Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
με τον Άγγελο Νταβία

Η παρουσίαση της νέας υποψηφιότητας του Άγγελου Νταβία, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, παρουσία δεκάδων πολιτών.

Η αυτόνομη κάθοδος του Α. Νταβία ήρθε ως αποτέλεσμα έντονων παρασκηνιακών διεργασιών και διαφωνιών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Χαλάνδρι καθώς και της διαφωνίας μελών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ορισμένες από τις νέες δυνάμεις που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη λεγόμενη διεύρυνση του κόμματος.

 Στην εκδήλωση ο Α. Νταβίας παρουσίασε ένα «πρόγραμμα 10 σημείων» το οποίο η παράταξη θέτει ως ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας για οποιαδήποτε συμπόρευση - συνεργασία και το οποίο αποτελεί «την κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή για οποιαδήποτε συζήτηση διευρύνσεων ή συνεργασιών». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρευρέθηκαν και παρενέβησαν ως προσκεκλημένοι ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζίνα Πούλου και Θωμάς Βαρδουλάκης.

Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για την ξεχωριστή υποψηφιότητά του, ο Α. Νταβίας υποστήριξε ότι αυτή ήλθε κατόπιν της απόφασης της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου να στηρίξει την υπάρχουσα παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στον Δήμο Χαλανδρίου «και όχι μια διευρυμένη παράταξη με τη συμμετοχή προσώπων που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για διεύρυνση του κόμματος». 

Ο λόγος για την απόφαση αυτή, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ήταν κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι χρημάτισε διευθύνων σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης «Φλύα» επί δημαρχίας Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου. Ωστόσο, ο Α. Νταβίας, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια θέση «διοικητική και όχι πολιτική», σημείωσε:
 «Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, σε συνέχεια της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ το 2010. 
Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τότε, όταν ακόμα το ποσοστό του κόμματος σε εθνικό επίπεδο ήταν χαμηλό, δεν ήταν δηλαδή ένα κόμμα εξουσίας» και συνέχισε: 
«Η σύλληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν η σύμπραξη των παραδοσιακών δυνάμεων του ΣΥΝ με δυνάμεις που βρίσκονται στο πατριωτικό σοσιαλιστικό στρατόπεδο, στο παραδοσιακό κέντρο. Ο δικός μου στόχος ήταν να στηρίξω την πρώτη απόπειρα συγκρότησης δυνάμεων απέναντι στο Μνημόνιο». Με δεδομένα τα παραπάνω, ο Α. Νταβίας υποστήριξε ότι «η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου δεν είχε δικαίωμα να θέσει τώρα θέμα της πολιτικής μου διαδρομής. Έπρεπε να το είχε κάνει από το 2010».

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «είμαι ακόμα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναστέλλω την κομματική που ιδιότητα διότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να απεμπολήσω την ιδεολογικοπολιτική μου ταυτότητα», παραδεχόμενος όμως ότι τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου «έχουν και δικαίωμα και ενδεχομένως καταστατική υποχρέωση να προχωρήσουν σε αναστολή της κομματικής μου ταυτότητας». 
Ωστόσο, υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλω να καταγγείλω κανέναν», εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η επιλογή για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι λάθος, γιατί ο Δήμος του Χαλανδρίου θα μπορούσε να κερδηθεί από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αριστεράς».

Ο Α. Νταβίας τόνισε ότι το πολιτικό διακύβευμα πρέπει να είναι η διοίκηση του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι οι κινηματικές δράσεις είναι απαραίτητες, λειτουργώντας όμως συμπληρωματικά σε ένα πολιτικό πλαίσιο για τη διοίκηση του Δήμου.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι ανάλογο “άνοιγμα” για τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου που θα στοχεύει στην ανάληψη της διοίκησης του Δήμου έχει κάνει και προς άλλες δυνάμεις, όπως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 
«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πείσουμε για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου διεκδίκησης της διοίκησης, ενός χώρου που θα μπορεί να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου ή να ασκήσει μια συγκροτημένη, συστηματική αντιπολίτευση αν και κάναμε τα πάντα γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι «η αυτόνομη κάθοδος ήταν μονόδρομος». 

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ακόμα «συζητάμε στο επίπεδο του αντιμνημονιακού στρατοπέδου με όλους, πλην φυσικά της παράταξης του Γιώργου Κουράση, ωστόσο ο τόπος που αναζητάμε είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί». 
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «οι απόψεις μας θα τεθούν στην κρίση των πολιτών», ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου «κοινωνικού που θα απαρτίζεται από ικανούς ανθρώπους της αγοράς και της παραγωγής, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αν κληθούμε θα μπορέσουμε να διοικήσουμε τον Δήμο».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ" ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ:


ΣΧΟΛΙΟ (αυτόνομου υποψηφίου δημάρχου Χαλανδρίου) ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

 Η κα Κοτσολάκου απόδωσε ικανοποιητικά την συνομιλία μας, αυτό είναι το περιεκτικό νόημα αυτών που της κατέθεσα τηλεφωνικά και η μόνη διόρθωση που θα έκανα είναι στο τίτλο: 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ!

ΔΕΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ! ΔΕΚΑΤΑ ... 

Και κάτι στα σοβαρά:

Το θέμα "ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" προσωπικά θα με ξαναπασχολήσει μετά από τις δημοτικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να αντιπολιτευτώ ή να αποχρεωθώ το κόμμα μου (το οποίο θα με διαγράψει αλλά δεν πειράζει, κάποιος άλλος θα μου δώσει ..... "μισθό". )
Και θέλουν να το καταγγείλω επειδή έκανε μια - κατά την γνώμη μου - λανθασμένη επιλογή.

Δεν πρόκειται να το κάνω.

Η παράταξή ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ αποτελείται από ανθρώπους (γυναίκες και άντρες) που έχουν αυτό που λέγεται φιλότιμο και μπέσα, από όποιο κομματικό χώρο και αν προέρχονται. Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε.

Και δεν θα γίνουν σαλιγκάρια (να ανεβαίνουν γλείφοντας και έρποντας) αλλά δεν θα γίνουν και σαν μερικούς/ες που ... φτύνουν τα μούτρα τους, μόλις κάτι δεν κάτσει.

Και βέβαια αυτό ισχύει και για εκείνον που του έκαναν την τιμή να τον ορίσουν επικεφαλής.

Σκοπός της παράταξης είναι να νικήσει η αυτοδιοίκηση για την πόλη μας και να έχουμε την επόμενη περίοδο ένα δημοτικό συμβούλιο αναβαθμισμένο σε σχέση με το τσίρκο της τετραετίας Ανδρεάση.
Και επιθυμούμε απλά να έχουμε την τιμή να συμπεριληφθεί το όποιο μικρό ή μεγάλο ποσοστό μας, στο άθροισμα των συνεπών, αδιαπραγμάτευτων αταλάντευτων πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που αγωνίζονται για την απεμπλοκή της χώρας ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ από τα δεσμά των "δάνειων δυνάμεων", τα οικονομικά παρατηρητήρια, των πολιτικών της εκποίησης όλων των αξιόλογων ελεύθερων χώρων της πόλης μας (Νομισματοκοπείο, ΧΕΥ Αττικής οδού, ρεματιά κ.α) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Θέματα για τα οποία δεν καταφέραμε να πείσουμε κάποιους ότι είναι αρκετά σοβαρά, ώστε να παραμεριστούν άλλες διαφορές, δεν είναι αρκετά κρίσιμα ώστε να τα ιεραρχηθούν πάνω από παλαιές σκοπιμότητες, παλαιές αντιθέσεις, προσωπικές στρατηγικές  και κλίκες και να επιβάλλουν ευρύτερες συσπειρώσεις δυνάμεων.

Μας είπαν ότι είναι λαϊκίστικος ο αντιμνημονιακός μας λόγος.

Τώρα ας μας πουν λοιπόν οι μη λαϊκιστές  τι θα πουν στα προγράμματά τους για το Νομισματοκοπείο και την Ρεματιά.

ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

Γιατί αν το πουν, ενώ αρνήθηκαν να συμπαραταχτούν όλες οι ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για να πετύχουν την υπεράσπιση στρατηγικών ελεύθερων χώρων στην πόλη, θα αποδειχτεί Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ και θα αποδειχτεί ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ! 

Εκτός αν συνεχίσουν τον αγώνα με την διοργάνωση συγκεντρώσεων κλάκας στον Κουράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου