Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ.

"Η συνδρομή της αυτοδιοίκησης στο τεράστιο χρέος της χώρας, όπως αποδείχτηκε και από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, είναι ελάχιστη. Το συνολικό χρέος της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού δεν φτάνει παρά στο 0,7 % του συνολικού χρέους της χώρας - από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Από τα στοιχεία καθίσταται φανερό ότι είναι απόλυτα υπερβολική και η άποψη ότι η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι το μεγάλο άνδρο της διαφθοράς όταν  διαχειρίζεται λιγότερο από το 2% του Α.Ε.Π., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προκύπτουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης ή ακόμα και διαφθοράς ".

Όσο αφορά τον δήμο Χαλανδρίου απεδείχθη - και με την βούλα του Υπουργείο Εσωτερικών - ότι η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη αφού το Χαλάνδρι είναι πολύ μακρυά από τους 58 υπό επιτήρηση δήμους και έτσι διαψεύδονται όσοι κατα καιρούς, με ευκολία και χωρίς γνώση των δεδομένων, αμφισβητούσαν την πιστοληπτική ικανότητα του δήμου μιλώντας για κατεστραμμένο δήμο.

Θα υπογραμμίσω μόνο ότι ή αγορά των  δύο μεγάλων ακινήτων στην  πλατεία Χαλανδρίου (Βασ. Γεωργίου και 25ης Μαρτίου)  και το πρώην Μαμμόπουλου -  υπερκαλύπτουν σχεδόν το σύνολο του  τραπεζικού δανεισμού του δήμου (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου