Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ανεπιθύμητος ο καταυλισμός των Ρομά του Χαλανδρίου από τέσσερις Δήμους


 Οι Δήμοι Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεγαρέων, Χαλανδρίου και ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μην γίνει η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.
Μέχρι στιγμής έχουν προσφύγει στο ΣτΕ οι Δήμοι Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεγαρέων, Χαλανδρίου και τελευταίος κατέθεσε προσφυγή ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Όλοι οι Δήμοι στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που αφορούν την προσωρινή μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Ο τελευταίος Δήμος που προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι της Μάνδρας- Ειδυλλίας και υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά προβλέπεται να γίνει στην περιοχή Κανδήλι στο όρος Πατέρας (έκταση 37.438 τ.μ.), που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας (πρώην Αμερικανική βάση).

Όλες οι προσφυγές των Δήμων έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στο ΣτΕ με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2014.

http://www.action24.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Δεν θα επαναλάβουμε ό,τι έχουμε πει για για το θέμα, παρά του ότι μαθαίνουμε ότι παρασκηνιακά ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και μάλιστα επικίνδυνα για την κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας αφού η πόλωση επάνω στο θέμα διευκολύνει (συγκυριακά) τους μεγάλους πολιτικούς παίκτες.
Θα τοποθετηθούμε όμως τον Σεπτέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο πια. Και βέβαια θα καλέσουμε και θα ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ όλους να τοποθετηθούν - επιτέλους - υπεύθυνα και καθαρά και να αφήσουν τις κωλοτούμπες και τις παπάτζες.
 Έτσι και αλλιώς γνωρίζεις αναγνώστη μας, ότι όταν εμείς μιλάγαμε πρώτοι, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ, επιμένοντας ότι το θέμα είναι του Χαλανδρίου  και πρέπει να λυθεί στο δημοτικό μας συμβούλιο, οι εκ των δεξιών έβαζαν στοιχήματα ότι ο καταυλισμός απομακρύνεται με το μαγικό ραβδί και αρκετοί εξ αριστερών... έκαναν φτηνό και αγοραίο "αντιρατσισμό" για να εισπράξουν πολιτικά και να έχουν τους τσιγγάνους εκλογικό μηχανισμό.
Για όσους - και μάλιστα αριστερούς - έλεγαν ότι δεν είναι θέμα του δήμου Χαλανδρίου .... απλώς λυπούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου