Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ"

Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς μας ζητήθηκε από το σχολείο να επιλέξουμε την δεύτερη γλώσσα που επιθυμούμε να παρακολουθήσει η κόρη μας στη Πέμπτη δημοτικού.

Αυτό που ξέραμε ήταν ότι αν συμπληρώνονταν πάνω από δεκαπέντε μαθητές σε κάθε γλώσσα θα είχαμε και τις δύο.

Τελικά με το άνοιγμα των σχολείων μάθαμε από τον νέο διευθυντή ότι τα παιδιά θα διδαχθούν μόνο Γερμανικά μια και ήταν η γλώσσα που επέλεξαν τα περισσότερα παιδιά και ‘ότι δεν ισχύει το παραμύθι για δεκαπέντε παιδιά κ.λ.π.

Επομένως δεν επιλέξαμε… ψηφίσαμε και αφού ψηφίσαμε

Ποια ήταν η διαδικασία ?

Πόσο διάφανη ήταν η ψηφοφορία?

Ποιος ήταν εφορευτική επιτροπή ?

Ποιος εκπροσώπησε τους γονείς?

Τώρα θα βάλουμε τον προβληματισμό:

Ποια γυμνάσια θα έχουν ως δεύτερη γλώσσα τα γερμανικά ?

Από τα 14 δημοτικά και λέω 14 και όχι 16 μια και το 15ο και το 8ο έκλεισαν ΟΥΠΣ «συγχωνεύτηκαν», μόνο τα τέσσερα έχουν ως δεύτερη γλώσσα τα γερμανικά.

Το 1ο δημοτικό που πηγαίνει το παιδί μου και έχει τα γερμανικά εξυπηρετείται από το 1ο ή το 6ο γυμνάσιο. Το 1ο είναι και αυτό που μας εξυπηρετεί μια και είναι το πιο κοντινό μας, αλλά μάλλον θα γίνει γαλλικό μια και τα κοντινά σε αυτό σχολεία 2ο και 14ο είναι γαλλικά.

Τελικά η επιλογή του γυμνασίου θα γίνεται με βάση τη δεύτερη γλώσσα ?

Η επιλογή των γαλλικών από εμάς έγινε μια και είναι μια γλώσσα την οποία έχουμε διδαχθεί και μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας, σε αντίθεση με τα γερμανικά, που προσωπικά δεν μπορώ ούτε να τα διαβάσω και φυσικά με την οικονομική κατάσταση μας δεν συζητάμε καν το ενδεχόμενο φροντιστηρίου.

Επομένως μια σκέψη που πλανάται στους γονείς που επέλεξαν τα γαλλικά είναι και η αλλαγή σχολείου, αυτό όμως αυτόματα θα σημάνει την αποδυνάμωση του 1ου και η αποδυνάμωση στις μέρες μας σημαίνει κλείσιμο ή όχι ?

Και μην ξεχνάτε, ότι μιλάμε για οικοπεδάρες στο κέντρο… αλλά καλύτερα να μην συνεχίσω και τους ανοίγω την όρεξη.

Άσε που βάλλω κατά της γερμανικής γλώσσας και μπορεί να με τραβάνε στην κομαντατούρ.

Να δείτε που οι «πεφωτισμένοι» που σχεδιάζουν το μέλλον μας για τα επόμενα διακόσια χρόνια έχουν βρει την «κερκόπορτα» για να εξαθλιώσουν κι ‘άλλο την δημόσια παιδία

Να είστε σε εγρήγορση τα χειρότερα έρχονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου