Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- Πρόταση για Έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Κτήμα Τατοϊου.


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
 Αθήνα 04.10.2012

ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17 Αρ. Πρωτ: 172
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520 Προς
email: attikisynergasia@patt.gov.gr Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου


κ. Κ. Καράμπελα

Θέμα: Έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Κτήμα Τατοϊου.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας καταθέτουμε σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία του Κτήματος Τατοϊου, το οποίο σας παρακαλούμε να θέσετε υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την διάρκεια συζήτησης του εν λόγω θέματος της ημερήσιας διάταξης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από συζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του την Πέμπτη 04.10.2012 για την κατάσταση της Πάρνηθας 5 χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές με ψήφισμα του, καλεί την Κυβέρνηση:

Να σταματήσει οποιαδήποτε σχέδια ή σκέψεις υπάρχουν, για δήθεν ¨αξιοποίηση και εκμετάλλευση¨ των ακινήτων της πρώην βασιλικής οικογένειας που βρίσκονται στο δάσος του Τατοϊου και τώρα ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση ορισμένων κτιρίων, καθώς και του δασικού κτήματος που ανήκει στο Δασαρχείο της Πάρνηθας.

Οι επιδιώξεις για αλλαγή των χρήσεων γης στο Τατόϊ ώστε να καταστεί δυνατό να ξεπουληθεί έναντι δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Η προσπάθεια παράκαμψης του Π.Δ. Σουφλιά του 2007 που έβαζε μία τάξη στην προστασία της ευρύτερης περιοχής, περιαστικά δάση, Δάσος Κιθάρας πρέπει να σταματήσει κ.α.

Θυμίζουμε ότι η έκταση αυτή είχε αγοραστεί πριν 12 περίπου χρόνια με περίπου 4 δισεκατομμύρια δραχμές. Το κτήμα όλο είναι 42.200 στρέμματα, και οι επίδοξοι επενδυτές ζητούν να κτίσουν και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών της Αττικής. Η υλοποίηση τέτοιων επιδιώξεων θα ανοίξει δρόμους στην κατάτμηση και δόμηση του ολοζώντανου δάσους του Τατοϊου, το οποίο αποτελεί ενιαίο οικοσύστημα.

► Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητάει να σταματήσουν οποιαδήποτε σχέδια ιδιωτικοποίησης, ο χώρος αυτός να παραμείνει στην πλήρη δικαιοδοσία του Δημοσίου και του Δασαρχείου, τα δε κτίρια που υπάρχουν στο Κτήμα Τατοϊου να χρησιμοποιηθούν για ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για την Περιφερειακή Παράταξη

¨ Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Βαρεμένος Γεώργιος
Κυπριανίδου Ερμίνα
Τσουκαλάς Δημήτρης


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου