Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Οι αλλεπάλληλες διαψεύσεις του success story»










Αθήνα, 5 Μαΐου 2014

Σε πείσμα της κυβερνητικής θριαμβολογίας, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζει ότι η διαπίστωση «πρωτογενούς πλεονάσματος» για το 2013 και η κατασκευασμένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές «δεν σηματοδοτούν το οριστικό τέλος της δύσκολης και γεμάτης εμπόδια πορείας». Επιπλέον χαρακτηρίζει υπεραισιόδοξες τις προβλέψεις του νέου Μεσοπροθέσμου για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι υπερβαίνουν το ιστορικό για τα πλεονάσματα άλλων χωρών και τον εκτιμώμενο μεσοσταθμικό ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης αντίστοιχα.

Η διάψευση του success story από επίσημα χείλη επιβεβαιώνει το πρόσφατο άρθρο του βρετανικού «Guardian», που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επέμβαση πέτυχε, όμως ο ασθενής απέθανε». Η εφημερίδα εξηγεί ότι πολιτικοί και τραπεζίτες προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση βελτίωσης, όμως κατά βάθος απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη θεραπεία σοκ που επιβλήθηκε στην ευρωζώνη. Αυτό τεκμαίρεται και από την αποκαλυπτική δήλωση αναλύτριας της JP Morgan στους «Financial Times»: «Αν η Ελλάδα μπορέσει να παρουσιαστεί ως μια οικονομία που ανακάμπτει, έχοντας πάρει το φάρμακο της δημοσιονομικής λιτότητας, τότε θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στην ατζέντα μεταρρυθμίσεων που προωθούν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

Είναι ξεκάθαρο ότι το ελληνικό success story, που προπαγανδίζεται ασύδοτα από τα χρεοκοπημένα πλην διαπλεκόμενα και αενάως δανειοδοτούμενα ΜΜΕ, αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για το νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό της Ευρώπης. Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί να παίζει το ρόλο άλλοτε του αποδιοπομπαίου τράγου και άλλοτε του πειραματόζωου. Στην επερχόμενη τριπλή εκλογική αναμέτρηση θα δώσει το μήνυμα ότι του αξίζει, επιτέλους, μια κυρίαρχη κυβέρνηση που αγωνίζεται με σθένος και ειλικρίνεια για την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και της πατρίδας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου