Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μια νέα θέση, που θεσπίστηκε από τον Καλλικράτη, έχει γίνει το "μήλον της έριδος" αλλά και σημείο τριβής στον δήμο. Πρόκειται για σημαντικών αρμοδιοτήτων θέση αφού είναι πρόσωπο στο οποίο - υποτίθεται - ότι θα απευθύνονται οι πολίτες όταν αδικούνται από τον δήμο και τις υπηρεσίες του. Η θέση αυτή - κατά την βούληση του νομοθέτη, που λένε και οι νομικοί, θα έπρεπε εξ ορισμού να είναι θέση για πρόσωπο με αυξημένο στην κοινωνία κύρος, ευρύτερα αποδεκτό, με γνώση σχετικά με τις υπηρεσίες του δήμου και πιστοποιημένη πρόθεση να υπερασπιστεί τον πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία ή την ολιγωρία της γραφειοκρατίας και όχι το αντίθετο.

Η επιλογή του γίνεται από το δημοτικό συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία - χρειάζεται τα 2/3 των μελών του Δ.Σ. - άρα η παράταξη της πλειοψηφίας μόνη της δεν μπορεί να τον επιλέξει. Οι διαβουλεύσεις λοιπόν με τις άλλες παρατάξεις έχουν ξεκινήσει ώστε να βρεθεί πρόσωπο που υπερβαίνει τις παραταξιακές αντιθέσεις.

Ως τέτοιο πρόσωπο προτάθηκε από τον δήμαρχο κο Κουράση ο Βασίλης Κουνέλης, δικηγόρος του δήμου Χαλανδρίου και στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς (είναι μέλος του κόμματος του κου Κουβέλη).
Την θέση διεκδικούν πολλοί που θεωρούν ότι είναι ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ και αυτό ίσως οδηγήσει να επιλεγεί στέλεχος από την .... Αργυρούπολη ώστε να τηρηθούν οι ισορροπίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου