Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πάρκο χωρίς νερό!!!

Ένα πάρκο χωρίς νερό...
Στο ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, μεταξύ των οδών Δροσιάς - Κυρίλλου - Κρίτωνος και Γορτυνίας...Από τότε που έγινε, δηλαδή από το 2009 - αν δεν με απατά η μνήμη μου - το πάρκο είναι ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ! 

Το θέμα πρωτο - αναδείχτηκε στις 20-5-2011 από τον Άγγελο Νταβία «στην Πλατεία» (Την ανάρτηση μπορείτε να τη διαβάσετε Ε Δ Ω ). Από τότε, πέρασαν...14 μήνες, χωρίς να υπολογίζουμε - βεβαίως - τους μήνες που έχουν περάσει από τότε που έγινε το πάρκο...
Στο παρκάκι αυτό, λοιπόν, ο Δήμος φύτεψε φυτά, δεντράκια αλλά και εποχιακά λουλούδια. Πολύ καλή σκέψη για ένα πάρκο για τα παιδιά και όχι μόνο. Μια ανάσα ζωής για την ΠΟΛΥΠΑΘΗ, ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ και ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ περιοχή του «Πατήματος».
Μια πραγματική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ από αυτές που ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι Δήμοι στους κατοίκους τους.


Τώρα βέβαια, το αν φτιάχτηκε ένα πάρκο για να λέμε ότι...φτιάχτηκε ένα πάρκο...είναι ένα άλλο ζήτημα. Κι αυτό γιατί, ουδείς ενδιαφέρθηκε ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ. Εγκαταστάσεις για νερό υπάρχουν. ΝΕΡΟ, όμως, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Συγκεκριμένα : Όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής και όπως τους ενημέρωσαν από τον Δήμο, οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να βάλουν νερό αλλά η ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε να δώσει ρολόϊ, λόγω χρέους του Δήμου! Αποτέλεσμα ; Το παρκάκι ΔΕΝ ΕΧΕΙ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ - ΝΕΡΟ!!!
Οι κάτοικοι - ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ - ποτίζουν με το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΕΡΟ το πάρκο»!! Τα χρήματα του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ, ποιος θα τους τα δώσει; γιατί, όπως καταλαβαίνετε, από τον Μάϊο που η θερμοκρασία αρχίζει τα παίρνει τα ύψη, οι ανάγκες για πότισμα αυξάνονται. 
Και ακόμη : Αν πάθει κάτι κάποιο παιδάκι, δεν υπάρχει ούτε σταγόνα νερό. Πόσα μπουκάλια πρέπει να κουβαλάει ο κόσμος μαζί του;»
Μερικά videos...
Ο εργολάβος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το έργο, είχε ή δεν είχε ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ στο παρκάκι ; Παρόλα αυτά, όμως, συνέχισε το «έργο»…
Δ.Χ.

1 σχόλιο:

  1. Δημήτρη κα΄λημέρα,

    Θα πρότεινα να μην επιμείνεις με αυτό το θέμα με Βάσιο αντιδήμαρχο γιατί βλέπω .... αποχαρακτηρισμό του χώρου από κοινόχρηστο για να μπορέσει να φτιάξει ... υδραγωγείο(όπως στην Τούφα).

    Και βέβαια ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ! Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ!

    Αν ήταν ο κήπος μας και είχαμε φέρει εργάτη να τον φτιάξει ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΕΠΑΜΕ.
    Έτσι δεν είναι;;

    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή