Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Καθιέρωση δημοτικού τέλους σε ΔΕΗ και ΟΤΕ για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων


τηλεφωνικος

Μείωση κατά 20%, μέσο όρο, στα τέλη για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα και περίπτερα και επιβολή τελών για χρήση κοινόχρηστων χώρων από μεγάλες επιχειρήσεις αποφάσισε ο δήμος Πατρέων.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Π. Βαφέας ο δήμος εφεξής θα επιβάλλει τέλη σε ΔΕΗ και ΟΤΕ για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων από κολώνες -πλην αμιγώς ηλεκτροφωτισμού-, καφάο, μετασχηματιστές, τηλεφωνικούς θαλάμους και διέλευση υπογείων γραμμών και δικτύων από δημοτικούς χώρους.
«Έτσι, τόνισε ο κ. Βαφέας, δημιουργείται ένα νέο έσοδο για τον δήμο προερχόμενο όχι από τους πολίτες και τους επαγγελματίες που δεν έχουν, αλλά από εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν, που εισπράττουν από τους δημότες και πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Προχωρήσαμε σε αυτό το σχεδιασμό αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλούνται οι δημότες και να καλούνται να πληρώνουν συνεχώς νέα χαράτσια, αλλά πρέπει τα βάρη να μοιραστούν και να αναλάβουν όλοι οι χρήστες στο μερίδιο που τους αναλογεί».
Παρουσιάζοντας τον οικονομικό απολογισμό του δήμου Πατρέων για το έτος 2012 τόνισε ότι σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση με την περικοπή κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, με τις συνεχείς αλλαγές στο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο, κατάφερε να μείνει όρθιος, και να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες οικονομικές του ανάγκες, αλλά και να κάνει ένα νοικοκύρεμα των οικονομικών του.

http://www.localit.gr/, 31/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου