Το επίσημο σχέδιο προς το Eurogroup για την τροποποίηση του μνημονίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ακολουθούν αποσπάσματα, με τα μαύρα γράμματα.
Τα σχόλια μου είναι με κόκκινο, όπως η φωτιά που μας καίει….


"Η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και, κατά περίπτωση, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διενήργησε δεύτερη επανεξέταση για να αξιολογήσει την πρόοδο της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μέτρων, καθώς και την αποτελεσματικότητα και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις τους.

Πουθενά στο 8σέλιδο κείμενο που διάβασα, δεν υπάρχει παραμικρή αναφορά σε ‘’κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις’’ !!!!

Αναφέρεται ότι "κάθε μορφή χρηματοδοτικής συνδρομής που λαμβάνει η Ελλάδα με στόχο να βοηθηθεί στην εφαρμογή των πολιτικών στο πλαίσιο του προγράμματός της θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις νομικές απαιτήσεις και τις πολιτικές της Ένωσης, ιδίως με το ενωσιακό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Στον βαθμό που οποιαδήποτε από τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής περιορίζει την άσκηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που αναγνωρίζονται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, οι σχετικοί περιορισμοί θα πρέπει να συνάδουν με το άρθρο 52 παράγραφος 1 του Χάρτη.

Χρόνια τώρα τους απασχολεί το θέμα. Εξ ου και η εμμονή τους για την ‘’ ιδιοκτησία του προγράμματος’’, ότι τάχα τα πακέτα των χιλιάδων σελίδων που έρχονται έτοιμα και κακομεταφρασμένα τα τελευταία 8 χρόνια και ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες, ως θεμελιακοί ή εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, είναι Ελληνικής ‘’παραγωγής’’ και ιδιοκτησίας’’.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μνημόνια που μας επιβάλουν, είναι η επιτομή της παραβίασης του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων τόσο της ΕΕ όσο και του ΟΗΕ.

Υπάρχουν δεκάδες κείμενα του Δικηγόρου Ευρωπαϊκού Δικαίου κ. Μηλιαράκη, του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και πολλών σοβαρών συνταγματολόγων, τα οποία αποδομούν τα μνημόνια με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα.
Τους απασχολεί όμως , γιατί γνωρίζουν ότι ‘’έχει ο καιρός γυρίσματα’’ στην παγκόσμια ιστορία, για αυτό έχουν βάλει ΟΛΕΣ τις ‘’Ελληνικές’’ μνημονιακές ‘’κυβερνήσεις’’ να συνομολογούν στα εγκλήματα τους.

Για το χρέος επισημαίνεται ότι "η Ευρωομάδα της 25ης Μαΐου 2016 συμφώνησε επίσης ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος μέχρι τα μέσα του 2018, η Ευρωομάδα προσδοκούσε την εφαρμογή πιθανής δεύτερης δέσμης μέτρων, εφόσον απαιτείται για την επίτευξη των συμφωνημένων κριτηρίων αναφοράς ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ξανά θυμίζουν στον Τσίπρα, τι είχε υπογράψει για το χρέος.
Και ‘’ την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος’’ και ‘’πιθανή’’ και ‘’ εφόσον απαιτείται’’.
Κατά τα άλλα, ‘’ο Γιουνκέρ και ο Μοσκοβισί μας στηρίζουν ‘’ !!! Άμα έχεις τέτοιους συμμάχους, τι τον θες τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ….


Για τα πλεονάσματα αναφέρει ότι "οι αρχές θα ακολουθήσουν δημοσιονομική πορεία βασισμένη στην επίτευξη στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ το 2017, και 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μεσοπρόθεσμα. Η πορεία των δημοσιονομικών στόχων είναι σύμφωνη με τους αναμενόμενους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς αυτή ανακάμπτει από τη βαθύτερη ύφεσή της στα χρονικά".

Τα πλεονάσματα του 3,5%, τα συμφώνησαν στο EURO GROUP του Μαΐου του 2017, για μέχρι το 2022.
Λέτε η ασαφής φράση ‘’και μεσοπρόθεσμα’’, να κρύβει ουρά για την επόμενη αξιολόγηση, να πάει ακόμα πιο μακριά ;;;;

Τώρα, για τους ‘’αναμενόμενους ρυθμούς ανάπτυξης’’ και τα περί ‘’ανάκαμψης από την ύφεση’’, τα ίδια και τα ίδια προβλέπουν 8 χρόνια τώρα, και πάντα ‘’πέφτουν έξω’’ γιατί ‘’ οι Ελληνικές κυβερνήσεις φταίνε που δεν εφαρμόζουν τα μνημόνια σωστά’’ !!!

Επισημαίνει επίσης ότι "η ελληνική οικονομία εμφανίζει υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας ( μόνο 30%, περιλαμβανομένου και του αποπληθωρισμού, συσσωρευμένη ύφεση !!!) στις συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας και στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων" Παραθέτει τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και το χρέος που "θα ανέλθει σε 179,0 % το 2016, 178,8 % το 2017, 174,6 % το 2018 και 165,2 % το 2019. Συνεπώς, ο δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ θα κινηθεί πτωτικά από το 2017".

Εδώ γελάμε ή κλαίμε ξανά με τις προβλέψεις τους ;;;
Πουθενά στο σχέδιο δεν γίνεται πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας !!!!
Δηλαδή σε ΔΥΟΜΙΣΙ χρόνια από σήμερα ή θα έχουμε αποπληρώσει 25 δις χρέος, συν 15 δις τόκους (!!!) ή το ΑΕΠ μας θα έχει ανέβει 10% ( !!!) ή ο συνδυασμός αυτών των δύο !!!

Δηλαδή σε ΔΥΟΜΙΣΙ χρόνια από σήμερα ή θα έχουμε αποπληρώσει 25 δις χρέος, συν 15 δις τόκους (!!!) ή το ΑΕΠ μας θα έχει ανέβει 10% ( !!!) ή ο συνδυασμός αυτών των δύο !!!
Μα αν είναι έτσι, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ( bingo !!!)


Άρα, μήπως ‘’ δεν θα απαιτηθούν‘’ μεσοπρόθεσμα μέτρα, όπως λέει ο Σόιμπλε και ο Ρέγγλιγκ ;;;

Τα επεκτατικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019, υπό την προϋπόθεση αξιολόγησης και συμφωνίας κατά την τελική επανεξέταση του προγράμματος, βάσει διαφανούς διαδικασίας, μαζί με το ποσό που θα είναι διαθέσιμο σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τα θεσμικά όργανα υπέρβαση σε σχέση με τους συμφωνηθέντες μεσοπρόθεσμους στόχους, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων αυτών.

Τα ‘’επεκτατικά μέτρα’’ είναι τα περίφημα ‘’αντίμετρα’’.
Η φράση ‘’ θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019 υπό την προϋπόθεση αξιολόγησης και συμφωνίας κατά την τελική επανεξέταση του προγράμματος ’’ τι σας λέει ;;;

Το 3ο μνημόνιο τελειώνει τον Αύγουστο του 2018.
Ποιοι θα τα ‘’αξιολογήσουν’’ και με ποιους θα ‘’συμφωνηθούν’’ τα αντίμετρα το 2019 και του 2020;;;


Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση θα μας βγάλει από την επιτροπεία !!!
και μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας των τομέων της ύδρευσης και των μεταφορών.
Όπα, πάει και η ΕΥΔΑΠ πάνε και οι Δημόσιες συγκοινωνίες !!!!


· Όσον αφορά τις αγορές εργασίας, η Ελλάδα θεσπίζει νομοθεσία για να διευκρινιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις του 2011 θα παραταθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος. Οι αρχές αντικαθιστούν τα τρέχοντα διοικητικά πλαίσια για τις ομαδικές απολύσεις με μια διαδικασία ειδοποίησης όχι μεγαλύτερης των τριών μηνών, η οποία δεν συνεπάγεται εκ των προτέρων έγκριση, και τροποποιούν τη νομοθεσία σχετικά με τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Προσέξτε τη φράση, ‘’μέχρι το τέλος του προγράμματος’’ και όχι ‘’ μέχρι το τέλος του ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ προγράμματος’’. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι !!!
Να και οι ομαδικές απολύσεις να και ο συνδικαλιστικός νόμος !!!
Αχ ρε ΑΧτσιόγλου, που είσαι και ωραίο κορίτσι. Δεν τους ξεγέλασες τους τροϊκανούς .

Εμάς όμως μας δουλεύεις, μαζί με το αφεντικό σου χοντρά για τα κατορθώματα σας στα εργασιακά !!!

Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί το μερίδιο αγοράς του κατεστημένου φορέα με τους συμφωνηθέντες στόχους, οι αρχές συνεχίζουν………. …………να προτείνουν διαρθρωτικά μέτρα άνευ όρων για την εκχώρηση ενός μέρους της δυναμικότητας παραγωγής του κατεστημένου φορέα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ‘’κατεστημένος φορέας’’ είναι η ΔΕΗ !!! Οι ‘’αρχές’’ είναι η Ελληνική κυβέρνηση !!!
Οι ‘’συμφωνηθέντες στόχοι ‘’ είναι ότι η ΔΕΗ πρέπει να χάσει το 50% του μεριδίου της αγοράς !!!
Και ‘’διαρθρωτικά μέτρα άνευ όρων ‘’ (!!!) για την πώληση των μονάδων της…..


Οι αρχές καταρτίζουν φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και πολιτικές για τη στήριξη των επενδύσεων. Οι αρχές δεσμεύονται να διευκολύνουν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες κρατικές δράσεις που θα επιτρέπουν την επιτυχή διενέργεια των διαγωνισμών. Ως προς αυτό, οι αρχές ολοκληρώνουν όλες τις δράσεις που απαιτούνται βάσει των συμφωνηθέντων σε τριμηνιαία βάση μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ("ΤΑΙΠΕΔ"), των θεσμικών οργάνων και οργανισμών και της κυβέρνησης. Ο κατάλογος κρατικών δράσεων σε εκκρεμότητα έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Μετά τη σύσταση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ), η οποία κατέχει σημαντικής αξίας περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, οι αρχές εξασφαλίζουν ότι η διαχείριση και οι εσωτερικοί κανόνες της ΕΕΣΠ συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ σχετικά με τη διακυβέρνηση των κρατικών επιχειρήσεων. Πρωταρχικός στόχος της ΕΕΣΠ είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας, να προστατεύει, να δημιουργεί και εν τέλει να μεγιστοποιεί την αξία τους την οποία ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα.

Κανένα σχόλιο.
Πιο ωμα δεν γίνεται !!!!


Λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί βαφτίστηκαν…’’δικαστικό σύστημα’’ !!!!


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ’’ ‘’ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ’’ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΩΣ …ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου