Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ....ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ "ΡΕΖΟΥΜΕ" - ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Ενοχλήθηκαν με τα ρεζουμέ.
Λογικό είναι να ενοχληθούν.
Όλο το κόλπο είναι να γίνονται εκλογές χωρίς να μπαίνει σε αμφισβήτηση η κατεστημένη ισορροπία συμφερόντων.

Συμφέροντα.

Λέξη η οποία δεν είναι υποχρεωτικά αρνητικά φορτισμένη για έναν σοσιαλιστή αναγνώστη μου.
Σε μια πόλη, σε μια κοινωνία υπάρχουν συμφέροντα και αυτό είναι λογικό.
Υπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια συμφέροντα.

Είτε αυτή η κοινωνία είναι η φυλή του Αμαζονίου, όπου το κυνήγι και το μοίρασμα του θηράματος πρέπει να γίνει με τρόπο βιώσιμο (αειφόρο), ώστε να επιβιώσουν και να προοδεύσουν όλοι - φύλαρχοι, κυνηγοί, γέροι, μανάδες, παιδιά -  και όχι το ένα τρίτο της κοινωνίας, είτε σε προηγμένες δυτικές κοινωνίες, όπως αυτή του SALT LAKE CITY, της πόλης της UTAH, (USA), που μοιάζει ως γνωστόν με το Χαλάνδρι, όταν αυτό δεν μοιάζει με το .... ΓΚΑΖΙ.

(SALT LAKE ή ΓΚΑΖΙ λοιπόν. Αυτή είναι η νέα ταυτότητα του Χαλανδρίου, που οδεύει χωρίς δική του πυξίδα, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς ταυτότητα, όπου το πάει η ασυδοσία της αγοράς, στην οποία παραδόθηκε χωρίς όρους)

Διαβάζουμε κάθε μέρα για .... συμφέροντα.
Γράφουμε και εμείς για συμφέροντα.
Ο καθένας βέβαια το θέμα το πιάνει αλλιώς.
Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί δεν μιλάμε όλοι από την ίδια αφετηρία για τα ... "συμφέροντα".

Τα συμφέροντα λοιπόν είναι ΚΑΙ  εδώ στο Χαλάνδρι;
Ποια συμφέροντα;
 • Είναι τα συμφέροντα των καφετεριών και των μεζεδοπωλείων;
 • Είναι τα συμφέροντα των αθλητικών παραγόντων και των σωματείων;
 • Είναι τα συμφέροντα των εργολάβων που θέλουν να πάρουν την διαχείριση της καθαριότητας;
 • Είναι τα συμφέροντα των εμπόρων, καταστηματαρχών;
 • Είναι τα συμφέροντα των υπαλλήλων τους;
 • Είναι τα συμφέροντα των εργολάβων που παίρνουν τα ΕΣΠΑ;
 • Είναι τα συμφέροντα των διαφημιστικών εταιριών και των τοπικών διαφημιστών - εκδοτών;
 • Είναι τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ακινήτων που μισθώνει ο δήμος - Τα οποία δεν είναι μόνο τα τρία (Δημαρχεία - Κοινωνικό Παντοκοροϊδείο), στα οποία αναφερθήκαμε ήδη εκτενώς, έχει και άλλα, μικρότερα, διάσπαρτα (Αβέρωφ, Μαρμαριώτισσα)
 • Είναι τα συμφέροντα των τοπικών πολιτικών στελεχών, των καπεταναίων του δήμο;
 • Είναι τα συμφέροντα των υπαλλήλων του δήμου που κοπιάζουν ευσυνείδητα να κάνουν την δουλιεά τους;
 • Είναι τα συμφέροντα των σκουπιδιαραίων;
 • Είναι τα συμφέροντα των καμιά δεκαριά κορυφαίων υπηρεσιακών "στελεχών", παντός καιρού και πάσης κατάστασης στον δήμο που τα ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ;
 • Είναι τα συμφέροντα των τοπικών οικογενειακών επιχειρήσεων κόντρα στην βουλιμία των πολυεθνικών αλυσίδων;
 • Είναι τα συμφέροντα των ελεύθερων επαγγελματιών - γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, ιερόδουλων κλπ;
 • Είναι τα συμφέροντα τοπικών κομματικών στελεχών που ελέγχουν τα κλειστά συστήματα των τοπικών οργανώσεων;
 • Είναι τα συμφέροντα κομμάτων; (που δεν ταυτίζονται πάντα με τα συμφέροντα των τοπικών καπετανάτων των οργανώσεών τους;)
 • Είναι τα συμφέροντα τοπικών συλλογικοτήτων (Εθνικοτοπικών, εξωραϊστικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών κλπ;)
 • Είναι το συμφέρον των παιδιών μας στα σχολεία, στην άθληση, τον πολιτισμό;
 • Είναι το συμφέρον του αδύναμου συμπολίτη μας, που έχει ανάγκη την κοινωνική πρόνοια;
 • Είναι το συμφέρον του κατοίκου του κέντρου, να μπορεί να κοιμηθεί, να μπορεί να πάρει το αμάξι του να πάει μια βόλτα και να γυρίσει σπίτι του και να βρει όμως να παρκάρει όταν γυρίσει;
 • Είναι το συμφέρον του δημότη να απολαμβάνει την καθαριότητα, όπως την πληρώνει και όχι να του χρεώνεται διπλή για να κερδίζει ο ... έτσι πονηρός;
 • Είναι το συμφέρον του κατοίκου της γειτονιάς, να παραμείνει η γειτονιά του βιώσιμη και να μην επεκτείνεται άναρχα το εμπορικό κέντρο στην αμιγή κατοικία;
 • Είναι το συμφέρον της μάνας με το καροτσάκι, να έχει πεζοδρόμιο;
 • Είναι το συμφέρον του ανέργου;
 • Είναι το συμφέρον του αυτοκινήτου, να καβαλάει όπου βρει;
ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ;

Ε, είναι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (και άλλα που παρέλειψα) η τοπική κοινωνία.

Είναι χυδαίος υποκριτής, επικίνδυνος σπακουλαδώρος, όποιος βλέπει μόνο το συμφέρον του .. άλλου, παριστάνοντας ότι αυτός εντάσσεται στο "κοινωνικό γίγνεσθαι" που λέγαμε παλιά επειδή είναι ο "και γαμώ τους ανιδιοτελής" ενώ οι άλλοι είναι υπερασπιστές συμφερόντων.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ!
ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ! (όχι του GAY, του ΠΟΥΣΤΗ).

Θα μου πει κάποιος: Μα εσύ το κάνεις αυτό.

ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!

ΦΕΤΟΣ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.

Αυτό είναι το διαφορετικό - το αντίθετο από αυτό που έχουμε κάνει τόσα χρόνια - που αποφάσισα να κάνουμε φέτος, υπερασπιζόμενος την διαφορετική πολιτική αντίληψη που έχουμε καταθέσει χρόνια τώρα αλλά ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ (χωρίς υποκριτική ανιδιοτέλεια), που χρόνια, στωικά δέχεται την λάσπη ότι είναι ο μοναδικός στο Χαλάνδρι που έχει συμφέροντα. (επειδή πήραν οι συνεργάτες μου στην BLANK την διαχείριση 50 - από τα πάνω από 500 - διαφημιστικά μέσα, για τα οποία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τον δήμο).

Περίμενα στωικά να ελεγχθούν από την δικαιοσύνη τα καταγγελλόμενα για την ΦΛΥΑ και ενθάρρυνα τους αντιπάλους να πάνε στα αρμόδια όργανα και να ζητήσουν ελέγχους.
Έγινε αυτό και δεν είμαστε υπόδικοι!
Δεν είχε βέβαια κανείς τα guts να ζητήσει συγνώμη για την λάσπη.

Περίμενα, στο πολιτικό επίπεδο, χρόνια να ξεδιπλώσουν οι επιλεγμένοι καθεστωτικοί για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, την δική τους πολιτική αντίληψη για τα πράγματα, να αναδείξουν τις δικές τους προτάσεις, τις δικές τους πρωτοβουλίες, να αξιολογηθούν οι δικές τους ιεραρχήσεις για την υπεράσπιση του συμφέροντος της πόλης, του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν το έκαναν.
Ασχολούνταν με το δικό τους συμφέρον και μόνο.

Περίμενα μέχρι αυτή την εβδομάδα τους "εκλεκτούς του συστήματος", τους "χρισμένους" ανεξάρτητους, ακόμα και να διατυπώσουν τις δικές τους στρατηγικές για το αύριο της πόλης και της τοπικής κοινωνίας για να δούμε αν υπάρχει κοινός τόπος - ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Προτίμησαν να παριστάνουν τις αγνές παρθένες, τους μόνους συνεπείς και τους αυτόκλητους επικριτές των άλλων, τιμωροί της πλάκας, αυτοαναγορευόμενοι σε άσπιλους ανιδιοτελείς σωτήρες, αντί να μας πουν ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ, για εμάς,  δεν είναι τίποτα άλλο από το να πεισθούν - ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ότι πρέπει να αποδεχτούν ή να υποχρεωθούν να ενταχθούν σε μια ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ που πάνω από όλα βάζει ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Και να κατανοήσουν ότι μέσα σε μια τέτοια πορεία έχουν τον ρόλο τους και το δικό τους συμφέρον, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Εμείς είμαστε συνεπείς ρεφορμιστές, γι' αυτό δεν δηλώνουμε ανεξάρτητοι.
Σας το έχουμε ξαναπεί. Και επειδή είμαστε απολύτως συνεπείς με τις αρχές και τις αξίες μας δεν φοβόμαστε τίποτα. Παίζουμε σε όποιο γήπεδο θέλετε, αφού δεν θέλετε να παίξουμε σε αυτό της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Προκαλώ λοιπόν τους άλλους βλαχοδήμαρχους, όπως η αφεντιά μου, που θα ήθελα να τους βλέπω ως ανθυποψήφιους και εν δυνάμει συνεργάτες στον δήμο  - όπως  τους έβλεπα χρόνια τώρα που δεν ασχολήθηκα ποτέ να παραστήσω την ηθική αστυνομία ή το ΣΔΟΕ -   αλλά που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να είμαστε ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ - με αυτή μου την  αλλαγή τακτικής - να αναμετρηθούμε  ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟ, αυτό της μέτρησης των  "ηθικόμετρων".

Κάθε παπάτζα σας - όπως το ότι "δεν πάμε στον δήμο για τα λεφτά, διότι εμείς έχουμε πολλά" - θα τρώει πολύ ΞΥΛΟ. Διότι γνωριζόμαστε μάγκες. Και από την καλή, και από την ανάποδη.

Τους προκαλώ αναγνώστη μου, να μας πουν με ποια συμφέροντα αυτοί οι .... παρθένες, οι βράχοι ηθικής, εντιμότητας και ανιδιοτέλειας έχουν σκοπό να συγκρουστούν για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.

Να μας το πουν τώρα για να ξέρουν οι δημότες - ψηφοφόροι.

Δεν το κάνουν.
Δεν θα το κάνουν.

Υποκρύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους μέσα σε αοριστολογίες και ψευτοευαισθησίες.
Υποκρύπτουν τους σχεδιασμούς τους για την διαχείριση των ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της πόλης. Θέλουν συζήτηση .... για τα αδέσποτα, το πλύσιμο των κάδων και τις λάμπες.

Αυτό οδηγεί σε ένα συμπέρασμα:

Ή δεν έχουν σχέδιο άρα τα συμφέροντα θα τους καβαλήσουν ή τους έχουν ήδη καβαλήσει  ή έχουν πολλά υποκρυπτόμενα deals να υπηρετήσουν άρα δεν είναι καθόλου ανιδιοτελείς Σωτήρες.

Και είναι τόσο σκληρά deals που δεν τους επιτρέπουν καν ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ από αυτές που τους έχει επιβληθεί να υπηρετήσουν.
Άρα ποιον θα σώσουν;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Η προσαπτόμενη σε εμάς "ιδιοτέλεια" την οποία υπονοούν συνεχώς και διαδίδουν, με μοναδικό επιχείρημά τους ότι  είμεθα φτωχότεροι αυτών, χωρίς λεφτά και παχιά Ε9, χωρίς μετοχές και ομόλογα, είναι - στην χειρότερη περίπτωση -  για την πόλη και το δημόσιο συμφέρον, πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την υποταγή τους σε παρασκηνιακά deals.

Άρα εσείς πρέπει να απαντήσετε τελικά αν πιστεύετε ότι θα ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον ή πρωτίστως τον εαυτό μας αν μας δώσετε την εντολή  και τι έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, από όπου μας δόθηκε η δυνατότητα αλλά τι έχουν κάνει και οι ... σωτήρες.

Διότι όλοι έχουμε το παρελθόν μας, είτε στην αυτοδιοίκηση, είτε στην κεντρική διοίκηση.

Μας κατεβάσατε στο επίπεδό σας με τον πολύχρονο ΧΥΔΑΙΟ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΣΑΣ και με τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις.
Το κάναμε συνειδητά. Το σφάξε με να αγιάσω τέλειωσε.
Σε αυτό το γήπεδο παίζετε την μπάλα, θα την παίξουμε και εμείς μάγκες, αφού δεν σας πείσαμε να το πάρουμε όλοι αλλιώς.

Το παραμύθι σας δεν έχει δράκο.

Θέλετε σύγκρουση στο επίπεδο αυτό;

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (ΑΚΟΜΑ) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ!


Άντε
Γατάκια 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *