Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

H απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χαλανδρίου για τους Ρομά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου σε συνεδρίαση του την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παριστάμενους ότι "σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ πλησίον του αρχικού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος ο οποίος προτείνεται για την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς προορίζεται για χώρο ανέγερσης του Υπουργείου Οικονομικών, στο δε υπό αναθεώρηση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση προτείνεται ως κοινόχρηστο πράσινο και χώρος αθλοπαιδιών δεδομένου του αρνητικού ισοζυγίου σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τελείως αναιτιολόγητη, παράτυπη και ανεδαφική, αφού με την επιλογή αυτή εμπαίζονται οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες στην περιοχή, διαιωνίζοντας το κοινωνικό πρόβλημα. Ο Δήμος δε θα επιτρέψει να συνεχισθεί ο εμπαιγμός αυτός και θα αντιδράσει με κάθε μέσο."

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, "κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος αποχώρησαν οι κ.κ. Κ. Ζανιδάκης, Η. Ντάβαρης, Ε. Καυκάλα, Α. Βυτινάρου, Φ. Μπάβας, Κ. Καρατζά, Π. Αναστασιάδης, Γ. Καλομοίρης και Ν. Αγγελοπούλου."

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγήθηκε για την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησή του θέματος ως κατεπείγον και με τίτλο: Συζήτηση και λήψη απόφασης για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την ένταξη του παραπάνω θέματος στην ημερήσια διάταξη. Οι κ.κ. Μ. Μιχαήλ–Παυλιδάκη και Ι. Κεχαγιόγλου ψήφισαν λευκό, ενώ μειοψήφησαν οι κ.κ. Κ. Καρατζά, Π. Αναστασιάδης, Γ. Καλομοίρης, Ν. Αγγελοπουλου και Θ. Βαρδουλάκης.

Στη διάρκεια της συζήτησης χρέη Προέδρου εκτέλεσε ο Αντιπρόεδρος κ. Ι. Κεχαγιόγλου, λόγω αφωνίας του Προέδρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου