Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το "ΧΩΝΙ" μήνυσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο
για το διαδίκτυο

Την Παρασκευή το πρωί η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ κατέθεσε μήνυσπ ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας την τιμωρία όσων αξιοποιούν και ανέχονται τα τρικ που εξασφαλίζουν στα κόμματα ετήσια επιχορήγηση μεγα­λύτερη από αυτή που δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο. Τεχνάσματα, που έχουν συνέπεια την οικονομική επι­βράβευση της κομματικής φαυλοκρατίας σε βάρος του γνωστού θύματος: του Ελληνα φορολογούμενου ...

Τέχνασμα 1
ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !

Ο νόμος που διέπει τις επιχορηγήσεις των κομμάτων ορίζει ότι συγκεκριμένο ποσοστό επί των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού (1,2 τοις χιλίοις), πηγαίνει στα κόμματα που το μοιράζονται με βάση την εκλογική τους δύναμη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματάει ο υπολογισμός της επιχορήγησης στον προϋπολογισμό, ο οποίος περιέχει μόνο προβλέψεις για τα τακτικά έσοδα, αλλά θα πρέπει στην συνέχεια, όταν συντάσσεται ο κρατικός απολογισμός του αντίστοιχου έτους, να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό της επιχορήγησης βάσει των πραγματοποιηθέντων τακτικών εσόδων, και αν έχουν δοθεί μεγαλύτερα ποσά επιχορήγησης από τα νόμιμα, αυτά να επιστρέφονται. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να γίνεται.
Αντ' αυτού, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις υπολόγιζαν έως και το 2009 τα ποσά των κομματικών επιχορηγήσεων μόνο επί των προβλέψεων του προϋπολογισμού σχετικά με τα τακτικά έσοδα, ενώ όταν εκδιδόταν ο απολογισμός με τα πραγματικά τακτικά έσοδα, δεν ενεργοποιήθηκε κάποιος μηχανισμός για να επιστραφούν οι «υπερβάσεις των κομματικών επιχορηγήσεων» παρά τις τόσο έντονες ανάγκες του δημόσιου ταμείου. Με αυτό τον τρόπο ανενόχλητα το κομματικό ταμείο εισέπραττε ποσά επιπλέον από αυτά που δικαιούταν, και όταν ο απολογισμός του κράτους έκανε φανερό ότι οι επιχορηγήσεις έπρεπε να υπολογιστούν στην βάση μικρότερων τακτικών εσόδων του κράτους, μια μυστηριώδης πλήρη αδράνεια κυρίευε το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια στιγμή που προωθούσε την ψήφιση αντισυνταγματικών φόρων για να καλύψει τις «έκτακτες δημοσιονομικές συνθήκες» που προκάλεσαν ποιοι άλλοι, παρά τα ίδια τα κόμματα. Στο τέχνασμα αυτό αφορά η μήνυση που κατέθεσε Το ΧΩΝΙ.

Τέχνασμα 2
ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ... ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥ 2019!

Εδώ η συνταγή, είναι πιο απλή: Τα κομματικά ταμεία ζητούν δάνειο από μια τράπεζα όπου το κομματικά ελεγχόμενο δημόσιο «τυγχάνει» μεγαλομέτοχος και διορίζει τις διοικήσεις. Τότε η τράπεζα «όλως τυχαίως» και πάλι, συνειδητοποιεί πόσο φερέγγυα είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού έχουν να λαμβάνουν από τον προϋπολογισμό στάνταρ ποσό κάθε χρόνο. Για ξεκάρφωμα μάλιστα, τα δανεικά και αγύριστα δίνονται με εγγύηση τις μελλοντικές κομματικές επιχορηγήσεις που υπολογίζονται με τα ποσοστά εκλογικής επιρροής των κομμάτων. Αλλά με μια λεπτομέρεια:
Τα ποσοστά συμμετοχής στις κομματυχές επιχορηγήσεις υπολογίζονται βάσει των δεδομένων των εποχών όπου ο δικομματισμός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα.
Έτσι μετά τπν κατάρρευση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές δεν υπάρχει πια καμία δυχαιολογία για τις παραπάνω δανειοδοτήσεις όπου η μόνη εξασφάλιση που δόθηκε ήταν το αποτέλεσμα της κάλπης των επόμενων ετών. Είναι προφανές ότι μόνο κομματικού συμφέροντος λόγοι οδήγησαν τις διοικήσεις τραπεζών όπως η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος να δανειοδοτήσουν τα κόμματα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που προφανώς δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω, σε βάρος των μετόχων της Αγροτικής που κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι το Ελληνικό Δημόσιο και κατ' επέκταση όλοι οι 'Ελληνες. Αυτό και αν είναι αναγκαστικό δάνειο...Όμως η κάλπη και το αποτέλεσμα της στην ουσία «κατήγγειλαν» την σχετική εξασφάλιση, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις ενοχής για όσα στελέχη της Αγροτικής δάνεισαν στα, κατά φαντασίαν και μόνο, φερέγγυα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για το τέχνασμα αυτό κατέθεσε, πριν από λίγες εβδομάδες μήνυση ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων κατά των διοικήσεων της ΑΤΕ.

Υπεξαίρεσαν 64 εκατ. ευρώ από τον ελληνικό λαό
Μηνύουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μπει φραγμός σε ένα από τα μεγαλύτερα και διαχρονικά σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης

Επιτέλους τέλος στο σκάνδαλο των κομματικών χρηματοδο­τήσεων. Τέλος στην αυθαιρεσία που έχετε υιοθετήσει και μεταλαμπαδεύσει στους κομματικούς σας μηχανισμούς που έχουν κλωνοποιηθεί στο κράτος. ΤΕΛΟΣ στο πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος. Τέλος στην αδια­φάνεια. Τέλος στις δανειακές συμβάσεις που υπογράφετε και τις κρατάτε στο συρτάρι. Το ΧΩΝΙ σας φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορεί.... ΤΕΛΟΣ.

Ο ΝΟΜΟΣ 3023
Το 2002 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 3023 σύμφωνα με τον οποίο τα ελληνικά κόμματα δικαιούνται κάθε χρόνο κρατική χρηματοδότηση ίση με το 1,02 τοις χιλίοις των εσόδων του προϋπολογισμού. Δηλαδή λένε... πόσα έσοδα προβλέπουμε ότι θα έχουμε; 100.000 ευρώ. Άρα τα κόμματα δικαι­ούνται 102 ευρώ κρατική χρηματοδό­τηση. Απλό; Απλούστατο.
Με την ίδια λογική προϋπολογίζουν και τους φόρους. Λένε για παράδειγμα. Πόσα χρήματα πρέπει να πάρουμε φέ­τος από τη φορολογία; 10.000 ευρώ. Άρα βάζουν μέτρα που θα τους αποδώ­σουν 10.000 ευρώ. Απλό; Απλούστατο και αυτό. Πάμε τώρα στο τέλος του έτους όπου γίνεται ο ετήσιος απολογισμός. Λένε λοιπόν οι πολιτικοί μας: "Τελικά τα φορολογικά μέτρα δεν απέδωσαν τα προϋπολογιζόμενα και έχουμε υστέρη­ση εσόδων." Δημιουργείται, λοιπόν, μια μαύρη τρύπα. Και λένε... "θα αυξήσου­με τα μέτρα στους Έλληνες για να κα­λυφθεί αυτή η μαύρη τρύπα." Λογικό; Άντε... λογικό.
Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις όμως;
Αφού στο τέλος του έτους -κύριοι πολιτικοί- τα κρατικά έσοδα ήταν λιγό­τερα από αυτά που προϋπολογίσατε, σημαίνει ότι και οι κρατικές χρηματο­δοτήσεις σας θα πρέπει να μειωθούν -έτσι ώστε να αντιστοιχούν στο 1,02 τοις χιλίοις επί των πραγματικών εσό­δων- και να επιστρέψετε πίσω τα επι­πλέον χρήματα που πήρατε. Ακολου­θώντας ακριβώς την ίδια λογική με την επιπλέον φορολογία που επιβάλλετε στους πολίτες εξαιτίας της δικής σας ανικανότητας. Εσείς κυβερνάτε, εσείς είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την υστέρηση των εσόδων. Και ενώ τιμωρείτε για την ανικανότητά σας τους πολίτες, για τα δικά σας τα επιπλέον εκατομμυριάκια, που πήρατε στην αρ­χή του χρόνου και δεν δικαιούστε βάσει των απολογιστικών αποτελεσμάτων, δεν κάνετε καμία αναφορά και κυρίως καμία ενέργεια. Όμως οφείλετε να τα ε­πιστρέψετε και το ξέρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου