Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Ώριμο να ανοίξει συζήτηση άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο


?. ?????????? ???? ????? ??? ???? ?????????

«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, διευκρινίζοντας ωστόσο «ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης».

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής: «Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Τονίζω ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και εάν σ’ αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου».

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Μητσοτάκης, σ΄ότι αφορά το υπουργείο ότι «βάλαμε τέλος στον ποσοτικό στόχο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και δώσαμε με τη δική μας σειρά πολύ μεγάλη έμφαση σε διαρθρωτικές και ποιοτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Βάλαμε εμείς την ατζέντα και μπήκαμε εμείς οι ίδιοι σε ποιοτικούς στόχους, όπως ένα καινούργιο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων ή επιλογής προϊσταμένων και καινούργιες οργανωτικές δομές στο Δημόσιο. Αυτοί είναι πλέον καινούργιοι, εθνικοί στόχοι. Εμείς τους θέτουμε. Διατυπώνονται στα κείμενα της συμφωνίας με τους πιστωτές, αλλά είναι εθνικοί στόχοι δικοί μας. Δεν είναι τα προαπαιτούμενα και οι ποσοτικοί στόχοι του παρελθόντος που έθεταν οι δανειστές και σύμφωνα με αυτούς θα οριζόταν ένας αριθμός υπαλλήλων που θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα ή θα απολύονταν».

http://www.localit.gr/, 9/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου