Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΧΘΕΣ


Συνεδρίασαν εχθές το απόγευμα τα δημοτικά συμβούλια στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

Σε τακτική συνεδρίαση το Χαλάνδρι, σε έκτακτη τα Βριλήσσια.

Και τα δύο συμβούλια μετά από πολύωρες συζητήσεις κατέληξαν σε ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦιΣΜΑΤΑ συμπαράστασης στους υπό απόλυση συμβασιούχους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και υπογράμμισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων.

Στο Χαλάνδρι η εισήγηση της διοίκησης για πρόσληψη διμηνιτών, την οποία εχθές έφερε στο φως ο Ακατανόμαστος από την ΠΛΑΤΕΙΑ, ύστερα από πολύωρη αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης, της αντιπολίτευσης του δήμου (κυρίως Καρατζά, Θωμάς, Νταβίας υπό την χαλαρή υποστήριξη του Κουράση - που έμπλεξε μέσα και τις τηλεοπτικές άδειες (άσχετο) αλλά και συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ιδίως του Γ. Καλομοίρη) δεν τέθηκε καν στην Ημερήσια Διάταξη.
Περισσότερα δεν θα πούμε σήμερα γιατί είναι ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ και τελικά για εμάς ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ και δεν κάνουμε "πολιτικό ταμείο" διότι ως γνωστόν ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αφού δεν έχουμε πού να το κεφαλοποιήσουμε.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ΟΜΟΦΩΝΑ επανενέκρινε το προ 15μέρου ομόφωνο ψήφισμά του για το θέμα, όπου είναι ΚΑΘΑΡΗ η κρίσιμη για το μέλλον των συμβασιούχων  διατύπωση "ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ..." ενώ σε μια απόπειρα να κάνει μια αριστερή ρελάνς η διοίκηση σε όσα είχαν προηγηθεί εισηγήθηκε να προστεθεί στο ψήφισμα παράγραφος με την οποία το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ζητάει την κατάργηση άρθρου νόμου που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρόταση που έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ!!!

Και στα Βριλήσσια το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα που διατυπώνει  την συμπαράσταση του συμβουλίου προς τους εργαζόμενους και την κρίσιμη διατύπωση - που είναι ΑΛΗΘΕΙΑ όμως - ότι ".... καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

ΚΑΘΑΡΗ στήριξη του αγώνα των εργαζομένων από Τσούτσια, Βήττο, έδωσαν μάχη με λογικές .... παράλογες.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ, ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ (και απόλυτα αληθινή κατά την ταπεινή μας γνώμη) γτοποθέτηση Ιωαννίδη, που πρέπει να απασχολήσει όλους τους αυτοδιοικητικούς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Τι είπε; 
ΟΤΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ  ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ είναι εκείνη που υπαγορεύει απαγορεύσεις και πειρορισμούς για την αυτοδιοίκηση στην ΤΡΟΙΚΑ που ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ !

(Είναι αυτό που εμείς λέμε "ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ" και μας λοιδωρούν, αυτό κε Ιωαννίδη;;;)

ΑΡΣΕΝΗ - ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΟΥΛΑ (αντιδήμαρχος): Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!! (τρίποντο και  μία βολή, αλλά στο άλλο από το αναμενόμενο καλάθι).

Και για τα Βριλήσσια έχουμε αναλυτικότερο ρεπορτάζ που το αφήσουμε για σήμερα αφού τελικά δεν επικράτησαν οι  εισηγήσεις για "απεργία με εύρυθμη λειτουργία" (Πώς γίνεται απεργία με εύρυθμη λειτουργία  γιατρέ μου;;;; Βγήκε κανένα νέο φάρμακο;;;)

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου