Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Εκτός παιδικών σταθμών ένα στα δύο παιδιάΕκτός βρεφονηπιακών σταθμών θα μείνουν φέτος πολλά παιδιά, καθώς το επιδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις περισσότερες από 120.000 μητέρες.

Για το θέμα είχε κρούσει «καμπανακι κίνδυνου» από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ενωσης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του μήνα και τότε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε δηλώσεις του είχε υπογραμμισει ότι το το πόσο των 150 εκατ. ευρω για τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ για τη νέα σχολική χρονιά δεν επαρκεί, με δεδομένο ότι και φέτος – λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης – αναμένεται νέο κύμα αύξησης των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.

«Για αυτό ζητήσαμε από τον κ. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης με αδιάθετους πόρους από άλλα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει από τους γονείς για τη φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς», ειχε αναφέρει ο κ. Ασκουνής.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις