Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Στο ΣτΕ για τις 52 Κυριακές έμποροι, βιοτέχνες και υπάλληλοι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας προσφεύγουν η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Με την προσφυγή, ζητούν ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Όπως αναφέρουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ «πρόκειται για μια πράξη απόλυτα εχθρική κατά των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων που παρακάμπτει αντιδημοκρατικά τις οργανώσεις τους, τους παραγωγικούς φορείς και τις εκλεγμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις».

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η εν λόγω Υπουργική Απόφαση Αυτή, προαναγγέλλει ότι από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει «πλήρης, παντελώς “ελεύθερη” και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Στο μεταξύ, κατηγορηματικά αντίθετος στη διεύρυνση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου δηλώνει και ο ΕΣΑ (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών), ζητώντας να παραμείνει για το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας το ισχύον καθεστώς των επτά Κυριακών το χρόνο.
 
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου