Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


  Μιλήσαμε με τη Λούλα Καρατζά για το θέμα που έχει προκύψει με τους παιδικούς σταθμούς. Η εμπειρότατη Λούλα συμμετέχει στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και γνωρίζει καλά το θέμα από μέσα. Τι μας είπε λοιπόν:

1. Το πρόβλημα ξεκινάει από την ατολμία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης της διοίκησης του δήμου να διεκδικήσει ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους παιδικούς σταθμούς από την κυβέρνηση. Το ΑΣΕΠ, μας είπε η κα Καρατζά, ΑΚΥΡΩΣΕ διαγωνισμό για κάλυψη των 20 κενών θέσεων προσωπικού των παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα η λύση των συμβάσεων έργου να είναι αναπόφευκτη, αν δεν θέλαμε να μειώσουμε κατά πολύ τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται.

2. Η σημερινή διοίκηση φαίνεται να έχει πρόθεση να πάει σε περικοπές στον αριθμό των οικογενειών που εξυπηρετούνται και ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ και ίσως αυτός είναι ο λόγος που επιλέγει την «σκληρή» ρύθμιση των 36 δόσεων ώστε να δημιουργήσει το απαραίτητο άλλοθι. (Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαωθεί η άποψη αυτή).

3. Επιχειρείται αποστασιοποίηση από τις επιλογές των προηγουμένων διοικητικών συμβουλίων στα οποία γίνεται κριτική ότι ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και αυτό δημιούργησε οικονομικό άνοιγμα. (Βέβαια ξεχνούν όσοι το λένε ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες για τη νέα οικογένεια και την εργαζόμενη γυναίκα.)

4. Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ. από την κα Καρατζά και που συνιστά ουσιαστικά τη ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ στην πολιτική της διοίκησης είναι καθαρή:

- Αμφισβήτηση του προστίμου με εξάντληση των ένδικων μέσων, ώστε να καλυφθούν και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. από πιθανές ενέργειες του ΙΚΑ απέναντί τους. (Κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών).

- Άμεση διεκδίκηση των 20 μονίμων θέσεων εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ τη νέα χρονιά.

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ
Σας είπαμε ότι το θέμα έχει ουρές που πρέπει να προσεχτούν και δεν χωρά ούτε λαϊκισμούς, ούτε πολιτικά τετρίπια.

Και κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι η ώρα ο δήμαρχος κος Κουράσης να απεμπλακεί από την πολιτική που του έχουν εισηγηθεί οι αυλικοί – που σε κανέναν δεν έκαναν ποτέ καλό – και να πάρει την διοίκηση στα δικά του χέρια, με βάση τις γνωστές στην πόλη απόψεις του, για τις οποίες έγινε σεβαστός από την τοπική κοινωνία.

Η εποχή αυτή δεν είναι συνηθισμένη, τα κοινωνικά προβλήματα κάθε μέρα διογκώνονται και η περίοδος χάριτος εξαντλείται, όπως τελειώνει και η καραμέλα κάποιων περί ευθυνών των «προηγουμένων» που τώρα «διορθώνονται».

Το ανέκδοτο ότι φταίει ο πρόεδρος Μύρων και η πρόεδρος Παπαναστασίου για την κατάσταση, την ώρα που ο Μύρων είναι αντιδήμαρχος είναι και φτηνό και δεν είναι πειστικό, τουλάχιστον από την διοίκηση.

Και οι ιθαγενείς είναι εκπαιδευμένοι πια στα κολπάκια των γραβατωμένων συμβουλατόρω ν που οδήγησαν την χώρα εδώ που την οδήγησαν.

Και το λέμε αυτό ενώ έχουμε σκοπό να μην αφήσουμε ούτε τον Μύρωνα, ούτε τον Βάσιο, ούτε ΚΑΝΕΝΑ σε χλωρό κλαρί.

Αλλά Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ και που προλαβαίνουν να γίνουν αλλιώς και με γνώμονα ΠΑΝΤΑ την ποιότητα εξυπηρέτησης του Χαλανδραίου.

ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ δεν έχουν καμία σημασία, ειδικά αν δεν έχει ειπωθεί ΤΙΠΟΤΑ την ώρα που υλοποιείτο η πολιτική των «πολλών παιδιών και της σπατάλης» από ΚΑΝΕΝΑ και μάλιστα όλοι τότε πανηγύριζαν και κόμπαζαν ότι «δεν απορρίψαμε κανένα παιδί στους παιδικούς σταθμούς» (και σωστά).

Και πάντως δεν θα τσιμπήσουμε ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος στη κοινή γνώμη και κυρίως στους γονείς των παιδιών για αποδοχή του ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ με τεχνητές ή υποδαυλισμένες συγκρούσεις που στόχο έχουν τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ από τον κυρίαρχο στόχο που είναι να εξυπηρετηθεί η νέα οικογένεια. Και σε αυτό το στόχο η κα Παπαναστασίου ήταν ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ και αυτό λέει και το ρεπορτάζ από τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ – αυτό πια το ξέρουμε όλοι. Και αν υπάρχει η πολιτική βούληση και το πολιτικό τσαγανό ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΑΝΝΙΔΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.

Γιατί εμάς μας νοιάζει να μην χάσουν ΑΔΙΚΑ τα σπίτια τους και μάλιστα γιατί «έβαλαν πολλά παιδιά στους παιδικούς σταθμούς».

Παραμένουμε με την άποψη ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

ΥΓ

Ακούστηκε από γονείς – προφανώς ΙΔΙΩΤΕΣ - η «εξυπνάδα» περί εθελοντικής εργασίας των εργαζομένων που δεν τους ανανεώθηκε η σύμβαση ως λύση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Αν είναι δυνατόν η λύση για να μπορεί μία εργαζόμενη να πάει στη δουλειά της να είναι μια άλλη να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου