Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

Ρωτήσαμε ήδη, με διαδυκτιακές ψηφοφορίες, την γνώμη σας για 4 από τα κορυφαία θέματα που απασχολούν την πόλη.

Ας αξιολογήσουμε τις θέσεις που έχουν διατυπωθεί επ' αυτών των θεμάτων από τους διεκδικητές του δημαρχειακού θώκου.

 Ξεκινάμε με το θέμα της απομάκρυνσης του καταυλισμού των τσιγγάνων. 
Εσείς είπατε - στην ψηφοφορία -ότι ο καταυλισμός πρέπει να απομακρυνθεί ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ σε άλλο χώρο, με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ οι περισσότεροι είπατε ότι ο δήμος Χαλανδρίου πρέπει αν μεριμνήσει για τους δημότες του τσιγγάνους.

Αλήθεια τι λένε οι υποψήφιοι δήμαρχοι; Πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα αν εκλεγούν ;
Μέχρι τώρα έχουμε τις εξής δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα:

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ: "Θα διώξουμε τους ΡΟΜΑ. Δεν είμαστε εμείς σας αυτούς που τους εκμεταλλεύονται πολιτικά" , είπε ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία πολιτεύτηκε ο Στάλιος Καλαμιώτης (ο πρόεδρος των Χαλανδραίων τσιγγάνων).

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ: Θα διώξουμε τους ΡΟΜΑ εντός 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μας. 
Ωραία, παλαιοκομματική, εύηχη προεκλογική, μαυρογυαλούριος διατύπωση, συνέχεια της πολιτικής των 4 φορών που ως διοίκηση, μαζί με τον Κουράση που έχουν κοινή άποψη, "έδιωξαν" τους τσιγγάνους και απομάκρυναν τον καταυλισμό. Σιγά μην μας πει και το πώς θα το κάνει.
 Η γραμμή είναι σταθερή τέσσερα χρόνια από όλους μαζί τους διοικούντες που παριστάνουν τώρα ότι διαφωνούν: "ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ, κάποιος τέλος πάντων να τους διώξει, να φύγει το μπαλάκι από πάνω μας".

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ : Μετά από την αρχική της αμηχανία και την αρχική απόπειρα το θέμα να αντιμετωπιστεί μανιχαϊστικά (ρατσιστές - αντιρατσιστές) για να είναι εύκολο και να μην μπλέξουν με την ευθύνη πρότασης,  έχουν πλέον πιο ισορροπημένη θέση , παρόλο που δεν λένε ακόμα, με την αναμενόμενη καθαρότητα  ότι οι δημότες Χαλανδρίου  τσιγγάνοι πρέπει να στεγαστούν μέσα στο Χαλάνδρι - ψηφοθηρεί καμιά φορά και η αριστερά, βλέπετε.
Αλλά δεν είναι μόνο ψηφοθηρία. Είναι και ΕΜΜΟΝΕΣ από το παρελθόν.
Διότι αν το πουν, πρέπει να προτείνουν πολιτικές που οδηγούν σε διασφάλιση ΘΕΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΓΗΣ κατά την ένταξη του Πεύκον Πολίτη.
ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Έχει τοποθετηθεί για απομάκρυνση των τσιγγάνων ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αλλά δεν σηκώνει αυτή την - μικροαστική - θέση και κρατάει το θέμα χαμηλά.
ΟΜΩΣ - και σωστά -  ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, δείχνοντας ότι έχει ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ των πραγμάτων και κρατάει πισινές σοβαρότητας και ευθύνης.

Αν σε αυτά συνυπολογίσετε ότι η θέση ΚΟΥΡΑΣΗ είναι δεδομένη - ίδια με του Λαδόπουλου, η θέση του Νίκου Πανταζή είναι επίσης παρόμοια ...

Διακιούμαστε να λένε απολύτως αιτιολογημένα, ότι ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ΅ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ και αυτό πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου