Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΡΕΖΟΥΜΕ 3 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ;

Ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τον αθλητισμό στο Χαλάνδρι και χρεώνεται περισσότερα από όσα του αναλογούν για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν - άδικα πολλές φορές - είναι ο Νίκος Πανταζής.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιλογής του να κρατάει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη: τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου  και τηον τίτλο του υποψηφίου δημάρχου.

Με αυτές τις δύο ιδιότητες προσπαθεί να ισορροπήσει ο Νίκος, χρόνια πολλά τώρα με αποτέλεσμα όταν μιλάει κανείς για αθλητισμό στο Χαλάνδρι να του έρχεται συνειρμικά αμέσως στο στόμα το όνομα ΠΑΝΤΑΖΗΣ.

Αυτό που κάνει ο Νίκος ουσιαστικά δεν γίνεται.
Σαν πρόεδρος του Γυμναστικού πρέπει να διεκδικεί από τον δήμο για τον σύλλογό του.
Ως υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να προτείνει πολιτικές εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο πρέπει να προτάσσεται ακόμα και κόντρα στο συμφέρον του Γυμναστικού.

Δύσκολο αν δεν είσαι διχασμένη προσωπικότητα.

Ο Νίκος, λένε  κάποιοι ότι διαχειρίζεται όλους τους αθλητικούς χώρους στο Χαλάνδρι δωρεάν, μέσω των συλλόγων του: του ΓΣΧ και του Φίλιππου.

Δεν είναι σωστό αυτό και είναι και ανέντιμο.

Γιατί το λένε πολιτικοί του αντίπαλοι, που αρκετοί από αυτούς έχουν άμεσα διαπλεκόμενες σχέσεις με άλλα σωματεία, αλλά είναι γνωστοί υποκριτές και κρύβονται (πίσω από το δάκτυλό τους).
Το σωστό είναι το " ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ" διαχειρίζεται αθλητικούς χώρους, όπως και άλλοι.

Απλά οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν πρόεδρο - υποψήφιο δήμαρχο και δεν είναι στο στόχαστρο της δημοσιότητας και των αντιπάλων τους.

Και εκμεταλλεύονται τον διπλό ρόλο του Πανταζή για να προβάλλουν και επιβάλλουν τις δικές τους απαιτήσεις πάντα συγκριτικά και πίσω από εκείνον, ακόμα και αν είναι οι παράγοντες του θηριώδους για τα μέτρα της πόλης και των άλλων, σωματείου που λέγεται ΝΗΡΕΑΣ.

Ο Νίκος έχει αποκλειστικά τον στίβο και τις περισσότερες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ (Μπάσκετ - ΒΟΛΛΕΫ) καθώς και αρκετές ώρες στην Αποστολοπούλου.

Στο κλειστό ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ αγωνίζονται ακόμα ο ΑΟΚ, ο Τριφυλιακός,  ο ΦΟΤ.
Εκτός του ΑΟΚ - οι δύο έχουν ή είχαν στην διοίκησή τους δημοτικό παράγοντα και μάλιστα της πλειοψηφίας Κουράση. (δεν είναι κακό, απλώς αποκαθιστούμε την  αλήθεια γιατί η παπάτζα πρέπει να φύγει από τον δημόσιο διάλογο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά και επί της ουσίας),

Στην Αποστολοπούλου λειτουργούν ακόμα το ΠΑΚ, του φίλου μου του Παναγιώτη του Τζήμου και τώρα και ο ΕΦΕΧ. στο τένις, με φιλόδοξους και αξιόλογους παράγοντες.

Στο κλειστό του Κάτω Χαλανδρίου - ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - είναι ακόμα ο Προμηθέας με σημαντικές διακρίσεις.

Έχουμε τρεις ομάδες ποδοσφαίρου - στα δύο γήπεδα - την ιστορική ΑΕΧ, τον επίσης ιστορικό Ατρόμητο του Συνοικισμού και τον Απόλλωνα στο Νομισματοκοπείο.

Και βέβαια στο κολυμβητήριο έχουμε τον μεγάλο (σε μέγεθος και αθλητικές διακρίσεις) ΝΗΡΕΑ.

Δεν διαχειρίζεται λοιπόν, ο  Νίκος Πανταζής όλους τους αθλητικούς χώρους, όπως του προσάπτουν οι οχτροί του και δεν στρέφεται ό,τι λέγεται για τον αθλητισμό στο Χαλάνδρι, ούτε υπέρ, ούτε κατά. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του Πανταζή.

Υπάρχουν και άλλοι αθλητικοί παράγοντες που παίζουν σοβαρό ρόλο ΚΑΙ στις δημοτικές εκλογές και έχουν πολύ πιο ισχυρές διασυνδέσεις  με την εξουσία για να επηρεάζουν υπέρ τους τα πράγματα.
Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι ο Πανταζής είναι πιο ισχυρός - ας πούμε - από τον Γιακουμάτο, επειδή είναι "υποψήφιος βλαχοδήμαρχος".

Ο Νίκος όμως, με την διπλή του ιδιότητα, αποτελεί - άθελά του πολλές φορές - το μέσον, το ΄ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗΝ" για όλους, για να μην αυτοπεριορίζουν τις διεκδικήσεις τους από τον δήμο σε λογικά πλαίσια, με αποτέλεσμα να έχει επιβληθεί ένα καθεστώς που δεν τιμά το Χαλάνδρι και που ΟΛΟΙ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ όταν συνομιλείς μαζί τους παραδέχονται ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:

Να μην υπάρχουν στο Χαλάνδρι ΚΑΘΟΛΟΥ δημοτικά προγράμματα άθλησης, διότι δεν ΤΟΛΜΑΕΙ ο δήμος να περικόψει μερικές ώρες από τις "ακαδημίες" των σωματίων - δηλαδή την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ λειτουργία τους (δεν μιλάω για τα αγωνιστικά τμήματα) για να μην χάσουν οι πολιτευάμενοι .... ψήφους που τους προσφέρουν οι παράγοντες αλλά και να μην δέχονται να καταβάλουν τα εμπορικά τμήματα των σωματείων κάποια χρήματα - από αυτά που εισπράττουν από τους δημότες πελάτες τους - στον δήμο για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εισπράττουν δηλαδή ΙΔΙΩΤΕΣ από τους ΔΗΜΟΤΕΣ, και μάλιστα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, για να χρησιμοποιούν επί πληρωμή  ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ως πελάτες τους,  τους δημόσιους αθλητικούς χώρους και μάλιστα χωρίς καν οι ΙΔΙΩΤΕΣ να έχουν καμία υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων προς τον ιδιοκτήτη - δήμο, ο οποίος - από τα λεφτά των φορολογουμένων δημοτών - πρέπει να τους εξασφαλίζει καθαριότητα, φως, νερό, θέρμανση, συντήρηση, γραφείο ...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΕΧΕΙΣ; (Δεν έχεις να πληρώνει τίποτα άλλο εκτός από τον προπονητή και μάλιστα, τις περισσότερες φορές ΜΑΥΡΑ).

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ  ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ.

Γι΄αυτό στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είπατε ότι ο δήμος πρέπει να έχει δικά του αθλητικά προγράμματα - με τεράστια πλειοψηφία, ενώ ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι την αθλητική πολιτική του δήμου πρέπει να την κάνουν τα σωματεία, όπως λένε συχνά κάποιοι.

Δεν είναι αυτή η άποψη κόντρα στον αθλητισμό, όπως λένε οι σπεκουλαδόροι της άλλης άποψης.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, που κρύβονται όλοι πίσω από τις διεκδικήσεις του Νίκου Πανταζή και τις δικές του επιλογές.

Και που ο ίδιος πρέπει επιτέλους να το κατανοήσει, διότι ο Νίκος μπορεί ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ να έχει θετική συμβολή στον αθλητισμό της πόλης, παίζοντας όμως μονόπαντα από την πλευρά του δήμου, αφού κανείς δεν το ξέρει το θέμα καλύτερα από αυτόν.

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ή ΖΕΥΓΑΣ κατά την δική μας γνώμη.

Χρειάζεται να αναζητηθεί μια άλλη ισορροπία στην διαχείριση των αθλητικών χώρων στην πόλη για να πάει μπροστά ο αθλητισμός.
Και μιλάμε για ισορροπία διότι αλλιώς δεν γίνεται στο συγκεκριμένο θέμα.
Δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας, ούτε θεωρούμε ότι είναι σωστό ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, των οποίων τα αγωνιστικά τμήματα χρειάζονται την συμπαράσταση του δήμου για να προβάλλουν αθλητικά την πόλη.

Και στον αθλητισμό λοιπόν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ βάζουμε μόνο εμείς. Οι άλλοι είναι του "τι θα πάρω, τι θα δώκω".

Ο Ηλίας Ντάβαρης επιχείρησε να παρέμβει και να περιορίσει την παντοδυναμία των σωματείων αλλά το έκανε με έναν τρόπο ολίγον suis generis: Αντί να προσπαθήσει συναινετικά, με διάλογο και  σε συνεργασία με τα σωματεία να καθορίσει νέα σημεία ισορροπίας, ενθάρρυνε την ίδρυση νέων σωματείων θεωρώντας ότι έτσι θα  πλήξει  την πολιτική δύναμη των παλιών και κυρίως του Πανταζή, με τον οποίον έχουν σκοτωθεί.
Νέα σωματεία, νέες ανάγκες για ώρες στα γήπεδα .... και έτσι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται και διευρύνεται.

Εμείς καλούμε τους παράγοντες, που δηλώνουν και είναι εραστές του αθλητισμού, να ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ και να ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ την αντίληψή μας για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ στον αθλητισμό.
Τους καλούμε  να συνεργαστούμε, αναζητώντας την αναγκαία χρυσή τομή,  γιατί αυτό ζητάει η τοπική κοινωνία και αυτό συμφέρει τους δημότες και κυρίως ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Τους καλούμε όμως όχι ως παραδοσιακοί Μαυρογυαλούροι που τάζουν τα πάντα, στους πάντες αλλά με δηλωμένη την αδιαπραγμάτευτη δική μας αφετηρία, αν έχουμε την δική σου εντολή τον Μάιο:

1. Θα πληρώνουν τα συμπεφωνημένα για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με αντίτιμο που μαζί θα το βρούμε για να είναι λογικό, δίκαιο και δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των βιώσιμων τμημάτων τους.

2. Θα αναζητήσουμε και θα διασφαλίσουμε μαζί, ώρες στους αθλητικούς χώρους για δημοτικά προγράμματα άθλησης.

3. Θα εργαστούμε μαζί για την επιβίωση, ενίσχυση και πρόοδο των αγωνιστικών τμημάτων τους για να έχει η πόλη μας και τα νιάτα της, την αθλητική προβολή που τόσο έχει στερηθεί, δεκαετίες τώρα.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, γι' αυτό εμείς δηλώνουμε ότι ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ως συμμάχους και συνεργάτες.

Και εμείς ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ.
ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ;

Έχουμε δίκιο; Είναι σωστή η εξαγγελία - δέσμευσή μας για ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ;

Ή ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ πάλι,  ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ, να λένε στους παράγοντες ότι "εμείς θα σας δώσουμε και άλλες ώρες και θα φτιάξουμε και μερικά γήπεδα ακόμα με λεφτά των δημοτών για να τα πάρετε και αυτά εσείς, να τα έχετε δωρεάν και αποκλειστικά, αρκεί να μας ψηφίσετε στας εκλογάς";

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ.

Ένα κουβάρι που είναι ουσιαστικά ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και που πρέπει να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ τον Μάιο, πως είναι προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ....

..... ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ και στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου