Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ

  • Το ζήτημα της δημιουργίας υπόγειων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο  και κυρίως στην Βασ. Γεωργίου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή του Συνοικισμού, που δέχεται (μαζί με το Άνω Νέο Χαλάνδρι) τις επιπτώσεις από τον κορεσμό της στάθμευσης στο κέντρο. Η διατήρηση του χαρακτήρα γειτονιάς αμιγούς κατοικίας του Συνοικισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ζήτημα των υπόγειων γκαράζ.
  • Η σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας στο Δηλαβέρη βάζει τον Συνοικισμό και την περιοχή της Ριζαρείου  στο μάτι του κυκλώνα για μετατροπή τους σε γκέτο. Η συντονισμένη δράση για την αποτροπή των αρνητικών εξελίξεων για όλο το Χαλάνδρι και ιδιαίτερα για την περιοχή του Συνοικισμού είναι καθήκον κάθε Χαλανδραίου.
  • Η σταθερή πίεση από τον δήμο προς την περιφέρεια Αττικής, για την οριστική διευθέτηση των ομβρίων και ιδίως των συνεπειών έντονων βροχοπτώσεων, που προκαλούν τα γνωστά στο πανελλήνιο πλημμυρικά φαινόμενα στον Συνοικισμό, στην περιοχή του Χαλανδρίου που η ρεματιά καταλήγει στον Κλειστό Αγωγό  στην Κηφισίας, πρέπει να αποτελεί πάντα πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο.
  • Στόχος μας είναι η ανάσχεση υλοποίησης της απόφασης μετονομασίας της περιοχής από Συνοικισμό Μικρασιατών Προσφύγων σε Σορό, όπως ψηφίστηκε από όσους ψήφισαν  το  νέο Γενικό Ποελεοδομιό Σχέιδο της πόλης Αντίσταση, Κουράσης, Λαδόπουλος, Ανδρεόπουλος)
  • Μετονομασία του πάρκου του Συνοικισμού  σε "Πάρκο Νίκος Κεχαγιόγλου". Ο δήμος το χρωτάει στην τοπική ιστορία και την ιστορία των Χαλανδραίων Μικρασιατών να τιμήσει τον επί δεκαετίες αιρετό εκπρόσωπό τους.
  • Λειτουργία μουσείου μικρασιατικού πολιτισμού στην κατοικία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου (αίτημα συλλόγων Μικρασιατών).
  • Συντήρηση και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή. Υπάρχει οξυμένο πρόβλημα.
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο πάρκο του Συνοικισμού είναι πεπαλαιωμένες και χρειάζονται άμεσα ανακατασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου