Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτερο όργανο λήψης απόφασης στον δήμο.

Εκεί γίνεται ΔΗΜΟΣΙΟΣ και ΑΝΟΙΚΤΟΣ διάλογος, κατατίθενται οι απόψεις δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ να θέσουν την άποψή τους για την πόλη.
Η τήρηση των πρακτικών του Δ.Σ. δεν είναι καλαμπούρι. Είναι η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της δημοκρατικής λειτουργίας.
Πολύ δε περισσότερο η καταγραφή των αποφάσεων συλλογικών οργάνων όπως το Δ.Σ. ή η επιτροπή διαβούλευσης.
Γι' αυτό ο νόμος έχει ορίσει ότι : ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ και που ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Πολιτικά υπέυθυνο για την τήρηση των πρακτικών είναι το ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο Πρόεδρος κος Θεοδώρου κυρίως, ο γραμματέας κος Βαρδουλάκης δευτερευόντος και βέβαια το προεδρείο ως συλλογικό υποκείμενο.

Αν συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης, κατατίθενται γραπτά απόψεις και δεν περιλαμβάνονται στο πρακτικό το οποίο απλώς "χαιρετίζει τον Καλλικράτη" (Έγινε και αυτό; ΕΓΙΝΕ αφού το κείμενο της κας Σμαραγδή για τον προϋπολογισμό δεν είδε το φως της ... δημοσιότητος - βλ. παλαιότερες αναρτήσεις)....
Αν  λαμβάνεται για το Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και κυκλοφορεί ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που είδατε στις αναρτήσεις μας, τότε μιλάμε για ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

"Ήταν λάθος" είναι η δικαιολογία "και διορθώθηκε".

ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΟΥΡΛΙΑΞΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ! Αν δεν ούρλιαζα τι θα γινόταν;;; Αφού καθαρά μου ειπώθηκε ότι θα περιμένουν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά - σε 3 μήνες - και ως τότε;;;

ΠΟΣΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ  ΕΤΣΙ;;

Δηλαδή αν ο δημότης κλαδέψει τα γιασεμιά του και βγάλει τα κλαδιά έξω - μη γνωρίζοντας ότι πρέπει να συνεννοηθεί με την υπηρεσία - θα φάει πρόστιμο, όπως λέει το φιρμάνι του αντιδημάρχου που δημοσιεύουμε ή έχει το δικαίωμα να πει "ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ" και καθάρισε;;;

Και θα μπορούσα να πω ίσως ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ δεν θα μπορεί, ΑΝ .....

..... ΑΝ λέγω,  την Τετάρτη που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο - πρώτη συνεδρίαση μετά την αποκάλυψη  - ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, ακούσω ότι η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για την τήρηση των πρακτικών ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ για το "λάθος" της. (Μικρή, μεγάλη δεν είναι αυτό το θέμα μου, ούτε το θέμα είναι η εκδίκηση).

Απλά αν δεν το ακούσω τότε ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ και κάθε υπάλληλος  νομιμοποιείται να κάνει "ΛΑΘΗ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ, αφού έχουμε - θεωρητικά - ΙΣΟΝΟΜΙΑ, σύμφωνα με το σύνταγμα.

Το "έκανα λάθος" - άσχετα ποιον έθιξα, τι επιπτώσεις μπορεί να είχε κλπ - και το διόρθωσα όταν με συνέλαβαν κλέπτουσα οπώρας, αποτελεί επαρκή εξήγηση για πλήρη ΑΘΩΩΣΗ;

Είναι έτσι;

Αν είναι, να είναι για όλους!

Όχι για άλλους υπαλλήλους να ζητείται ΕΔΕ γιατί ... ο κος Λέκκας πιστοποίησε ότι ο κος Βάσιος είχε υπογράψει το πρακτικό παραλαβής (!) και για άλλους να ισχύει το "έκανα λάθος και τέλος".

Είμαι περίεργος να δω αν θα δεχτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να συνεδριάσουν και να καταθέσουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ πριν κατιτίς - επιμένω σε αυτό, δεν ξέρω τι, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος - ειπωθεί για το συγκεκριμένο θέμα!
Μια συγνώμη, μία επίπληξη, μία ποινή, μία ΕΔΕ ... κατιτίς τες πάντων.

Πάντως αν το Δ.Σ. συνεδριάσει με την κα Κούκα πρακτικογράφο και δεν τρέχει τίποτις τότενες ....

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ, ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ, ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ - κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συμβεί!

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ! (θέλω να πιστεύω ΑΚΟΜΑ ...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *