Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔH ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΙΜΙΤΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ




Άγρια επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ που ήταν στην κορυφή της πορείας των εργαζομένων έξω από την βουλή ψεκαζόμενοι καταπρόσωπο με χημικά.

Αποτέλεσμα της χρήσης των χημικών ήταν να είναι απαραίτητη  εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων η διακομιδή στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Μαρίας Παπαδοπούλου και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ - εκπροσώπου της ΠΟΕ ΟΤΑ σε αυτή, Μίλτου Παπουτσή 
(Την φωτό μας έστειλε η Βίκυ Χαλκιά, είναι από  κινητό την ώρα που σχεδόν λιπόθυμοι οι συνδικαλιστές μεταφέρονται στο ασθενοφώρο) 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί μεγάλη πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ από την Πλατεία Καρασκάκη προς την βουλή, ενώ  στο υπουργείο Εσωτερικών γινόταν άλλη μαζική συγκέντρωση της ΠΟΠ ΟΤΑ  όπου γινόταν συνάντηση Σκουρλέτη - αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ και όπου δήμαρχοι προπηλακίστηκαν από εργαζομένους.
Πριν την μαζική πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ (φωτο "κλεμμένες" από το epoli.gr)  έξω από τα Γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Νίκος Τράκας, απευθυνόμενος προς τους συμβασιούχους, τόνισε τα εξής, σύμφωνα (πάντα με το ρεπορτάζ του epoli.gr):

«Σήμερα σ’ αυτή τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωσή μας στέλνουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι”.
...Οι λαλίστατοι Υπουργοί αυτές τις ημέρες κρύβονται… Και ο Βερναρδάκης και η Γεροβασίλη και ο Σκουρλέτης. Ανακοίνωσαν επικοινωνιακά ότι θα σας αντικαταστήσουν με δίμηνες συμβάσεις. Τους τις χαρίζουμε, τους λέμε ελάτε να μας διώξετε, εδώ είμαστε, ενωμένοι, αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Ακούσαμε κάποιους να λένε: "Μας έπνιξε το σκουπίδι. Δεν αντέχουμε". Εμείς το σκουπίδι το μαζεύουμε κάθε μέρα για να είναι οι πολίτες καθαροί. Το μαζεύουμε με 620 ευρώ μεικτά!
Ακούσαμε ότι θα μας κάνουν και καλά χάρη και θα μας δώσουν τα δεδουλευμένα και να μη τα γυρίσουμε πίσω. Αλήθεια ρωτάμε την Κυβέρνηση, τη ρωτάμε δυνατά: "Tους 25 εργάτες παρατασιούχους που σκοτώθηκαν θα τους πάρετε πίσω τα λεφτά από τις οικογένειές του, τα ορφανά;".
Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα δώσει λύση η Κυβέρνηση και καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας και του λέμε: "Σας κοροϊδεύουν κ. Πρωθυπουργέ. Τις παρατάσεις των συμβάσεων τις κάνατε εσείς. Δεν είναι των άλλων Κυβερνήσεων. Και πάρτε την ευθύνη κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

...Κλείνοντας, θέλω να ξέρετε ότι όλη η Ομοσπονδία είναι μαζί σας. Εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους. Μαζί θα τους νικήσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου