Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Το ΙΑΣΩ στηρίζει τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και γίνεται Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών


O Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιος Σταματίου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας

κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων


κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Αριστείδης Αντσακλής, FRCOG (Hon.), Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου ΙΑΣΩ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ
κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» & Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».


Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017 – Το νέο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ ανακοίνωσαν σήμερα ο Όμιλος ΙΑΣΩ και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της έναρξης της επίσημης συνεργασίας τους. Παράλληλα, το ΙΑΣΩ, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την προσφορά μέρος των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Και οι δυο αυτές νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», με το οποίο ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους ασθενείς αυτούς ελπίδα για ζωή, καθώς η μεταμόσχευση αποτελεί μοναδική μέθοδο θεραπείας των ασθενειών αυτών.

Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, θα ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ, με στόχο όχι μόνο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών».

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συμπλήρωσε: «Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας, ο ερχομός αυτών των παιδιών στον κόσμο γίνεται όχημα αλληλεγγύης προς άλλα παιδιά λιγότερο τυχερά. Το ΙΑΣΩ δίνει την ευκαιρία στους γονείς να προβούν σε πράξεις ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης, ενώ με το κύρος και τη σημαντική του θέση στον ιατρικό χώρο της πατρίδας μας γίνεται μεγάλος μας σύμμαχος και συνοδοιπόρος. Και γι’ αυτό η πρωτοβουλία του ΙΑΣΩ μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου».

Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας. Όπως εξηγεί ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος στην Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, «Όλοι μπορεί να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι υγιείς και να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, απλά συμπληρώνοντας μια αίτηση και δίνοντας λίγο δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα. Πρόκειται για μια τόσο ασήμαντη φαινομενικά πράξη που όμως μπορεί να αποδειχθεί τόσο πολύτιμη και σωτήρια για ένα συνάνθρωπό μας. Αξίζει να αφιερώσουμε όλοι λίγα λεπτά, τα οποία τελικά μπορεί να σώσουν μια ζωή.»

Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00. Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 6184000 & 11777.

Γίνε δότης και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»! Κάνε πραγματικότητα τη μοναδική ελπίδα ενός συνανθρώπου σου για ζωή!


Σχετικά με το Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”:

Ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ιδρύθηκε το 2012, από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, που εδώ και 27 χρόνια, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δίνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Πρωταρχικός σκοπός του υπήρξε η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία αποτελεί απάντηση στην ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, με στόχο να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά που το χρειάζονται, το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή τους, που σήμερα το αποκτούν με δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, μέχρι στιγμής “μετράει” περισσότερους από 45.000 εθελοντές δότες, ενώ ανάμεσά τους έχουν βρεθεί 10 συμβατοί δότες και 10 ζωές έχουν ήδη σωθεί!Ακολουθεί η ομιλία του Δρ. Γ. Σταματίου,
Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας,
Σήμερα, είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για το ΙΑΣΩ.

Πριν από τρία χρόνια, ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ξεκίνησε μία από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές δράσεις στην Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δημιουργήθηκε η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών συγκεντρώνοντας περισσότερους από 48.000 εγγεγραμμένους εθελοντές μέχρι σήμερα. Μάλιστα, είναι γεγονός, ότι πλέον, εάν χρειαστεί κάποιος Έλληνας μεταμόσχευση, μπορεί πολύ πιο εύκολα να βρει συμβατό δότη στην ίδια του την χώρα.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι από σήμερα, το ΙΑΣΩ γίνεται Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η συγκεκριμένη μας συνεργασία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου μας «Δίπλα σας».

Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μία δράση ανθρωπιστικού χαρακτήρα με κινητήριο δύναμη τον εθελοντισμό. Με την πρωτοβουλία μας να υποστηρίξουμε το έργο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, στεκόμαστε αρωγοί και βοηθάμε στο να σωθούν ακόμα περισσότερες ζωές.

Η απλή και γρήγορη διαδικασία για να γίνει όποιος επιθυμεί εθελοντής δότης μυελού των οστών θα μπορεί πλέον να γίνεται και στην Κλινική μας. Το ΙΑΣΩ θα διαθέσει έναν εύκολα προσβάσιμο χώρο για το κοινό ο οποίος βρίσκεται στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων στο ισόγειο της Κλινικής. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες και ασθενείς που διέρχονται καθημερινά στις Κλινικές μας, το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων, μπορούν εύκολα, εφόσον το επιθυμούν και με την βοήθεια του καταρτισμένου νοσηλευτικού προσωπικού του ΙΑΣΩ να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στόχος μας είναι το ΙΑΣΩ, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε πολίτη που επιθυμεί να προσφέρει και να γίνει εθελοντής.

Ταυτόχρονα η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι εξαιρετικά σημαντική.

Στο ΙΑΣΩ, προετοιμάσαμε μία καμπάνια ενημέρωσης με κεντρικό μήνυμα «Η μπατονέτα σου σώζει ζωές» με στόχο όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και να κινητοποιήσουμε το κοινό. Για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων εθελοντών θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση αξιοποιώντας όλα τα κανάλια επικοινωνίας του Ομίλου. Επιπλέον, σε δράσεις που θα διοργανώνουμε καθώς και σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, θα εντάσσουμε πάντα την συγκεκριμένη ενημέρωση.

Ξέρετε….για εμάς…«Κάθε παιδί γεννά μια Ελπίδα» και με αυτό το μήνυμα μας, θα ήθελα να αναφερθώ και στην οικονομική ενίσχυση του έργου της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Για κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην κλινική μας, ήδη προσφέρουμε μέρος των εσόδων μας στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου. Προσφέρουμε έτσι την ελπίδα, μέσα από κάθε νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο.

Η συμβολή του ΙΑΣΩ όμως δεν σταματά εδώ. Η οικογένεια του Ομίλου ΙΑΣΩ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά στην υγεία. Η φροντίδα των συνανθρώπων μας είναι στο DNA μας, και είμαι σίγουρος ότι από σήμερα, θα αγκαλιάσουν όλοι την προσπάθεια αυτή και ο καθένας με τον τρόπο του θα συμβάλλει στο έργο αυτό με ψυχή και με αγάπη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που μας δίνει την ευκαιρία να αποτελούμε ένα κομμάτι του αξιοθαύμαστου έργου της με την ευχή ότι θα σωθούν ακόμα περισσότερες ζωές στο μέλλον. Επίσης να ευχαριστήσω τον Καθηγητή κύριο Στέλιο Γραφάκο, Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑ» και Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων για το πολύτιμο έργο που προσφέρει.

Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου