Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣε ένα συμβούλιο ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (http://stinplatia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1341.html) , εγκρίθηκε η πρόταση για τις φετινές χριστουγεννιάτικες "παρεμβάσεις" στην κεντρική πλατεία.
Τους όρους "στολισμός", "παρεμβάσεις",'εκδηλώσεις" χρησιμοποιούν στον δήμο. 
Εμείς θα χρησιμοποιούμε τον όρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ από σήμερα και μέχρι τις ... 21-12 (που θα καταστραφεί ο κόσμος).

Ας αρχίσουμε από τα καλά ....

1. Φέτος - τουλάχιστον - ήρθε μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Δ.Σ., ξέρουν όλοι και ξέρουμε και εμείς, τι αποφάσισαν. Απέφυγαν τους περσινούς εξυπνακισμούς και τις κουτοπονηράδες περί "εκχώρησης της πλατείας στον εμπορικό σύλλογο για προβολή της αγοράς" κλπ - κλπ.

2. Ο Δήμος - ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβεί στην πλατεία και αυτό εμάς μας καθησυχάζει ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ (ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ) από όση έχουμε σε έναν ιταλό, ο οποίος είχε υπογράψει μια σύμβαση με τον εμπορικό σύλλογο που είχε ζητήσει να κάνει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία και τρέχα γύρευε.
ΑΡΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ κλπ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ - ΑΣΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ - του δήμου.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από τα περσινά.

Τα περσινά για τα οποία η διοίκηση ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΘΕΣ, λίγο καθυστερημένα βέβαια.

3. Αφού τα έκανε ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα από πέρυσι η διοίκηση νιώθει ασφαλέστερη και μας (ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΣ) ενημερώνει. 
Μας έδωσε αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που ζητήσαμε. 
Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι άμα φοβάσαι την διαφάνεια κάτι έχεις μαγειρέψει ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ. 
Ενώ τώρα ο κος Αγγελής - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και μας ενημέρωσε ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ και όπως είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (δηλαδή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ για τα μέχρι σήμερα πλαίσια του δήμου) - ξέρει ότι δεν έχουν γίνει τα περσινά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ - διότι αυτό ακριβώς ήταν εκείνο το αλήστου μνήμης  "εμείς δεν ξέρουμε, δεν έχουμε ευθύνη, Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ...."

Και τώρα τα ... κάλαντα της Πλατείας στην διοίκηση:

1. Και εφέτος έχουνε την ίδια φιλοσοφία: ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΛΙΣΜΟ" ενώ κάποιοι θα κωνωμάνε στην υγεία των κορόιδων.
Παγοδρόμιο 7,5 ευρώ την ώρα, παιχνίδια είσοδος 3 και 4,5 ευρώ ανά βόλτα, πώληση προϊόντων στα σπιτάκια κλπ.
Βόλτα με το πιτσιρίκι στην πλατεία σημαίνει ένα εικοσαρικάκι για πλάκα.

2. Ο Δήμος δεν θα πάρει σεντ, φράγκο, δεκάρα τσακιστή! (δεν ξέρω τι νόμισμα θα έχουμε μέχρι τότε).
Είναι απίστευτο αλλά εκχωρείται σε ιδιώτη ολόκληρη η κεντρική πλατεία της πόλης για εκμετάλλευση, πληρώνουν οι πολίτες έναν επιχειρηματία ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΜΙΑ και στο δημοτικό ταμείο δεν θα μπει σεντ!
Θα πάρει ο δήμος που λες αναγνώστη μου - ανταποδοτικά - ένα πολύυυ μεγάάααλο φωτεινόόόοο αστέρι, που να φανταστείς ότι το 2007 το είχαν στην πλατεία Κοτζιά !!!! Βέεεεβαια!!!!
(Και από τότε το  είχαν για πέταμα  συμπληρώνω εγώ κακόπιστα), 600 βόλτες στο παγοδρόμιο και στο carousell για τα παιδιά των κολλητών (συγνώμη των ανέργων)  και θα γίνει και μια συναυλία του Βασίλη Λέκκα (έτσι λέει το πρόγραμμα που δημοσιεύουμε - ελπίζουμε να είναι χωρίς εισιτήριο η συναυλία διότι την έχει στις παροχές) και 1500 ευρώ για στολισμό της πόλης.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ που θα πάρουν, στο τέλος θα καθαρίσουν κιόλας τον χώρο, όταν φύγουν! ΑΜΕΕΕΕ!

Μάλιστα αν συγκρίνεις τις τιμές με τα ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ, που είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ κλπ θα είναι μισό ευρώ φτηνότερο η ώρα!

Δείτε τα ποσά στις παροχές προς τον δήμο για να διασκεδάσετε και να έχετε ένα όμορφο Π-Σ-Κ.
Μιλάμε τώρα ότι αν αυτές τις παροχές μας τις έδινε σε χρήμα, ίσα που φτιάχναμε το δημαρχείο!

ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που μάλιστα εμφανίστηκαν από τον Σωτήρη Παρακευόπουλο ως μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία, αφού να φανταστείτε "... ακόμα και για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δεν πήρανε από την ΦΛΥΑ τόσες παροχες, που ψάξανε να κάνουνε και εκεί κανένα παγοδρόμιο"- όπως είπε!!!
(Έκανε σύγκριση οικονομικών αποτελεσμάτων της εκμετάλλευσης της κεντρικής πλατείας με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δίπλα στο Νεκροταφείο ! Σωτηράκης .... the great!)

3.  Για διαγωνισμό, εναλλακτικές προτάσεις, επιτροπές αξιολόγησης και τέτοια μη συζητάμε. Μην γίνουμε και γραφικοί ... Τον Γ. Κουράση έχουμε δήμαρχο. 
Κάνουμε και τον σταυρό μας που τουλάχιστον φέτος το παγοδρόμιο δεν θα γίνει στον πρόναο μέχρι το άγαλμα. (Ευτυχώς δηλαδή που  έγινε το Stalin εκεί και γλυτώσαμε το παγοδρόμιο).

4. Δεν ψήφισε κανένας από την αντιπολίτευση αλλά δεν του έφτανε αυτό του δημάρχου ...

ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΡΩΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!), ο οποίος καταψήφισε ζητώντας να εξασφαλίσει ο δήμος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ από την μπίζνα (δηλαδή ο άνθρωπος είπε ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ).

Και βέβαια από την συμπολίτευση διαφώνησε και ο (συνήθης ύποπτος) Βασίλης Σταύρου. 
Ο οποίος ακούγοντας τον κο Αγγελή να εισηγείται το θέμα εκθιάζοντας  την ευαισθησία τους να εξασφαλίσουν τσάμπα γύρα καρουσέλ στα παιδιά των ανέργων, θύμισε την κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια των ανέργων, που συνεχώς αυξάνονται καταλήγοντας:
"Οι άνεργοι δεν θέλουν καρουσέλ για τα παιδιά τους, ΓΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ" για να τον συμπληρώσει ο Πέτρος Αναστασιάδης : "ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ"!

Ο Βασίλης αντέδρασε επίσης και όταν ο Sotiris the great εξήγησε την πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψή του για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης λέγοντας  του" Μα βρε Σωτήρη συγκρίνεται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που είναι κατιμάς με την πλατεία που είναι γωνία μπακλαβάς;"

Σε αυτή την φράση πιάστηκε ο δήμαρχος - που είχε πάθει και έναν ελαφρύ ντουβρουτζά επειδή βγήκε και ο Μύρωνας στο αντάρτικο - δια να αντεπιτεθεί λεκτικά  στους ... "κακούς".

"... ακούσαμε διάφορα εδώ μέσα, μέχρι για γωνία μπακλαβά και άλλες αηδίες .... " είπε ο Δήμαρχος.
Οπότε ο Βασίλης τα ψιλοπήρε και μόλις τέλειωσε τον ... ρώτησε: "Επειδή τον μπακλαβά τον είπα εγώ, σε εμένα πήγαινε και το "αηδίες" δήμαρχε;;" 

Για να εισπράξει την .... αρνητική απάντηση του Δημάρχου και να λήξει το θέμα.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: 

ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ. 

ΥΓ: Άντε και καλά Χριστούγεννα να κάνουμε φέτος (αν φτάσουμε μέχρι τις 25 και δεν μείνουμε στις 21, που λένε οι ΜΑΓΙΑΣ.
Χαίρετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *