Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή ενός πολίτη του Χαλανδρίου

του Τίμου Θεοχάρη, πρ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου

Κάθε κάτοικος του Χαλανδρίου και όχι μόνο οι παλιοί Χαλανδραίοι - όπως ο τωρινός Δήμαρχος κ. Κουράσης και ο πρώην κ. Παττακός - έχει το δικαίωμα να αναρωτιέται για το περιεχόμενο των εγκεφάλων, που επινόησαν, ή και μόνο ενέκριναν ή ανέχονται το σκάνδαλο κερδοσκοπίας που συντελείται στην πλατεία, με πρόσχημα τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Ακόμη και οι περαστικοί απορούν με αυτή την προκλητική και προσβλητική “εκμετάλλευση” του χώρου. Με γυμνό οφθαλμό είναι προφανές ότι:

1. Παραβιάζεται το δικαίωμα απόλαυσης του ελεύθερου δημόσιου χώρου, για κάθε πολίτη αυτής της πόλης.
2. Προσφέρεται ευκαιρία κέρδους σε ιδιώτες, χωρίς διαγωνισμό.
 3. Εξαπατήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός μάλλον ποινικής βαρύτητας.
4. Καταπατείται ο χώρος του Ηρώου, χώρος συμβολικής αξίας, που, κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιούται να αγγίζει κανείς - ούτε ο Δήμος.

Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο, ότι οφείλει την εκλογή του σε μία παράταξη που προτάσσει την αξία της Πατρίδας, ασκώντας θεμιτή κριτική στον δήθεν διεθνισμό (σωστότερα: κοσμοπολιτισμό) της προηγούμενης κυβέρνησης και των “αγορών”, που ωστόσο πιλοτάρουν και την σημερινή.

 Να θυμίσω επίσης στον πρώην (και φίλο) κ. Παττακό, ότι κάποιοι παλιότεροι σύρθηκαν στα δικαστήρια, όταν προσπάθησαν να τιμήσουν τον χώρο αυτόν, καταθέτοντας στεφάνια για την Εθνική Αντίσταση.

Η εξάλειψη της ιστορικής συνείδησης δεν πολεμιέται με ψηφίσματα, αλλά με την υπεύθυνη καθημερινή διαχείριση των κοινών, που πρέπει να χαρακτηρίζεται από κοινωνική ευαισθησία, σεβασμό διαχρονικών αξιών, χρηστή διοίκηση και σχεδιασμό προοπτικής.

Τίποτε από αυτά δεν δείχνει η πράξη αυτή της Διοίκησης του Δήμου.
Υπάρχει δικαιολογία για τέτοια κατάπτωση;
Απευθύνω έκκληση να ξηλωθούν αμέσως οι απαράδεκτες κατασκευές.

Τέλος, οφείλω να συγχαρώ την Λούλα Καρατζά, τον Σίμο Ρούσο και τον Νίκο Πανταζή, για την έντιμη και θαρραλέα τους στάση.



Με τιμή Τίμος Θεοχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου